Η Καλιφόρνια θέλει να θέσει κανόνες για τη χρήση βίας από την αστυνομία

1
Η Καλιφόρνια θέλει να θέσει κανόνες για τη χρήση βίας από την αστυνομία

Η χρήση θανατηφόρας βίας από αστυνομικούς έχει μερικές φωτεινές γραμμές. Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι οι αστυνομικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν βία όταν ένας ύποπτος έχει ένα όπλο σε απειλητική θέση. Και οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι οι αξιωματικοί δεν πρέπει να πυροβολούν όπου δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Αλλά μεταξύ αυτών των συνόρων υπάρχει μια τεράστια περιοχή στην οποία μπορεί να οριστεί η λογική χρήση βίας. Η Καλιφόρνια φαινόταν πέρυσι να γίνει η πρώτη πολιτεία που το όρισε αυτό στη νομοθεσία. Ωστόσο, αυτό καθυστέρησε και έτσι το νομοθετικό σώμα επανήλθε σε αυτό.

Όπως έχει σήμερα, υπάρχουν δύο ξεχωριστές προτάσεις. Το ένα, που υποστηρίζεται από ομάδες επιβολής του νόμου, θα απαιτούσε κάθε τμήμα να έχει μια καθορισμένη πολιτική για εναλλακτικές μορφές βίας και αποκλιμάκωσης. Το άλλο, που υποστηρίζεται από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων, θα ήταν πολύ πιο αυστηρό:

Ο περσινός πυροβολισμός της αστυνομίας κατά του άοπλου βανδαλισμού Stephon Clark στο Σακραμέντο ενέπνευσε την πρόταση που θα επέτρεπε στους αστυνομικούς να σκοτώνουν μόνο εάν δεν υπάρχει λογική εναλλακτική, όπως η λεκτική πειθώ ή άλλες μη θανατηφόρες μέθοδοι επίλυσης ή αποκλιμάκωσης. …

Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής, ο Δημοκρατικός Συνέλευσης Ρέτζι Τζόουνς-Σόγιερ από το Λος Άντζελες, είπε ότι ένα πιο σκληρό πρότυπο δεν θα κάνει καλό χωρίς την εξαγορά από τις οργανώσεις επιβολής του νόμου. Υποστηρίζουν ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο, το οποίο θα εξετάσουν επίσης οι νομοθέτες, απαιτώντας από κάθε τμήμα να έχει πολιτικές για το πότε οι αξιωματικοί πρέπει να χρησιμοποιούν τακτικές αποκλιμάκωσης και άλλες εναλλακτικές λύσεις στη θανατηφόρα βία.

(AP)

Είναι περασμένη η ώρα. Αν και το τελικό αποτέλεσμα είναι πιθανό να είναι κάπου στο ενδιάμεσο, έχει περάσει καιρός η Καλιφόρνια να συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση και να βρει κάποια ενέργεια που θα κάνει κάτι για να μειώσει αυτά τα περιστατικά.

Bir cevap yazın