Διάδρομος για αρχάριους – Συμβουλές για να ξεκινήσετε

4
Διάδρομος για αρχάριους – Συμβουλές για να ξεκινήσετε

Ο διάδρομος για αρχάριους μπορεί να αισθάνεται συντριπτικός. Τους χειμερινούς μήνες είναι η ιδανική περίοδος για προσφορά τρέξιμο σε διάδρομο μια δοκιμή. Θα χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Πριν το καταλάβετε, οι προπονήσεις στον διάδρομο θα είναι κάτι που θα απολαύσετε.

Διάδρομος για αρχάριους – Συμβουλές για να ξεκινήσετε

Κανε ερωτησεις

Εάν δοκιμάζετε διάδρομο για πρώτη φορά σε γυμναστήριο ή ακόμα και για να αγοράσετε έναν για οικιακή χρήση, μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Οι πωλητές μπορούν να σας βοηθήσουν να σας δείξουν τα διάφορα προγράμματα που είναι διαθέσιμα στον διάδρομο και να σας εξοικειώσουν με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του.

Έναρξη και σταμάτα αργά

Ξεκινήστε με ρυθμό μόνο 2,0-2,5 για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε ασφάλεια. Στη συνέχεια, αυξήστε την ταχύτητά σας σε 3,0-3,5 σε αυτό που σας φαίνεται σαν ένα άνετο γρήγορο περπάτημα. Μπορείτε να παίξετε με επίπεδα ταχύτητας και κλίσης για να κάνετε μια καλή προπόνηση καρδιο πριν καν ξεκινήσετε να τρέχετε.

Εάν δεν έχετε ξαναπάει σε διάδρομο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνηθίσετε πώς νιώθετε. Επιβραδύνετε σε ένα εξαιρετικά αργό περπάτημα πριν κατεβείτε για να αποφύγετε τη ζάλη ή τα πόδια σας να κινούνται ακόμα.

Όταν σταματήσετε, επιβραδύνετε πρώτα σημαντικά τον διάδρομο. Περπατήστε για λίγα λεπτά. Αυτό σας βοηθά να δροσιστείτε και να μειώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό πριν κατεβείτε από τον διάδρομο. Το άλλο όφελος είναι η επαναφορά της ισορροπίας του σώματός σας. Το να κατεβείτε από τον διάδρομο μπορεί να νιώθετε λίγο σαν να βρίσκεστε σε ένα λικνιζόμενο πλοίο. Αποφύγετε να σταματάτε απότομα ή να πηδάτε από τον διάδρομο.

Δώσε προσοχή

Κοιτάξτε αρχικά προς τα κάτω για να πάρετε μια αίσθηση για το πού χτυπούν τα πόδια σας στον διάδρομο. Κρατήστε το σώμα σας στο κέντρο και βεβαιωθείτε ότι η πρόοδός σας είναι προς το μπροστινό μέρος του διαδρόμου, ώστε να μην αισθάνεστε ότι θα μπορούσατε να πέσετε από την πλάτη.

Περιορίστε τους περισπασμούς μιας τηλεόρασης ή περιοδικού μέχρι να αισθανθείτε πολύ σταθεροί στον διάδρομο. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να σταματήσετε για οποιονδήποτε λόγο, μην προσπαθήσετε να πηδήξετε από τον διάδρομο. Αντίθετα, επιβραδύνετε όπως αναφέρω παραπάνω.

Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τον ιμάντα ασφαλείας όταν μαθαίνετε για πρώτη φορά τον διάδρομο. Κάνει τον διάδρομο να σταματήσει αμέσως αν πέσετε.

Μην κοιτάτε κάτω

Μόλις νιώσετε άνετα, προσπαθήστε να μην κοιτάτε πια κάτω. Κρατήστε το πηγούνι σας ψηλά και τα μάτια σας μπροστά. Το να κρατάτε τις χειρολαβές είναι εντάξει για ισορροπία στην αρχή, αλλά στη συνέχεια προσπαθήστε να το αφήσετε για να μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα.

Εάν είστε σε μια ταχύτητα που αισθάνεστε ότι πρέπει να κρατηθείτε, τότε επιβραδύνετε. Για περπάτημα, μερικές φορές θα χρησιμοποιήσω τις λαβές για μια σημαντική κλίση, αλλά διαφορετικά θα προσπαθήσω να ασκηθώ χωρίς να χρειάζεται να κρατιέμαι. Αυτό βοηθά να δουλέψετε περισσότερο το πάνω μέρος του σώματος και τους κοιλιακούς σας! Είτε περπατάτε είτε τρέχετε, διατηρήστε τη σωστή φόρμα με μια κίνηση από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα.

Δοκιμάστε αυτόν τον διάδρομο για προπόνηση αρχαρίων

Εδώ είναι μια προπόνηση σε διάδρομο για αρχάριους να δοκιμάσουν. Εργαστείτε με ταχύτητες σε διάδρομο που αισθάνεστε καλά. Εάν το 6.0 είναι πολύ γρήγορο, επιλέξτε μια ταχύτητα που σας ταιριάζει.

Αυτό σας δίνει απλώς μια ιδέα για το πώς μπορείτε να αναλύσετε τις αρχικές σας διαδρομές διαστήματα περπατήματος/τζόκινγκ/τρεξίματος για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε δύναμη και αντοχή στο μήκος. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση σχετικά με καλή φόρμα τρεξίματος συμβουλές και για αρχάριους! Πάνω από όλα, καλή διασκέδαση!

Προπόνηση σε διάδρομο για αρχάριους

Προπονήσεις σε διάδρομο για αρχάριους δεν χρειάζεται να είναι συντριπτικό. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δοκιμάστε το. Θα χαρείτε που το κάνατε.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Bir cevap yazın