Ο σερίφης Sonoma ακολουθεί τον δικό του αμφίβολο δρόμο με υγειονομική εντολή

2
Ο σερίφης Sonoma ακολουθεί τον δικό του αμφίβολο δρόμο με υγειονομική εντολή

Ο σερίφης της κομητείας Sonoma αποφάσισε ότι είναι πιο σημαντικός από το Board of Sups και τον Λειτουργό Υγείας της κομητείας. Σε μια άκρως πολιτική και μάλλον τραμπουκική ανάρτηση στο Facebook, ο Σερίφης ανακοίνωσε ότι το τμήμα του δεν θα επιβάλει την εντολή λόγω… διαφάνειας;

Για πλήρη απάντηση, συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε πλήρως την απάντηση στο facebook της επόπτη της κομητείας Sonoma Lynda Hopkins, αλλά εδώ είναι ένα σχετικό απόσπασμα:

Αν και δεν υπάρχει οδηγός για την ηγεσία της εποχής της πανδημίας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι σαφώς κακή ιδέα. Αυτά περιλαμβάνουν τη σκόπιμη σπορά του φόβου και της σύγχυσης στην κοινότητα, την υπονόμευση της εξουσίας άλλων αξιωματούχων και τη δημιουργία αντιπαραγωγικού διχασμού στην κυβέρνηση — χωρίς τουλάχιστον να δοκιμάσετε πρώτα τη συνεργασία.
Η δράση του Σερίφη ήταν τρία στα τρία.

Σημειώστε ότι το ανάρτησε χωρίς να ειδοποιήσει το Εποπτικό Συμβούλιο ή άλλους αξιωματούχους του νομού. Εν τω μεταξύ, ο Αρχηγός του PD της Santa Rosa έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν την επιβολή, όπως και άλλα αστυνομικά τμήματα της κομητείας. (https://bit.ly/3gA48Dr)

Αυτή η απόφαση σπέρνει σύγχυση σε μια ήδη δύσκολη στιγμή. Η West County, η οποία βασίζεται στον Σερίφη για όλη την επιβολή του νόμου, είχε ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο με τους επισκέπτες να έρχονται στην παραλία και να παρκάρουν/ανακουφίζονται όπου ήθελαν όταν έβλεπαν ότι οι εγκαταστάσεις ήταν κλειστές.

Αυτό δημιουργεί ένα τρομερό προηγούμενο σε μια εποχή που η κομητεία Sonoma και όλες οι κομητείες προσπαθούν να ανοίξουν. Ακόμη και τώρα, ορισμένες κομητείες πρέπει να προχωρήσουν προς τη σύσφιξη λόγω νέων λοιμώξεων που διαδίδονται στην κοινότητα. Τώρα δεν είναι η ώρα για τα τμήματα σερίφη να ξεφτιλίζονται. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, αλλά πρέπει να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Το μόνο πράγμα που δεν χρειαζόμαστε είναι το προσωπικό επιβολής του νόμου να αντικαθιστά τη δική του κρίση με την κρίση των υπαλλήλων υγείας μας.

Για ό,τι αξίζει, η ανάρτηση του σερίφη στο facebook λέει βασικά μόνο ότι δεν θα συλλαμβάνουν και θα κρατούν πλέον άτομα για αποκλειστικά παραβιάσεις υγειονομικής διαταγής. Το οποίο, από την κυκλοφορία και τις εκτεταμένες παραβιάσεις στην ακτή της κομητείας Sonoma που είδα αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν υπήρξε καμία πραγματική επιβολή. Αυτή η ανάρτηση στο facebook φαίνεται να είναι κάτι σαν ανακοίνωση πολιτικών αξιών παρά οτιδήποτε ουσιαστικό. Αλλά αυτό που κάνει ξεκάθαρα είναι να σκορπίζει σύγχυση και ενθαρρύνει περαιτέρω παραβιάσεις των υγειονομικών εντολών.

Αυτός ο Σερίφης εξελέγη για πρώτη φορά το 2018, επομένως έχει μερικά χρόνια πριν αντιμετωπίσει ξανά τις εκλογές.

Bir cevap yazın