Μια αλλαγή της φρουράς

3
Μια αλλαγή της φρουράς

Ίσως να μην έχουμε μεγάλα ψηλά μάλλινα καπέλα όπως κάνουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά σήμερα θα δούμε μια μεγάλη μετάβαση για την Καλιφόρνια. Όπως και το 2017 όταν η Kamala Harris αντικατέστησε τον γερουσιαστή Boxer, η μετάβαση από τον Brown στο Newsom θα είναι κάτι περισσότερο από ηλικία ή στυλ, αλλά μια πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Καλιφόρνια.

Ο Jerry Brown με την Dianne Feinstein και τον Gavin Newsom το 2004.

Ο Gavin Newsom δεν είναι ριζοσπάστης κανενός. Από πολλές απόψεις, δανείζεται πολλά από το πολιτικό στυλ του κυβερνήτη Μπράουν. Λίγο από αριστερά, και λίγο από το κέντρο(-δεξιά). Ένα σχέδιο για μια μαζική αύξηση της χρηματοδότησης για την προσχολική εκπαίδευση, με μια σκληρή ματιά στον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Newsom δεν είναι γενικά προοδευτικός. Όταν αναλάβει σήμερα τα καθήκοντά του, σίγουρα θα είναι αρκετά κοντά στον πιο προοδευτικό κυβερνήτη του έθνους. Όμως, όπως ο Μπράουν, στον Γκάβιν αρέσει η ισορροπία και η υγιής οικονομική πλατφόρμα.

Σε αντίθεση με τον Μπράουν, στον Γκάβιν Νιούσομ αρέσει λίγο φλας και λίγος ενθουσιασμός. Του αρέσει ένα μεγάλο σαρωτικό όραμα. Και θα έχει πολλές ευκαιρίες για μεγαλειώδη δράση, για να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή, στην κρίση στέγασης και αστέγων και να κάνει την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή.

Υπάρχουν πολλές ειδήσεις σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του Gavin και του Jerry, μερικές πιο ακριβείς από άλλες. (SF Chronicle, AP, Politico, NPR, κ.λπ.) Στον Τύπο αρέσει να έρχεται με δράματα, και έτσι μια μετάβαση είναι μια καλή πηγή κλικ. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αλλαγή από το Brown στο Newsom θα φέρει αλλαγές, αλλά η πιο βαθιά θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτείας. Η δουλειά του εκλεγμένου Κυβερνήτη είναι τώρα να δώσει συνέχεια σε αυτό.

Φυσικά, δεν είναι ο μόνος που ορκίζεται σήμερα. Θα λάβουμε επίσης τον πρώτο ΛΟΑΤ εκλεγμένο αξιωματούχο σε όλη την πολιτεία στον Επίτροπο Ασφαλίσεων Ρικάρντο Λάρα και μια πλήρη λίστα Δημοκρατικών ηγετών σε όλο το ταμπλό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή ορκωμοσίας του Κυβερνήτη σε πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αν και έχει κυκλοφόρησε ήδη αποσπάσματα της ομιλίας του.

Ο εισερχόμενος κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ θα βάλει αμέσως μάχες τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην εναρκτήρια ομιλία του, παρουσιάζοντας τις «προοδευτικές, αρχές» πολιτικές της Καλιφόρνια ως το αντίδοτο στη «διαφθορά και την ανικανότητα» του Λευκού Οίκου. … «Οι ζωές των ανθρώπων, η ελευθερία, η ασφάλεια, το νερό που πίνουμε, ο αέρας που αναπνέουμε — όλα κρέμονται στην ισορροπία», σκοπεύει να πει ο Newsom, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Πύλη SF, 1/7/19

Bir cevap yazın