Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

2
Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

Γράφτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2020

Η ομάδα της IAF είναι λυπημένη για τον πολύ ξαφνικό θάνατο του Renato Filippin Shihan στο 7ο dan. Ο Renato Filippin Shihan εργαζόταν σκληρά με τη σύζυγό του, Amadea Thoma, για πολύ καιρό για να συστήσει το Aikido στα παιδιά της πόλης St. Gallen.

Ο Renato Filippin Shihan και η σύζυγός του Amadea είχαν μεγάλη επιτυχία με το παιδικό πρόγραμμα και μας προσέγγισαν στην IAF με μερικά οράματα για προγράμματα Aikido για Νέους εντός της IAF.

Με την ηγεσία του Renato Filippin Shihan και την πλήρη υποστήριξη της ACSA, η IAF πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική εκδήλωση για νέους στο St. Gallen τον Ιούνιο του 2017. Αυτό έγινε ο προπομπός των ετήσιων εκδηλώσεων Νέων για την IAF.

Η IAF δημιούργησε μια Ομάδα Εργασίας Νέων και ο Renato Filippin Shihan έγινε ο πρώτος πρόεδρος αυτής της ομάδας.

Με περισσότερα από 50 χρόνια Aikido υπό τη ζώνη του, ο Renato Filippin Shihan σπούδασε Aikido με σπουδαίους δασκάλους όπως οι Tada Shihan, Nakazono Shihan, Chiba Shihan, Ikeda Shihan, Kanetsuka Shihan και πολλοί άλλοι.

Του άρεσε να μοιράζεται το Aikido του και είχε πολλούς οπαδούς και dojo στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Είχε ένα δυναμικό στυλ Aikido βασισμένο στην εκπαίδευση υπό σπουδαίους δασκάλους, μεγάλο όραμα για την ανάγκη εστίασης στη Νεολαία και μια πολύ φιλική και πειστική διπλωματική στάση του Aikido.

Η IAF χάνει την απώλεια αυτού του μεγάλου οραματιστή και υλοποιητή. Η IAF θα δεσμευτεί να συνεχίσει με την κληρονομιά του Renato Filippin Shihan με το πρόγραμμα Youth, συνεχίζοντας να εργάζεται μαζί με τη σύζυγό του και δασκάλα aikido Amadea Thoma Sensei.

Προσωπικά έχω χάσει έναν καλό φίλο. Ρενάτο, αναπαύσου εν ειρήνη! Σας ευχαριστούμε για τη δουλειά σας!

Bir cevap yazın