Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

1
Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

Γράφτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2020

«Σε ακραίες καταστάσεις, ολόκληρο το σύμπαν γίνεται εχθρός μας. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, η ενότητα του μυαλού και της τεχνικής είναι απαραίτητη – μην αφήνετε την καρδιά σας να ταλαντεύεται!».

Μοριχέι Ουεσίμπα

Το 2021 να φέρει υγεία, φιλία, αρμονία και πολλές προπονήσεις Aikido!

Λίγα λόγια για τη χρονιά που πρόκειται να κλείσουμε αλλά και για τη μελλοντική από τον Πρόεδρο της IAF, κ. Kei Izawa και ο Γενικός Γραμματέας της IAF, κ. Wilko Vriesman:

«Χαιρετισμούς σε όλους τους aikidokas του κόσμου στο τέλος αυτού του ιστορικά και προκλητικού 2020!
Εμείς, στην IAF, δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο και υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε βιώσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση.
Αυτό έχει επηρεάσει πολλές από τις δραστηριότητές μας τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας μας θα σας εξηγήσει αργότερα, αλλά θα θέλαμε να κρατήσουμε τη φλόγα ψηλά και αναμμένη καθώς αυτή η πρόκληση μας έδωσε μια τεράστια ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας και να δούμε την αξία που μπορεί να έχει το aikido μας προσφέρει όταν εξασκούμαστε με συνεργάτες στο τατάμι.

Ναι, ήταν πράγματι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πρώτη φορά είχαμε μια παγκόσμια πανδημία και ένα lockdown, όταν τα περισσότερα dojo έχουν κλείσει. Για εμάς, έπρεπε να αναβάλουμε τη σύνοδο κορυφής, κάτι που επίσης δεν είχε ξαναγίνει, και μεταφερθήκαμε πολύ γρήγορα σε κάθε είδους διαδικτυακές εκδηλώσεις, κάτι που ήταν επίσης ένα δύσκολο κομμάτι – πώς να το οργανώσουμε. Πολλά μαθήματα ζουμ και πράγματα έγιναν στο Διαδίκτυο με τρόπο που δεν κάναμε ποτέ πριν.
Ελπίζουμε λοιπόν να σας δούμε σύντομα στο τατάμι γιατί το διαδίκτυο από μόνο του δεν κρατά το ελεύθερο πνεύμα του αϊκίντο, αν και κρατά τη φλόγα ζωντανή. Πρέπει να δούμε ο ένας τον άλλον στο τατάμι.

Η IAF σχεδιάζει να κάνει πολλές διοργανώσεις το 2021 και θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς έρθει η ώρα. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε, να βρεθούμε μαζί και να βρεθούμε στο ταπί όπως μας αρέσει να κάνουμε. Αλλά σίγουρα προετοιμαζόμαστε και έχουμε πολλά σχέδια και ελπίζουμε ότι μπορούμε να συναντηθούμε με πολλούς από τους φίλους σε όλο τον κόσμο και να προπονηθούμε στο πνεύμα του aikido.
Επιτρέψτε μου να διαβάσω ένα απόσπασμα του O-Sensei, που λέει το εξής: «Η ίδια η ζωή είναι πάντα μια δοκιμασία. Στην προπόνηση, πρέπει να δοκιμάσετε και να γυαλίσετε τον εαυτό σας για να αντιμετωπίσετε τις μεγάλες προκλήσεις της ζωής. Ξεπεράστε το βασίλειο της ζωής και του θανάτου και τότε θα είστε σε θέση να ανοίξετε το δρόμο σας ήρεμα και με ασφάλεια μέσα από κάθε κρίση που αντιμετωπίζετε».
Θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, θα μαζευτούμε ξανά και θα μας αρέσει να προπονούμαστε μαζί στο ταπί.

Το 2021, εκτός από το να συναντηθούμε ξανά στο ταπί και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ξεπεράσει την κατάσταση του lockdown και τα ντότζο είναι ανοιχτά, κάνουμε τη μη κανονική γενική μας συνέλευση ένα χρόνο αργότερα που έπρεπε να γίνει, αλλά θα είναι εκεί. Θα είναι εκεί είτε σε υβριδική μορφή, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν και να έρχονται ενώ άλλοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν και θα μένουν στο σπίτι και θα χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, είτε εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα πάμε πλήρως μέσω Διαδικτύου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουμε έτσι, επομένως θα είναι μια νέα εμπειρία να καθόμαστε πίσω από τις οθόνες και να έχουμε μια γενική συνέλευση, αλλά είναι η εταιρεία μας να διατηρούμε το σωστό πνεύμα και να κρατάμε ζωντανή τη φλόγα του aikido.

Από όλους εμάς από την IAF, ευχόμαστε όλοι να συγκεντρωθούμε γύρω από αυτούς που αγαπάμε, μερικές φορές μαζί, μερικές φορές από απόσταση, αλλά χρησιμοποιούμε αυτόν τον χρόνο για να εκτιμήσουμε όλα τα πράγματα που μας δίδαξε το aikido και εξοικονομούμε ενέργεια και πηγαίνετε στο 2021 με μεγάλες ελπίδες να είμαστε μαζί στο ταπί και καλή χρονιά σε όλους σας!»

Bir cevap yazın