Ο Sen Wiener πιέζει για φόρο ακίνητης περιουσίας στην Καλιφόρνια

2
Ο Sen Wiener πιέζει για φόρο ακίνητης περιουσίας στην Καλιφόρνια

από τον Brian Leubitz

Ο γερουσιαστής Scott Wiener (D-SF) ανακοίνωσε σχέδια για φόρο ακίνητης περιουσίας στην Καλιφόρνια που θα αντικαταστήσει εν μέρει αυτόν που καταργήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο στο DC. Σύμφωνα με το σχέδιο, το περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα διατεθεί για θέματα εισοδηματικής ανισότητας, όπου η Καλιφόρνια οδηγεί το έθνος στην αμφίβολη κατηγορία.

«Είναι ένας τρόπος να μην έχεις μόνιμη αριστοκρατία στις ΗΠΑ», είπε ο Wiener. «Πρέπει να βοηθήσουμε τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, εργαζόμενες να συγκεντρώσουν πλούτο, ώστε να μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο κολέγιο, ώστε να μπορούν να αγοράσουν ένα σπίτι, ώστε να μην χρεοκοπήσουν αν έχουν απροσδόκητα ιατρικά έξοδα». (SF Chronicle)

Ο φόρος ακίνητης περιουσίας κάνει ακριβώς αυτό: μειώνει τις «χρηματοδοτούμενες οικογένειες» του έθνους μας και είναι ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα της χώρας μας για τη μείωση της εισοδηματικής ανισότητας. Αλλά δυστυχώς, οι Ρεπουμπλικάνοι φώναζαν ότι οι οικογενειακές φάρμες χάθηκαν από τον φόρο ακίνητης περιουσίας, που είναι απλά ένας παλιός καταρριφθείς μύθος ότι συνεχίζουν να τρέχουν έξω, και κατάργησαν τον φόρο εξ ολοκλήρου στο φορολογικό καθεστώς Τραμπ για να εξοικονομήσουν χρήματα στην οικογένειά του.

Και ο φόρος ακίνητης περιουσίας έχει αποτελέσματα. Σύμφωνα με το CBPP«τα στοιχεία δείχνουν ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας πιθανότατα έχει μικρή ή καθόλου επίδραση στη συνολική ιδιωτική αποταμίευση και έχει θετικός αντίκτυπο στη συνολική εθνική (ιδιωτική και δημόσια) αποταμίευση λόγω των εσόδων».

Δυστυχώς, αυτά τα έσοδα δεν πρόκειται να γίνουν μετά την ψήφιση του σχεδίου διάσωσης της οικογένειας Τραμπ, αλλά ο γερουσιαστής Wiener και οι Δημοκρατικοί εδώ στην Καλιφόρνια ελπίζουν να βάλουν φόρο περιουσίας στο ψηφοδέλτιο για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους. Δεν θα φέρει πίσω αυτά τα χρήματα, πουθενά, αλλά τουλάχιστον η Καλιφόρνια μπορεί να κάνει το δικό της μικρό μέρος.

Bir cevap yazın