Η Επιστροφή των Κρίσεων του Προϋπολογισμού | calitics

1
Η Επιστροφή των Κρίσεων του Προϋπολογισμού |  calitics

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λοιπόν, η Αναθεώρηση του Μάη του Κυβερνήτη έχει βγει. Είναι κακό, αλλά ίσως όχι τόσο κακό όσο θα μπορούσε να είναι. Αλλά αυτό το «όχι τόσο κακό» μέρος εξαρτάται από την προώθηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να βοηθήσει στην αποτροπή ορισμένων από τις περικοπές.

Οι μεγαλύτερες περικοπές, λόγω του Prop 98, έρχονται στην εκπαίδευση, όπου οι δαπάνες θα μειωθούν από 81,1 δισ. σε 70,5 δισ. Ζητεί επίσης μείωση των μισθών κατά 10% για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους και καθυστέρηση πληρωμής στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

****

Πίσω στην εποχή της ακμής των Calitics, απέκτησα μεγάλη εμπειρία γράφοντας για τις διάφορες μάχες για τον προϋπολογισμό. Αλλά μόλις οι ψηφοφόροι ψήφισαν ένα μέτρο για την αύξηση των φόρων και στη συνέχεια το επιβεβαίωσαν ξανά λίγα χρόνια αργότερα, αυτό φαινόταν σαν παρελθόν. Είχαμε ένα μεγάλο πλεόνασμα, δημιουργήσαμε ένα μεγάλο ταμείο για τις βροχερές μέρες υπό τον κυβερνήτη Μπράουν και μετά τον Νιούσομ, και μπορούσαμε ακόμη και να ξεπεράσουμε μια οικονομική ύφεση ή μια φυσική καταστροφή όπως ένας σεισμός ή μια κακή εποχή πυρκαγιών.

Αλλά μετά ήρθε ο COVID-19, και ξαφνικά, η δημοσιονομική κρίση επέστρεψε σαν να ήταν το 2009-10.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ αναμένεται να αποκαλύψει το σχέδιό του την Πέμπτη για την κάλυψη της τρύπας που δημιούργησε ο κορωνοϊός στον κρατικό προϋπολογισμό εκτιμώμενων 54,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. … Πριν από τέσσερις μήνες, η Newsom αποκάλυψε ένα σχέδιο δαπανών 222,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιελάμβανε ένα πλεόνασμα σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων…(AP)

Ειλικρινά, 54,3 δισεκατομμύρια δολάρια δεν κόβουν την παχιά περιοχή. Το νομοθετικό σώμα έχει εντοπίσει τομείς προς εξοικονόμηση, αλλά δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η πανδημία, πόσο βαθιές θα γίνουν οι απώλειες θέσεων εργασίας, οι τυχόν αριθμοί εξακολουθούν να φαίνονται εικαστικοί. Και ακόμα κι αν πετάξαμε όλο το ταμείο για τις βροχερές μέρες και καθυστερούσαμε τα έξοδα για τα επόμενα δύο χρόνια, ήταν σε θέση να προσδιορίσουν μόνο 94 δισεκατομμύρια δολάρια… συμπεριλαμβανομένων 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εγκρίνει.

Και αυτό, φυσικά, μας φέρνει στον Mitch McConnell, ο οποίος ΔΕΝ λατρεύει, χμ, τις πολιτείες. Η θέση του έχει μεταμορφωθεί αρκετές φορές, επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστεί πραγματικά σε κάθε δεδομένη στιγμή. Φαίνεται να διαπραγματεύεται μέσω του συντηρητικού ραδιοφώνου με τις ηλίθιες δηλώσεις του για «διασώσεις του γαλάζιου κράτους». Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο τον πήρε στα καθήκοντά του σχετικά με αυτή τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, επισημαίνοντας ότι η Νέα Υόρκη έστειλε 116 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα πήρε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ το McConnell’s Kentucky πήρε 148 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα έστειλε στις ομοσπονδιακές αρχές. Αλλά θα αφήσω τους άλλους να καταδικάσουν τον McConnell, υπάρχει αφθονία του έξυπνος περιεχόμενο έξω εκεί για αυτό το θέμα ήδη.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δημοσιονομικών κρίσεων της πρώτης δεκαετίας+ αυτού του αιώνα και της τρέχουσας κρίσης είναι οι δημοκρατικές υπερπλειοψηφίες. Δεν θα υπάρχει Άμπελ Μαλτανάδο φέτος, άλλωστε, αυτές οι έδρες κατέχουν πλέον οι Δημοκρατικοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μάχες μεταξύ των «μετριοπαθών» στο Νομοθετικό Σώμα και των πιο προοδευτικών νομοθετών.

Το φυσικό υπόβαθρο πολιτικής του Γκάβιν τον βάζει στη μέση και έτσι η σημερινή ανακοίνωση θα είναι ενημερωτική για την κατεύθυνση του κράτους κατά τη διάρκεια της κρίσης. Μείνετε συντονισμένοι…

Bir cevap yazın