Γιατί κάθε συγγραφέας χρειάζεται έναν ιστότοπο: Πώς να κάνετε τον δικό σας να ξεχωρίζει

1
Γιατί κάθε συγγραφέας χρειάζεται έναν ιστότοπο: Πώς να κάνετε τον δικό σας να ξεχωρίζει

Χρειάζεστε πραγματικά έναν ιστότοπο συγγραφέα; ΝΑΙ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Εντάξει, να σου πω ΓΙΑΤΙ χρειάζεστε ένα, τι πρέπει να περιέχει και πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Θα περιγράψω επίσης ορισμένες τάσεις και ιδέες που θα βοηθήσουν στην προστασία του ιστοτόπου σας στο μέλλον και θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας να πουλά περισσότερα βιβλία.

Βιβλίο πινέλο blog

ΤΟ ΕΧΕΙΣ!

Οι κανόνες σου, το σπίτι σου.

Χρειάζεστε ένα σπίτι στο Διαδίκτυο. Κάπου για να σας βρουν οι άνθρωποι, να έρθουν σε επαφή και να σας γνωρίσουν. Είναι το κέντρο σας για να δημιουργήσετε σχέσεις και εμπιστοσύνη με τον αναγνώστη σας, ένα μέρος όπου ελέγχετε το σχέδιο και το περιεχόμενο 100% – Αυτό είναι αναμφισβήτητα το μόνο μέρος όπου αυτό ισχύει. Οπουδήποτε αλλού, πρέπει να «συμμορφωθείτε» με την πλατφόρμα. Δεν συμβαίνει με τον δικό σας ιστότοπο. Αυτό είναι Η πλατφόρμα ΣΑΣ.

ΒΡΕΘΗΚΕ!

Να έχεις σπίτι.

– Σε πολλές περιπτώσεις οι αναγνώστες συστήνουν τους ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ στους φίλους τους.
– Οι τίτλοι βιβλίων είναι συχνά πιο δύσκολο να θυμηθούν.
– Έχω διαβάσει κάθε βιβλίο του Lee Child και κάθε βιβλίο του Harlan Coben, αλλά θα ήμουν δύσκολο να θυμηθώ περισσότερους από έναν ή δύο τίτλους για το καθένα.
– Επομένως, το να σας βρίσκουν οι άνθρωποι κάπου στο Διαδίκτυο είναι κρίσιμο όταν αυτός ο αναγνώστης ψάξει στο google ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ όνομα.

Οι αναγνώστες σε αναζητούν. Να είσαι λοιπόν εκεί.

ΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Δεν είναι για εσάς, είναι για τους αναγνώστες σας.

Με τον ίδιο τρόπο που ένα λαμπρό εξώφυλλο θα πουλήσει ένα βιβλίο, το ίδιο θα κάνει και ένας υπέροχος ιστότοπος Ο ιστότοπός σας δεν πρέπει να είναι για εσάς, αλλά αποκλειστικά στοχευμένος στους αναγνώστες σας.

Με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε τη δέουσα επιμέλειά σας για το τι κάνουν οι άλλοι στο είδος σας στα εξώφυλλα των βιβλίων τους, κάντε το ίδιο και για τον ιστότοπό σας. Δείτε πώς επικοινωνούν οι άλλοι τα θέματα και τα στυλ τους στον ιστότοπό τους. (Αν υποθέσουμε ότι το κάνουν!).

Είναι κρίσιμο αυτό Η ιστοσελίδα σου θα πρέπει να τους πείτε αμέσως για εσάς και τι να περιμένετε από τα βιβλία σας.

Η επωνυμία σας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Να είστε αυτός ο συγγραφέας που έχει μια «ενδιάμεση γραμμή» με την επωνυμία του. Μια επιλεγμένη γραμματοσειρά για το όνομά τους, μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων κ.λπ. Και ο ιστότοπός σας είναι το σπίτι για αυτό.

Εξαιρετικό άρθρο εδώ, προχωρώντας αυτό το σημείο ακόμη περισσότερο – Πώς να ονομάσετε τον ιστότοπο του συγγραφέα σας για μέγιστο αντίκτυπο.

ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ!

Πραγματικά δεν έχει νόημα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που δεν είναι κάτι περισσότερο από μια στατική φωτογραφία. Ο ιστότοπός σας πρέπει να ζει και να αναπνέει. Πρέπει να έχει κάποια αίσθηση ίντριγκας και ενδιαφέροντος. Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να προσελκύει κόσμο για να διαβάσει και να αφομοιώσει το περιεχόμενο, να εγγραφεί στη λίστα αλληλογραφίας σας και να αγοράσει βιβλία!

χιουμοριστική εικόνα ανάρτησης ιστολογίου για συγγραφείς

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στο μέλλον, η διαδικτυακή μας εμπειρία θα αφορά όλο και περισσότερο ελκυστικό περιεχόμενο. Για να μετρήσουμε το μέλλον του σχεδιασμού ιστοσελίδων, θα πρέπει να δούμε παίκτες όπως η Apple, που ξοδεύουν εκατομμύρια για να βρουν πώς να κάνουν τους ανθρώπους να αγοράσουν τα προϊόντα τους μέσω ιστότοπου και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να το κάνουν αυτό.

Δείτε τον σύνδεσμο για τα Apple Airpods και πείτε μου ότι δεν είναι μια απίστευτη εμπειρία! Κυριολεκτικά σε προσελκύει… και δεν λέω ότι θα σε κάνει να αγοράσεις ένα σετ ακουστικών, αλλά άσε με να χαμηλώσω τα AirPods μου για ένα λεπτό 😉 Δείτε τον ιστότοπο Apple Airpods

Αυτή είναι η σελίδα είναι ΖΩΝΤΑΝΗ. ‘Αναπνέει’, έχει συναίσθημα και ίντριγκα. Ουρλιάζει επίσης την Apple και είναι ξεκάθαρο ποιος είναι, και τι είναι.

Σας ενθαρρύνω να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε κινούμενα σχέδια και κίνηση τα δικα σου ιστοσελίδα.

 • Χρησιμοποιήστε την κίνηση και δείτε πόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται ο ιστότοπος.
 • Εάν τα βιβλία ξεθωριάσουν μέσα και έξω ή το κείμενο ολισθαίνει από το πλάι, κρατά την προσοχή του χρήστη, θα τον τραβήξει μέσα για να δει τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Απλά μια προειδοποίηση – μερικές φορές λιγότερο είναι περισσότερο. Δεν θέλετε έναν ιστότοπο που μοιάζει με παρουσίαση PowerPoint της δεκαετίας του 1990!

ΚΑΤΕΥΘΥΝΕ ΤΟ ΜΑΤΙ

Χρησιμοποιήστε ενέργεια και κίνηση – Σχεδιάστε τους ανθρώπους να διαβάσουν κάτι, ή προσέξτε κάτι κάνοντας το να κινείται ή να εμφανίζεται με ενδιαφέροντα τρόπο. Είναι εκπληκτικό πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αρχιτεκτονική του ιστότοπού σας για να κατευθύνετε τους ανθρώπους να κοιτάξουν ορισμένα πράγματα.

ΒΙΝΤΕΟ, Ω!

Σχεδόν πάντα επιμένω στη χρήση βίντεο για φόντο ιστότοπου – Αυτό ζωντανεύει αμέσως ολόκληρη την εμπειρία του ιστότοπού σας.
Για παράδειγμα, βιβλία εγκληματικότητας σε φόντο βίντεο με κυκλοθυμικούς ουρανούς ή βιβλίο αυτοβοήθειας με βίντεο με την ανατολή του ηλίου και ούτω καθεξής. Αυτό θα δώσει αμέσως μια ατμόσφαιρα στον ιστότοπό σας.

Χρησιμοποιήστε ένα βίντεο που αντικατοπτρίζει την καρδιά των βιβλίων σας, την αίσθηση, το συναίσθημα και την κυρίαρχη ΑΙΣΘΗΣΗ.

(Σημείωση* δεν χρειάζεται να περιέχει στοιχεία από το βιβλίο)

Μερικά παραδείγματα τοποθεσιών με φόντο που προσθέτουν στην εμπειρία.

https://www.worsleyrites.com/

https://www.jansayer.com/

https://www.ann-louisegrahambooks.com/

https://www.evamaclean.com/

https://www.ccgilmartin.com/

https://www.reenjones.com/

https://www.expressionsofnisha.com/

Το βίντεο, τα κινούμενα σχέδια και η κίνηση είναι τόσο σημαντικά και το Book Brush έχει τόσα πολλά εργαλεία για να σας βοηθήσει να εισαγάγετε το βίντεο στο περιεχόμενό σας, όχι μόνο στον ιστότοπό σας—Δείτε εδώ για συμβουλές για την προσθήκη κινούμενων εικόνων στις διαφημίσεις σας

Αλλά μην σταματάτε στις διαφημίσεις, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε βίντεο για τρέιλερ βιβλίων και με κριτική σκέψη τον ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΑΣ.

Ιστολόγιο Book Brush σχετικά με τη σχεδίαση ιστότοπου συγγραφέα

Εδώ είναι ένα υπέροχο άρθρο από το Book Brush χρήση βίντεο για άλλο περιεχόμενο

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ • ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ

 • Βιογραφικό συγγραφέα.
 • Φωτογραφίες συγγραφέα.
 • Σύνδεσμοι για αγορά.
 • Εξώφυλλα βιβλίων.
 • Λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Newsletter – Φόρμες εγγραφής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Πόσες φωτογραφίες; Με ό,τι σε βολεύει. Μπορείτε να έχετε μια γκαλερί της ζωής σας, τις εμπειρίες σας και οτιδήποτε άλλο θέλετε να μοιραστείτε, ή μόνο ένα.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ

Αυτά είναι κρίσιμα. ΘΕΛΕΤΕ οι άνθρωποι να αγοράζουν τα βιβλία σας, επομένως ο ιστότοπός σας πρέπει να τους διευκολύνει. Έτσι, για παράδειγμα, η πιο πιθανή διάταξη για την ενθάρρυνση των αγορών είναι να φροντίσετε να συμπεριλάβετε τα εξής:

 • Εξώφυλλο βιβλίου.
 • Blurb (περιγραφή βιβλίου).
 • Κουμπί Αγορά τώρα.

διάταξη σελίδας βιβλίου ιστότοπου συγγραφέα

ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΤΟ πιο σημαντικό πράγμα για κάθε συγγραφέα είναι τα υπέροχα εξώφυλλα βιβλίων.

Ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα θέματα, την επωνυμία και το σχέδιό σας – και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ακόμη και το εξώφυλλο του βιβλίου ως φόντο για τον ιστότοπό σας. Χρησιμοποιώντας επίσης ένα εφέ παράλλαξης, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια υπέροχη αίσθηση του βιβλίου να επιπλέει στον εαυτό του. Εδώ είναι ένα παράδειγμα: https://www.jamesblatch.com/

Εδώ είναι ένα βίντεο “πώς να” από το Book Brush σχετικά Πώς να δημιουργήσετε 3D εξώφυλλα.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ;

Χρησιμοποιώ το “Instant mock-ups 2.0” στο Book Brush κάθε μέρα όταν δημιουργώ ιστότοπους. Επιλέγω “3D” εκδόσεις του εξωφύλλου του βιβλίου ΚΑΙ προσθέτω το εξώφυλλο σε διάφορα πρότυπα κοινότητας ή μακέτες για να δω πώς φαίνεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αυτό με βοηθά συχνά να επεξεργαστώ ένα στυλ ή ένα θέμα για τον ιστότοπο.

Δείτε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Book Brush για πολλά Συμβουλές και ιδέες σχετικά με τη χρήση σχεδίων βιβλίων

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ 3D MOCK UPS ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΑΣ;

Εάν μπορείτε να δείξετε τα βιβλία σας στον «πραγματικό κόσμο», οι άνθρωποι υποσυνείδητα αρχίζουν να το «βλέπουν» ως ένα «πράγμα», ένα πραγματικό προϊόν και μπορούν να αρχίσουν να φαντάζονται ότι θα μπορούσε να τους ανήκει.

ΕΠΙΣΗΣ… Ανάλογα με τη γωνία του 3D mock up, μπορεί επίσης να κατευθύνει το μάτι «μέσα» στην τοποθεσία.

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να συνδεθείτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας, καθώς προσφέρει στους αναγνώστες έναν άλλο εύκολο τρόπο να συνδεθούν μαζί σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Το άλλο πράγμα που πρέπει πραγματικά να έχετε, είναι ένας τρόπος για τους αναγνώστες σας να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο ή στη λίστα αλληλογραφίας σας. Αυτό πρέπει να είναι μπροστά και στο κέντρο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να έχει κανένα άλλο περισπασμό, έτσι ώστε οι αναγνώστες να «κλειδώνονται» στην εγγραφή. Δεν συμφωνώ με αυτήν την ακραία προσέγγιση, αλλά σας ενθαρρύνω να καταστήσετε ΠΟΛΥ σαφές πού μπορούν να εγγραφούν, με έναν επιτακτικό λόγο Γιατί θα πρέπει να εγγραφούν. Χρησιμοποιήστε ακόμη και ένα αναδυόμενο παράθυρο. Αν και μπορεί να είναι ενοχλητικό, ένα αναδυόμενο παράθυρο ενθαρρύνει τον χρήστη να εγγραφεί και τραβά την προσοχή του.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ

 • Ενα blog
 • Μια λίστα με τα βιβλία σας με τη σειρά
 • Ένα βίντεο με «ομιλούντα κεφάλια» όπου λέτε: «Γεια σας και συστήνεστε».
 • Μερικές ερωτήσεις/δωρεάν PDF για λέσχες βιβλίων
 • Πίσω από τα παρασκήνια πράγματα
 • Κουίζ
 • Καλύμματα που έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε τα παιδιά να τα χρωματίζουν
 • Προφίλ χαρακτήρων/ Ερωτήσεις και απαντήσεις χαρακτήρων
 • Σύνδεσμοι προς οποιαδήποτε podcast ή πολυμέσα όπου έχετε προβληθεί.
 • Κριτικές

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ?

Μια εξαιρετική συμβουλή για τη δημιουργία ενός ιστότοπου είναι να ζητήσετε από τους φίλους και την οικογένειά σας να κοιτάξουν και να σας δώσουν σχόλια για τον ιστότοπό σας. Καθίστε με τους ανθρώπους καθώς κοιτάζουν τον ιστότοπό σας. Παρακολουθήστε τι κάνουν κλικ, παρακολουθήστε τον τρόπο με τον οποίο πλοηγούνται και κινούνται. Λειτουργούν όλοι οι σύνδεσμοι; Παρακολουθήστε τους ανθρώπους να εγγράφονται στη λίστα αλληλογραφίας σας, ώστε να μπορείτε να δείτε τη ροή από την οπτική γωνία κάποιου άλλου.

Και ΤΕΛΟΣ…ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΑΣ.

ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ!

Κανείς δεν επισκέπτεται τον ιστότοπο για τον οποίο κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ. Εάν δεν φωνάζετε σε ένα θορυβώδες δωμάτιο, δεν θα σας ακουστούν, και το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ θορυβώδες δωμάτιο.

Μια εξαιρετική συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως ένας εκδότης για εσάς. Δεν θα ήταν «ντροπαλοί ή φοβισμένοι» να δημοσιεύσουν συνδέσμους προς το βιβλίο ή τον ιστότοπό σας, επειδή θέλουν να πουλήσουν αντίγραφα. Σκεφτείτε σαν εκδότης που προσπαθεί να πουλήσει βιβλία!

ΠΡΕΠΕΙ να φωνάζετε για τον ιστότοπό σας. Εδώ είναι μέρη όπου πρέπει να βάλετε τη διεύθυνση του ιστότοπού σας.

 • Μπροστινό ΚΑΙ πίσω θέμα των βιβλίων σας.
 • Υπογραφές email.
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Bio – αυτό είναι κρίσιμο.
 • Πανό/κεφαλίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Έχετε τη διεύθυνση του ιστότοπού σας ξεκάθαρα στην εικόνα του εξωφύλλου σας στο Facebook και στην κεφαλίδα του twitter κ.λπ.

 • Κάντε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις πλατφόρμες που έχετε επιλέξει και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τον ιστότοπό σας στο περιεχόμενο.
 • Χρησιμοποιήστε κωδικούς QR για να βοηθήσετε τους χρήστες να βρουν τον ιστότοπό σας. Βάλτε τα σε ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε! Εδώ είναι ένα άρθρο από το Book Brush τα πάντα σχετικά με τους κωδικούς QR και πώς να κατευθύνετε στον ιστότοπό σας. Μην ξεχνάτε, μπορείτε να δημιουργήσετε τον κωδικό QR σας απευθείας στο Book Brush!

Ένας εξαιρετικός ιστότοπος συγγραφέων θα βοηθήσει στην πώληση βιβλίων. Εργαστείτε πάνω στο σχέδιο, σκεφτείτε σαν αναγνώστης και βεβαιωθείτε ότι έχει νόημα για κάποιον που δεν είστε εσείς. Καλή τύχη!


επιχορήγηση σχεδιαστή StuartΆρθρο του Stuart Grant

Ο Stuart Grant είναι επί του παρόντος ο Νο1, σχεδιαστής Ιστού με την υψηλότερη βαθμολογία στο Reedsy.com. Έχοντας δημιουργήσει πάνω από 160 τοποθεσίες συγγραφέων, ο Stu έχει συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία με ιστότοπους συγγραφέων. Έχει εργαστεί στον εκδοτικό κλάδο τα τελευταία οκτώ χρόνια συνεργαζόμενος με τους Mark Dawson και James Blatch ως μέρος της ομάδας των παρασκηνίων που ζωντανεύει το Self Publishing Show κάθε εβδομάδα.

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή, με τον Stuart Grant, είτε βρείτε τον Reedsy ή επισκεφθείτε Εργαλειοθήκη Ψηφιακών Συγγραφέων για μια προσφορά για τον νέο σας ιστότοπο ή για να κάνετε ερωτήσεις!

Bir cevap yazın