Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

0
Διεθνής Ομοσπονδία Aikido

Γράφτηκε στις 11 Μαρτίου 2022

Λάβαμε τα θλιβερά νέα ότι ο Yutaka Kurita (栗田 豊, Kurita Yutaka) Shihan (γεννημένος στις 20 Απριλίου 1940 στο Τόκιο της Ιαπωνίας) που ήταν ένας από τους τελευταίους ζωντανούς μαθητές (ουτσιτέσι) του ιδρυτή του Aikido, Morihei Ueshiba, πέθανε. μακριά στις 8 Μαρτίου 2022.

Έλαβε το 4ο Dan του απευθείας από τον ιδρυτή O-Sensei. Ήταν βοηθός του, γραφέας, ουκέ και βοηθούσε σε οδηγίες.

Μετά το θάνατο του κυρίου του, άφησε το Aikido για 9 χρόνια, από το 1969 έως το 1978. Μετά από αυτό το διάστημα, οι συνάδελφοί του uchideshi Mitsunari Kanai Shihan και Kazuo Chiba Shihan τον έπεισαν να επιστρέψει στο Aikido. Στις 10 Οκτωβρίου 1979 ο Doshu Kisshomaru Ueshiba που εκπροσωπούσε το Aikikai του έδωσε μια άδεια Shihan και τον έστειλε στην Πόλη του Μεξικού για να είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των Aikikai στο Μεξικό.

Ίδρυσε τη Μεξικανική Ένωση Aikido το 1980. Το 1999 έκανε ένα βήμα μπροστά και ίδρυσε την Kurita Juku Aiki, σε μια ενισχυμένη προσπάθεια να διατηρήσει τις αυθεντικές διδασκαλίες του Morihei Ueshiba. Ο Kurita Shihan 8th dan, δίδαξε στην Πόλη του Μεξικού και ήταν ο Διευθυντής του Kurita Juku Aiki.

Η Kurita Shihan εργάστηκε πολύ σκληρά για πολλά χρόνια για να φέρει το Aikido στο Μεξικό για να συνεργαστεί στο ίδρυμα Aikikai, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα και επιτέλους η AIKIKAIKAN Mexico θα λειτουργήσει ως οργανισμός-ομπρέλα για να προστατεύσει και να συντονίσει αρκετούς αναγνωρισμένους οργανισμούς του Aikikai στο Μεξικό. μέρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Aikido (IAF). Το AIKIKAIKAN Mexico, στο οποίο η Kurita Juku Aiki και πολλοί άλλοι σενσέι του Aikido, από διάφορες μεξικανικές ενώσεις Aikido και ανεξάρτητες ομάδες, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση των ομάδων Aikido στο Μεξικό, θα φιλοξενήσει ένα Σεμινάριο και Συνέδριο Aikido στη Λατινική Αμερική αυτόν τον Ιούλιο. Ενώ ο Kurita Shihan δεν θα μπορεί να είναι παρών στο Σεμινάριο και το Συνέδριο, θα είναι πολύ χαρούμενος που η επιθυμία του να ενώσει τις ομάδες Aikikai στο Μεξικό έχει εκπληρωθεί και ότι η ομάδα θα συνεργαστεί κάτω από το σήμα AIKIKAIKAN.

Bir cevap yazın