Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

0
Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

Γράφτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2023

Λάβαμε την ακόλουθη επικοινωνία από το NY Aikikai. Και θα θέλαμε να μοιραστούμε τα θλιβερά νέα. Yoshimitsu Yamada Sensei, αναπαύσου εν ειρήνη! Ο Yamada Sensei ήταν μέλος του Ανώτερου Συμβουλίου της IAF.

Αγαπητή κοινότητα Aikikai της Νέας Υόρκης,

Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας δασκάλου, Yoshimitsu Yamada Shihan.

Ο Yamada Sensei πέθανε ειρηνικά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 υπό τη φροντίδα των γιατρών στο νοσοκομείο Mount Sinai έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.
Ιδιωτικές ρυθμίσεις για την κηδεία γίνονται από την οικογένεια του Sensei. Σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Το Aikikai της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιήσει αργότερα ένα μνημόσυνο που θα είναι ανοιχτό σε όλους όσους τον αγάπησαν και τον έμαθαν. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς θα θέλετε να εκφράσετε τη συμπάθειά σας με κάποιο τρόπο. Σύντομα θα κάνουμε κάποιες κατάλληλες προτάσεις.

Ο Yamada Sensei έφτασε στη Νέα Υόρκη το 1964 για να γίνει επικεφαλής εκπαιδευτής στο New York Aikikai. Ξεκίνησε το aikido σε ηλικία 17 ετών στο honbu dojo, στα κεντρικά γραφεία του Aikikai, ως uchi deshi (μαθητής ζωντανός) στο O’Sensei. Όχι μόνο έφτιαξε το NY Aikikai σε μια σχολή αϊκίντο παγκόσμιας κλάσης, αλλά βοήθησε να διαδοθεί η σχετικά άγνωστη πολεμική τέχνη σε μια ακμάζουσα κοινότητα σε όλες τις ΗΠΑ και αργότερα διεθνώς. Μεγάλος υποστηρικτής της ατομικότητας και της ολόψυχης εκπαίδευσης, τα μαθήματα του εκτινάχθηκαν στα ύψη με την αρμονία και τη δύναμη μιας συμφωνίας, εμπνέοντας όλους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Το NY Aikikai θα παραμείνει ανοιχτό όπως επιθυμούσε ο Yamada Sensei. Δεν του άρεσε τίποτα περισσότερο από τις μεγάλες τάξεις με ανεβασμένη διάθεση, γι’ αυτό παρακαλούμε να τον τιμήσετε κάνοντας προπόνηση όπως θα κάνατε αν ήταν κορυφαίος στην κατηγορία. Η εκπληκτική του ενέργεια και η γενναιοδωρία του πνεύματός του θα είναι εκεί στο ταπί για όλους μας.

Yoshimitsu Yamada
17 Φεβρουαρίου 1938 – 15 Ιανουαρίου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο Aikikai της Νέας Υόρκης

Bir cevap yazın