Ο δικαστής καταργεί την απαγόρευση περιοδικών υψηλής χωρητικότητας

1
Ο δικαστής καταργεί την απαγόρευση περιοδικών υψηλής χωρητικότητας

Το Prop 63, το οποίο εγκρίθηκε με εξαιρετικά ορατή υποστήριξη από τον κυβερνήτη (τότε LG) Newsom, περιελάμβανε απαγόρευση περιοδικών υψηλής χωρητικότητας. Αυτό καταργήθηκε χθες:

Ομοσπονδιακός δικαστής την Παρασκευή κήρυξε αντισυνταγματική μια βασική διάταξη της Πρότασης 63 της Καλιφόρνια που απαγόρευε την κατοχή γεμιστών όπλων υψηλής χωρητικότητας που χρησιμοποιούνται συχνά σε μαζικούς πυροβολισμούς, διασφαλίζοντας ότι η απαγόρευση που εγκρίθηκε από τους ψηφοφόρους θα παραμείνει δεσμευμένη στο δικαστήριο για αρκετό καιρό ακόμη.

SF Chronicle

Η γνωμοδότηση, για την οποία σίγουρα θα ασκηθεί έφεση, μοιάζει με το αντίθετο από αυτό που μόλις συνέβη στη Νέα Ζηλανδία. Όπως και στην Αυστραλία, όταν αντιμετώπισαν την πραγματικότητα ενός μαζικού πυροβολισμού, απάντησαν με δράση για να προστατευτούν. Εδώ, το λόμπι των όπλων δεν θα το επιτρέψει αυτό. Ο δικαστής συνέχισε αποκαλώντας τους μαζικούς πυροβολισμούς σπάνιους, ενώ τόνισε πόσες φορές οι γυναίκες σώθηκαν από τον κίνδυνο επειδή είχαν περισσότερες από 10 σφαίρες.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τα όπλα όταν αναπτύσσονται για αυτοάμυνα (πραγματική ή φανταστική) κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στους αθώους και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, παρά στους εγκληματίες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε αυτό άρθρο στο Politico που παραθέτει πραγματικά παραδείγματαή tτο άρθρο του στο Scientific American σχετικά με την πραγματική έρευνα για το θέμα. Αλλά το λόμπι των όπλων θέλει να πιστέψει ότι τα όπλα μας κάνουν πιο ασφαλείς. Αυτοί δεν. Και έτσι εμποδίζουν τα λογικά μέτρα ασφαλείας.

Κι όμως, έχουμε όλες τις αποδείξεις ότι γίνονται μαζικοί πυροβολισμοί πολύ συχνά. Τίποτα δεν αλλάζει και έτσι απλά συνεχίζουμε τον κύκλο. Η αιματοχυσία συνεχίζεται, η NRA και οι κατασκευαστές όπλων κερδίζουν περισσότερα χρήματα, ενώ συνεχίζουμε να βλέπουμε την ένοπλη βία.

Bir cevap yazın