Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

2
Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

Γράφτηκε στις 9 Ιανουαρίου 2022

Η τελετή Kagamibiraki 2022 πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Ιανουαρίου, στο Aikikai Hombu Dojo, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
Στην εκδήλωση προβιβάστηκαν 906 άτομα.

Ο Doshu Moriteru Ueshiba άνοιξε την τελετή με μια θερμή ομιλία και στη συνέχεια, ο Dojo-cho Mitsuteru Ueshiba πρόσφερε το Hounou Embu.

Οι επόμενες στιγμές ήταν της ανακοίνωσης των προαγωγών και της απονομής των πιστοποιητικών.

Υπήρχαν 18 συστάσεις για το shodan, 12 για το nidan, 15 για το sandan, 38 για το yondan, 493 για το godan, 251 για το rokudan, 74 για το nanadan και 5 για το hachidan. Ολόκληρη τη λίστα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://aikikai.or.jp/pdf/suisen/2022.pdf

Θα θέλαμε να τους συγχαρούμε όλους και επίσης τον Αντιπρόεδρο της IAF, κ. Kei Izawa, για την προαγωγή στο 7ο Dan, με αυτή την ευκαιρία!

Ο Hiroshi Tada Shihan παρουσίασε τις τελικές παρατηρήσεις. Τόνισε ότι σε χώρες σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι με ευρηματικότητα συνέχισαν να ασκούνται. Ο αριθμός των προωθητικών ενεργειών για άτομα εκτός Ιαπωνίας αυξάνεται κάθε χρόνο. Υπογράμμισε ότι το 63% του godan που απονεμήθηκε σήμερα ήταν από το εξωτερικό, το 56% του rokudan, το 37% του nanadan και το 20% του hachidan που ανακοινώθηκε σήμερα ήταν για άτομα εκτός Ιαπωνίας. Το Aikido έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις προετοιμασίες της τελετής kagamibiraki, οι εκπαιδευτές Aikido Hombu Dojo έφτιαξαν mochi, στα πλαίσια της παράδοσης.

Το γενικό κοινό δεν μπορούσε να γίνει δεκτό, αλλά όλοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ροή της τελετής στο κανάλι youtube του Aikikai Foundation. Δημοσιεύτηκε ένα ευγενικό αίτημα μη εγγραφής, λήψης, επεξεργασίας ή αναπαραγωγής του πλάνα. Ακολουθεί ο σύνδεσμος youtube του καναλιού Aikikai, για την εκδήλωση:

https://www.youtube.com/watch?v=pZpoTj1tTks

Bir cevap yazın