Διαφημίσεις FB που δεν έχουν πωλήσεις; ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ!

2
Διαφημίσεις FB που δεν έχουν πωλήσεις;  ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ!

Πρόσφατα, έχω δει κάποιους να μιλάνε για το πώς οι διαφημίσεις δεν μετατρέπονται. Παρακάτω είναι η απάντησή μου σε αυτό, αλλά το TLDR είναι ότι ναι, οι διαφημίσεις λειτουργούν. Όχι μόνο λειτουργούν, αλλά λειτουργούν κρίσιμος. Είναι ζωτικής σημασίας για να γίνετε ορατοί, να προσεγγίσετε τους ιδανικούς αναγνώστες σας και να αναπτύξετε το δίκτυο κοινού σας.

Ας ξεκινήσουμε πολύ πίσω στις αρχές του 2017. Συνέχισα να βλέπω συγγραφείς να δημοσιεύουν σχετικά με το πώς δοκίμασαν διαφημίσεις στο Facebook και το AMS και δεν είδαν επιστροφή – αυτή ήταν η γένεση της «Βοήθειας» μου! Το βιβλίο μου οι διαφημίσεις μου στο Facebook. Ήθελα να δείξω στους ανθρώπους ότι *κάνουν* δουλειά. Χρειάζεστε απλώς τη σωστή νοοτροπία και τη σωστή διαδικασία.

(Επιπλέον, οι περισσότεροι συγγραφείς εγκαταλείπουν πολύ σύντομα, περισσότερα για αυτό αργότερα)

Αλλά θυμηθείτε, δεν είναι δουλειά της διαφήμισης στο FB να πουλήσει το βιβλίο σας—αυτό εξαρτάται από τη σελίδα προϊόντος του λιανοπωλητή. Η δουλειά των διαφημίσεων FB είναι απλώς να κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν κλικ. Αυτό είναι. Έτσι, εάν λαμβάνετε κλικ, το η διαφήμιση κάνει τη δουλειά της.

Οι άνθρωποι μπερδεύουν πολύ αυτό το θέμα. Ακούμε πολλά «η διαφήμισή μου δεν λειτουργεί». Αλλά η διαφήμιση λειτουργεί εάν οι χρήστες κάνουν κλικ σε αυτήν. Είναι ότι η σελίδα του προϊόντος δεν λειτουργεί και αυτό σημαίνει ότι το εξώφυλλό σας, η μουτζούρα σουτην υπόσχεση που πουλήσατε στη διαφήμισή σας.

Εάν η διαφήμισή σας δίνει μια υπόσχεση, η σελίδα προϊόντος του Amazon (ή άλλοι έμποροι λιανικής) πρέπει να υποστηρίξουν αυτήν την υπόσχεση. Εάν έχετε μια διαφήμιση που μιλά για άγρια ​​γατάκια και το βιβλίο σας είναι για διαστημικούς ναυτικούς, θα έχετε μια σοβαρή αποσύνδεση και δεν θα δείτε πολλές αγορές.

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ. Άγρια γατούλα διαστημικοί πεζοναύτες. Γιατί δεν είναι ακόμα κάτι τέτοιο;

Εντάξει, για να ξέρετε, νομίζω ότι οι διαφημίσεις στο Facebook είναι σημαντικές. Εννοώ… Η Τζιλ και εγώ είμαστε τα κορίτσια των διαφημίσεων στο Facebook! Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι εκεί έξω λένε ότι οι διαφημίσεις δεν μετατρέπονται, ότι εμποδίζουν τη ροή μετρητών και καταπνίγουν την επιχείρησή σας. Θα εγγυηθώ ότι οι λάθος διαφημίσεις σίγουρα μπορούν να το κάνουν αυτό. Κατά γενικό κανόνα, ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ μιας επιχείρησης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% των καθαρών κερδών της. Υπάρχουν (όπως πάντα) εξαιρέσεις, αλλά είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας.

Γιατί λοιπόν νομίζω ότι οι διαφημίσεις λειτουργούν; Το 99% κάθε παράξενου πράγματος που κατέχετε και χρησιμοποιείτε βρίσκονται στην κατοχή σας μόνο λόγω διαφημίσεων.

Κοντά σε όλα.

Το αυτοκίνητό σου? Το είδατε σε διαφήμιση. Καλό, πιθανότατα το είδατε σε εκατοντάδες διαφημίσεις όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο πρόσφατο i-whatever; Διαφημίσεις.

Εάν η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο whatsit και δεν το έλεγε ποτέ σε κανέναν, κανείς δεν θα ήξερε ότι ήταν διαθέσιμο για αγορά εκτός και αν πήγαινε σε ένα κατάστημα της Apple…και ποιο ποσοστό των πελατών της το κάνει αυτό αυτές τις μέρες;

Το ζευγάρι παπούτσια που πήρες από το boutique shoppe στο κέντρο της πόλης; Διαφημίσεις. Ακόμα και η ταμπέλα του μαγαζιού είναι ένα είδος διαφήμισης.

Κρεμούν το βότσαλο τους εκεί έξω και λένε «Γεια σου, κάνουμε αυτό το πράγμα. Αν το θέλεις, μπες και πάρε το».

Όχι μόνο αυτό, αλλά όλες αυτές οι διαφημίσεις αυτοκινήτων, οι διαφημίσεις της Apple και οι πινακίδες των βιτρινών μεταφέρουν μια επωνυμία και σας λένε για το στυλ, την ποιότητα, την τιμή και δεκάδες άλλα πράγματα που απορροφάτε και θεωρείτε ως μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Το ίδιο ισχύει και για τους συγγραφείς. Αυτό δεν είναι το Field of Dreams. Αν το φτιάξεις και δεν κάνεις τίποτα άλλο, σίγουρα δεν θα έρθουν.

Πρέπει να κρεμάσετε το βότσαλο σας εκεί που κάνουν βόλτες. Είτε αυτό το Facebook, το Google, το Amazon, το Youtube ή τα εισερχόμενά τους. Οι άνθρωποι πρέπει να δουν το βιβλίο σας για να σκεφτούν ακόμη και να το αγοράσουν.

Και πρέπει να το δουν περισσότερες από μία φορές. Χρειάζεστε αναγνώριση επωνυμίας/επωνυμίας.

Αυτός είναι ο λόγος που οι διαφημίσεις είναι σημαντικές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επωνυμία των βιβλίων σας με συγκεκριμένο τρόπο είναι σημαντική.

Και γιατί θέλετε να εμφανίζεστε ξανά και ξανά στον ιδανικό αναγνωστικό σας χώρο.

Οι διαφημίσεις λειτουργούν. Η Τζιλ και εγώ έχουμε κερδίσει πάνω από 2,8 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας βιβλία φαντασίας λόγω των διαφημίσεων. Ξοδέψαμε πάνω από 10.000 $ σε διακοπές της Disney λόγω διαφημίσεων.

Δουλεύουμε δίπλα στην πισίνα λόγω διαφημίσεων.

Βασικά, διαφημίσεις = μάρκετινγκ, και το μάρκετινγκ δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικό. Heck…αυτή η ανάρτηση είναι μάρκετινγκ. Διασκέδασα γράφοντας το γιατί αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο είμαι παθιασμένος και πιστεύω πολύ. Πιστεύεις στο βιβλίο σου, σωστά; Να είσαι παθιασμένος.

Να είσαι άγριος.

Προβάλετε μερικές διαφημίσεις, κάντε μια ανταλλαγή ενημερωτικών δελτίων, μπείτε σε μερικά podcast και μιλήστε το. Αγοράστε αυτό το κορόιδο και ενημερώστε τον κόσμο για τη δημιουργία σας.

Το άλλο μέρος αυτού από την αρχή είναι η σελίδα προϊόντων Amazon. Ορισμένα πράγματα πρέπει να συμβούν εδώ και είναι ένα θέμα για το οποίο νιώθουμε με πάθος, αλλά δεν θέλουν όλοι να ακούσουν.

Η σελίδα προϊόντων Amazon είναι η συσκευασία του βιβλίου σας.

Το εξώφυλλό σας

Το Blurb σας

Ο τίτλος και το όνομα της σειράς σας

Όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να φέρουν μαζί ένα συνεκτικό μήνυμα πέρα ​​από το «μου αρέσει και αρέσει στους φίλους μου». Σχολή σκέψης.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να λέει πράγματα όπως, «Δεν μου αρέσουν πολύ τα εξώφυλλα στο είδος μου, οπότε κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό».
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Αυτό θα σας κάνει να μην πωλείτε σε έναν ιδανικό αναγνώστη.

Μπορεί να σκέφτεστε, περιμένετε… αλλά στους θαυμαστές μου αρέσει το εξώφυλλό μου.

Φυσικά και το κάνουν. Είναι ήδη θαυμαστές.

Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε ανθρώπους που δεν έχουν ακούσει ποτέ για εσάς.

Αν δουν το εξώφυλλο του βιβλίου σας, την εικόνα της διαφήμισής σας, θέλετε να σταματήσουν να κάνουν κύλιση για ΤΡΙΑ δευτερόλεπτα και να πάτε, περιμένετε—μου αρέσει. Είναι αυτό για μένα;

Έτσι, πηγαίνουν και διαβάζουν την ακόλουθη φράση σας, η οποία πρέπει επίσης να γραφτεί έχοντας κατά νου τον ιδανικό αναγνώστη σας. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες λέξεις για να τραβήξετε την προσοχή τους αυτό το είδος σηματοδότησης, το τροπάριο, και θέλετε να σκεφτούν, «Ναι, αυτό το βιβλίο γράφτηκε για μένα! Πρέπει να το διαβάσω αυτό.” Και μετά το μαζεύουν.

Αυτό είναι που έχει σχεδιαστεί η σελίδα προϊόντος σας στο Amazon.

Μετατρέψτε τα προγράμματα περιήγησης σε αγοραστές.

Πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας μπροστά και αυτό συχνά σημαίνει ότι έχετε πολλά να κάνετε προτού μεταβείτε στις διαφημίσεις Facebook. Το πακέτο σας πρέπει να είναι σχεδόν τέλειο εάν θέλετε να μετατρέψετε ψυχρά προγράμματα περιήγησης σε ενθουσιώδεις αγορές.

Αυτό σημαίνει ότι βάζετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά και στον τίτλο και το όνομα της σειράς σας. Κάντε έρευνα αγοράς και μάθετε ποιες λέξεις-κλειδιά βουίζουν αυτήν τη στιγμή στο είδος σας και βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να τις χρησιμοποιήσετε στον τίτλο σας, το όνομα της σειράς σας και την εμφάνισή σας.

Επίσης, βλέπετε αυτά τα λευκά κενά μεταξύ των παραγράφων; Αυτή η επιπλέον επιστροφή; Βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε στο blurb σας, ώστε να είναι εύκολο να το διαβάσετε.

Τα προγράμματα περιήγησης δεν θα διαβάζουν έναν τοίχο κειμένου για πολύ.

Μαζί, η δύναμη μιας Σελίδας Προϊόντος της Amazon και των Διαφημίσεων Facebook μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια μακρά και προσοδοφόρα καριέρα. Όλοι κάνουμε λάθη στην πρώτη προσπάθεια, αλλά μη νομίζετε ότι η πρώτη σας προσπάθεια είναι η τελευταία σας προσπάθεια.

Γιατί δεν είναι. Η πρώτη προσπάθεια είναι συχνά το προσχέδιο, όπως και με τη συγγραφή ενός βιβλίου.

Αν πετάτε το βιβλίο σας μετά το πρώτο προσχέδιο επειδή δεν λειτουργούσε και μόλις ξεκινούσατε να γράφετε ένα νέο, πόσα βιβλία πιστεύετε ότι θα δημοσιεύατε;

Μάλλον όχι πολλά. Ή κανένας.

Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι τέτοιες και δεν είναι ντροπή να αναθεωρήσετε κάτι που δεν λειτουργεί.

Γρήγορες συμβουλές επιτυχίας:

Ακονίστε τη σελίδα προϊόντος Amazon μέχρι να λειτουργήσει.

Χρησιμοποιήστε την έρευνα αγοράς στο είδος και τα τροπάρια σας για να δώσετε πλεονέκτημα στον εαυτό σας.

Εάν οι πρώτες σας σκέψεις και αντιλήψεις ήταν λανθασμένες, δεν πειράζει να διορθώσετε.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες και τη γνώση για να δημιουργήσετε τη διαφήμισή σας στο Facebook.

Αναρωτηθείτε τι άλλο θέλει να κάνει ο ιδανικός αναγνώστης σας εκτός από το να διαβάζει βιβλία. Τι ταινίες βλέπουν; Τι χόμπι έχουν; Βάλτε το στο διαφημιστικό κοινό σας στο Facebook.

Ακονίστε, τελειοποιήστε. Μόλις καταλάβετε το κοινό σας, μπορείτε να αφιερώσετε πολύ λιγότερο χρόνο στη δημιουργία διαφημίσεων και περισσότερο χρόνο στη σύνταξη.

Αν μπορούσατε να αφιερώνετε 1 – 2 ώρες το μήνα για να συντηρείτε τις διαφημίσεις σας και να επιστρέψετε στη σύνταξη, τι θα άξιζε αυτό για εσάς; Αυτό κάνουμε και προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί και τους συγγραφείς μας.

Γιορτάστε την επιτυχία. Προσαρμόστε ό,τι δεν λειτουργεί, αλλά ποτέ μην αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε ή ότι είστε αποτυχημένος. Είναι ένα ταξίδι και θα φτάσεις εκεί.


Malorie & Jill CooperΆρθρο των Malorie & Jill Cooper

Οι Malorie & Jill Cooper είναι 7 φιγούρες indie συγγραφείς και ιδρυτές του The Writing Wives. Μπορείτε να κατεβάσετε τον ΔΩΡΕΑΝ Οδηγό βαθμολογίας διαφημίσεων στη διεύθυνση www.thewritingwives.com

Οι Writing Wives είναι χορηγός του BookMARCon που υποστηρίζεται από το Book Brush.

Bir cevap yazın