Πηγαίνετε Ευρύ; Γιατί οι συγγραφείς λατρεύουν να χρησιμοποιούν το Draft2Digital

1
Πηγαίνετε Ευρύ; Γιατί οι συγγραφείς λατρεύουν να χρησιμοποιούν το Draft2Digital

Σκεφτήκατε να κάνετε ευρύτερα τα eBook σας; Για εκείνους που μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τον όρο, η ευρύτερη χρήση σημαίνει ότι διανέμετε τα βιβλία σας μέσω εταιρειών πέρα ​​από την Amazon. Ενώ η Amazon κατέχει περίπου το 67% της αγοράς, άλλες εταιρείες, όπως η Apple και η Barnes και η Noble, διανέμουν επίσης ηλεκτρονικά βιβλία στις πλατφόρμες τους. Είναι πιθανό να γνωρίζετε μερικούς ανθρώπους που δεν θέλουν να αγοράσουν μέσω Amazon ή να έχουν αναγνώστη Nook και θέλουν το βιβλίο σας για τον αναγνώστη τους, όχι ένα Kindle.

Εκτός και αν χρησιμοποιείτε το Kindle Unlimited (KU), μπορεί να κατακτήσετε άλλο 30% της αγοράς παίρνοντας το βιβλίο σας. Εάν έχετε βιβλία στο KU και διαβάζετε σταθερά, δεν θα θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποιήσετε ακόμη. Αλλά αν τα βιβλία πάψουν να αποφέρουν τα δικαιώματα, ίσως είναι καιρός να προσθέσουμε επιπλέον αγορές. Έβαλα τις νέες μου κυκλοφορίες στο KU για τους πρώτους έξι μήνες, αλλά αν δεν τραβούν αρκετή προσοχή εκεί, τις δημοσιεύω μέσω του Draft2Digital (D2D). Αυτό το άρθρο του ιστολογίου για το Δημιουργία ενός επιτυχημένου συγγραφέα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το πώς η δημοσίευση σε ευρεία κλίμακα μπορεί να αυξήσει τα κέρδη σας.

Κορυφαίες πλατφόρμες για βιβλία

Σύμφωνα με το Firmbee, οι δέκα κορυφαίες πλατφόρμες για βιβλία μάρκετινγκ είναι:

 • Amazon Kindle Direct Publishing (KDP)
 • Kobo – μια καναδική εταιρεία
 • Apple Books
 • Google Play
 • Smashwords
 • Draft2Digital (D2D)
 • Blurb.com
 • Ένα Διαβάστε
 • Ingram Spark

Το D2D υπερισχύει αυτών που αναφέρονται με πλάγιους χαρακτήρες, γεγονός που το καθιστά τον πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο διανομής σε αυτές τις πλατφόρμες. Το D2D δημοσιεύει επίσης σε:

 • Βιβλία2Ανάγνωση
 • Barnes and Noble
 • Scribd
 • Τολίνο
 • Υπερπολλαπλασιασμένη ταχύτητα
 • Βιβλιοθήκη
 • Baker & Taylor
 • Vivlio
 • Hoopla
 • BorrowBox

Ιστορία μου

Όταν πρόσθεσα για πρώτη φορά το βιβλίο μου σε άλλη πλατφόρμα, πήγα στο Barnes and Noble. Ενώ η ρύθμιση είναι παρόμοια με το Amazon, ένιωσα ότι ήταν δυσκίνητη. Ωστόσο, δημοσίευσα το βιβλίο μου σε αυτό. Μετά δοκίμασα την Apple. Η ίδια ιστορία και χρειαζόταν έναν λογαριασμό iTunes. Επίσης κουραστικό.

Στη συνέχεια, άκουσα για τα Smashwords, οπότε πέρασα τη διαδικασία τους, η οποία ήταν πιο περίπλοκη και απαιτούσε συγκεκριμένη μορφοποίηση βιβλίου. Δεν είμαι άγνωστος στον κώδικα υπολογιστή, αλλά αυτός δεν ήταν ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε το βιβλίο σας στο διαδίκτυο. Αλλά το Smashwords είχε πολλά κανάλια διανομής, οπότε αποδείχθηκε ότι άξιζε τον κόπο.

Τελικά, κάποιος μου έδειξε το Draft2Digital. Μετά την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, με πούλησαν. Τόσα πολλά υπέροχα χαρακτηριστικά και εντυπωσιακή διανομή. Με μια διεπαφή παρόμοια με αυτή της Amazon, ήταν εύκολο να ρυθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί. Τα δικαιώματα είναι συγκρίσιμα με το Amazon και το D2D έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει το KDP. Τα Smashwords συγχωνεύτηκαν στο D2D φέτος, καθιστώντας τη βιτρίνα τους διαθέσιμη σε όλους τους συγγραφείς D2D. Επομένως, εάν θέλετε να επεκτείνετε τον εκδοτικό σας ορίζοντα, ρίξτε μια ματιά στο Draft2Digital.

Τι είναι το Draft2Digital

Μια ανεξάρτητη, ιδιωτική εταιρεία ψηφιακών εκδόσεων, η D2D ιδρύθηκε το 2012. Ο βραχίονας πωλήσεων της εταιρείας είναι το Books2Read και τώρα το Smashwords, όπου οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία που προσφέρονται. Επιπλέον, το Draft2Digital θα διανείμει τα βιβλία σας σε άλλα βιβλιοπωλεία και υπηρεσίες βιβλιοθήκης.

Το D2D διαθέτει ένα πρόγραμμα beta για την παραγωγή χαρτόδετων εκτυπώσεων κατ’ απαίτηση (POD), αλλά δεν είναι ακόμη στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Όταν το δοκίμασα, βρήκα την ποιότητα του βιβλίου κάτω από την ισοτιμία και την ταχύτητα αποστολής πολύ αργή. Αυτή τη στιγμή, η Amazon έχει το καλύτερο προϊόν για βιβλία POD και είναι λιγότερο ακριβό για αντίγραφα συγγραφέων.

Επισκόπηση του Draft2 Digital Setup

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το D2D, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη. Η D2D θα πληρώσει δικαιώματα από:

 • Ελεγχος
 • Απευθείας κατάθεση στις ΗΠΑ και διεθνώς
 • PayPal
 • Payoneer

Οι σελίδες ρύθμισης λογαριασμού είναι εύκολο να ακολουθηθούν και περιέχουν επεξηγηματικούς συνδέσμους.

Στο Προηγμένες επιλογές χρήστηθα βρείτε μερικές χρήσιμες σελίδες ρύθμισης:

 • Να επιτρέπονται οι δημόσιες σελίδες βιβλίων – Αυτό επιτρέπει στο D2D και το Books2Read να δημιουργήσουν μια σελίδα προορισμού/πώλησης βιβλίων για κάθε ένα από τα βιβλία σας. Παρέχει επίσης μια σελίδα συγγραφέα παρόμοια με αυτή του Amazon, όπου όλα τα βιβλία σας παρατίθενται με συνδέσμους.
 • Υποβολή βιβλίων σε ιστότοπους καταλόγων – Εάν είναι ενεργοποιημένο, το D2D θα υποβάλει τα βιβλία σας σε ιστότοπους καταλόγων, συμπεριλαμβανομένων των βιβλιοθηκών
 • Απενεργοποιεί τα ISBN που παρέχονται από το D2D – όπως το Amazon, το D2D προσφέρει δωρεάν ISBN για βιβλία που δημοσιεύονται στον ιστότοπό τους. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας ISBN, απενεργοποιήστε το. Έχετε πάντα την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το δικό σας.
 • Ενεργοποιεί την κοινή χρήση λογαριασμού – σας επιτρέπει να μοιράζεστε τον λογαριασμό σας σε περιορισμένη βάση με άλλον χρήστη. Εάν έχετε έναν βοηθό που ρυθμίζει τις πωλήσεις σας ή χρειάζεται να διαχειριστεί άλλες πτυχές του μάρκετινγκ, μπορείτε να του επιτρέψετε την πρόσβαση.
 • Ενεργοποίηση διαχείρισης εδαφικών δικαιωμάτων – σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε πού διανέμετε τα βιβλία σας στη διεθνή αγορά.
 • Ενεργοποιήστε την υποστήριξη εξωφύλλου ειδικά για την Apple – εάν ανεβάσετε ένα εξώφυλλο σε στυλ 3D, αυτό σας επιτρέπει να ανεβάσετε ένα 2D για την Apple.

Ρύθμιση βιβλίου

Η διεπαφή του D2D διευκολύνει τη ρύθμιση του βιβλίου σας. Οι επτά εύκολες οθόνες σας καθοδηγούν. Έχω προσθέσει μερικές σημειώσεις με τα γράμματα οθόνης για να επισημάνω τα βήματα.

Δημιουργία νέας οθόνης eBook

νέο ebook με draft2digital
Δημιουργήστε νέα σελίδα ebook όπου επιλέγετε εξώφυλλο και εισάγετε πληροφορίες βιβλίου.

Θα παρατηρήσετε ότι δεν χρειάζεστε το τελειωμένο εξώφυλλό σας για να εγκαταστήσετε το βιβλίο σας. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σύμβολο κράτησης θέσης και να αποθηκεύσετε το προσχέδιο του βιβλίου σας εδώ ως αντίγραφο ασφαλείας κατά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας. Εάν σχεδιάζετε το δικό σας εξώφυλλο στο BookBrush, μερικές συμβουλές για τη χρήση γραμματοσειρών υπάρχουν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, Έξι συμβουλές τυπογραφίας για γραφικά και εξώφυλλα βιβλίων και ένα διαδικτυακό σεμινάριο Book Brush σάς δείχνει πώς να δημιουργήσετε το εξώφυλλό σας.

Οθόνη λεπτομερειών ebook

Book Brush draft2digital blog
Εισαγάγετε τα στοιχεία του βιβλίου και τα στοιχεία του συγγραφέα.

περιγραφή του ebook σας
Εισαγάγετε μια σύντομη περιγραφή. Αυτό χρησιμοποιείται στη σελίδα πωλήσεων Smashwords.

Επιλέξτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν ISBN D2D ή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας ISBN. Εάν δημοσιεύετε ένα eBook, χρησιμοποιήστε το δωρεάν ISBN. Εάν δημιουργείτε ένα χαρτόδετο, αποφασίστε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας που αγοράσατε από τον Bowker. Η διαφορά είναι στο όνομα που εμφανίζεται ως κάτοχος του αριθμού ISBN. Ένα δωρεάν θα δείξει D2D. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτοχος του βιβλίου σας, μόνο ότι χρησιμοποιήσατε ένα από τα ISBN τους.

 • Διαχωρισμός δικαιωμάτων πολλαπλών συνεισφερόντων – Εάν είστε συν-συγγραφέας ενός βιβλίου ή κάνετε ένα ομαδικό βιβλίο συγγραφέων, μπορείτε να ρυθμίσετε τη διαίρεση των δικαιωμάτων, εφόσον όλοι οι συγγραφείς έχουν λογαριασμό D2D. Με αυτόν τον τρόπο, ένα άτομο δεν ασχολείται με τα οικονομικά και δεν στέλνει πληρωμές στους άλλους.

Οθόνη διάταξης ebook

πώς να διαμορφώσετε το ebook σας σε draft2digital
Εμφανίζει επιλογές End Matter και ανιχνευμένα κεφάλαια.

 • Αυτοματοποιημένο τελικό θέμα – Εισαγάγετε τη βιογραφία σας και τις πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων μία φορά, επιλέξτε τον τύπο του τελικού θέματος στην επαλήθευση κεφαλαίου και το D2D θα το εισαγάγει στο βιβλίο σας. Αυτά βρίσκονται στις ρυθμίσεις λογαριασμού.
 • Βρίσκει αυτόματα τις επικεφαλίδες των κεφαλαίων σας – Εάν δεν χρησιμοποιείτε κεφαλίδες WORD για να προσδιορίσετε τα κεφάλαιά σας, μπορείτε να τα κάνετε έντονη γραφή, να τα ορίσετε ως κεφάλαιο ή να τα ξεχωρίσετε με κάποιο τρόπο ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να τα αναγνωρίσει ως κεφάλαιο. Θα δείξει τα κεφάλαιά σας αν τα βρει. Εάν όχι, κάντε κλικ στη Βοήθεια για πρόσθετες πληροφορίες.
 • Διάφορες διατάξεις βιβλίων – Το D2D προσφέρει διάφορες διατάξεις βιβλίων με στολίδια για γενικά και συγκεκριμένα είδη. Εάν είστε πολύ καλοί με το WORD, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας βιβλίο, αλλά αυτό το κάνει εύκολο.

Οθόνη προεπισκόπησης ebook


Δείχνει πώς θα μοιάζει το eBook σας και τις επιλογές λήψης. Στα δεξιά, μπορείτε να δείτε μια λίστα επιλογών για στυλ μορφής. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το eBook σας, μπορείτε να κάνετε λήψη αντιγράφων στον υπολογιστή σας σε mobi (Amazon), ePub και PDF. Εφόσον η Amazon δέχεται πλέον το ePub, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε το μορφοποιημένο βιβλίο σας στο Amazon.

Οθόνη δημοσίευσης ebook

δημοσιεύοντας το ebook σας στο draft2digital
Ορίστε την τιμή πώλησής σας και δείτε το ποσό των δικαιωμάτων σας. Επιλέξτε τους διανομείς και τις υπηρεσίες βιβλιοθήκης που θέλετε να στείλετε το βιβλίο σας. Οι επιλογές συνδρομής και βιβλιοθήκης βρίσκονται επίσης σε αυτήν τη σελίδα.

Προβολή οθόνης βιβλίου

προβολή του ebook σας στο draft2digital
Μόλις το βιβλίο δημοσιευτεί στους επιλεγμένους προμηθευτές, θα εμφανίζεται κάτω από την κεφαλίδα Δημοσιεύτηκε με την ημερομηνία δημοσίευσής του.

 • Καθολικός σύνδεσμος (UBL) για βιβλία – ένας σύνδεσμος για σύνδεση με όλους. Αυτός είναι ένας σύνδεσμος Books2Read σε μια σελίδα με όλους τους συνδέσμους του διανομέα σας.
 • Προγραμματίστε εκ των προτέρων προσφορές τιμών – Εάν θέλετε το βιβλίο σας να κυκλοφορήσει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία με όλους τους διανομείς και να τελειώσει σε μια επιλεγμένη ημερομηνία, μπορείτε να το προγραμματίσετε.

Μειονεκτήματα του Draft2Digital

Φυσικά, έχει μερικά αρνητικά:

 • Εάν χρησιμοποιείτε το Kindle Unlimited, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που δεν είναι Kindle.
 • Η μορφοποίηση δεν είναι φιλική για κόμικ, άλμπουμ φωτογραφιών ή οτιδήποτε άλλο με μοναδικές διατάξεις.
 • Τα χαρτόδετα POD δεν είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο παράγει η Amazon.
 • Το D2D δέχεται μόνο αρχεία WORD, RTF και μορφές epub.

Εάν σκέφτεστε να επεκτείνετε τη διανομή σας, πιστεύω ότι θα βρείτε το Daft2Digital μια πολύτιμη επιλογή για να το πραγματοποιήσετε γρήγορα. Μια μεταφόρτωση το στέλνει σε όλους. Δεν είναι εύκολο;


συγγραφέας Rene AverettΆρθρο του Rene Averett

Όταν ήταν οκτώ, η Ρενέ μπήκε στη μαγική χώρα του Οζ, διαβάζοντας ολόκληρη τη σειρά του Οζ και ερωτεύτηκε τη φαντασία. Η φαντασία φούντωσε. άρχισε να γράφει ιστορίες. Από τότε, οι προτιμήσεις της για ανάγνωση έχουν επεκταθεί και περιλαμβάνουν επιστημονική φαντασία, θρίλερ, κατασκοπεία, μυστήριο και τόσα άλλα. Με λίγα λόγια, της αρέσει κάθε καλοδιηγημένη ιστορία.

Γράφει sci-fi/fantasy υπό τη Lillian I. Wolfe, ειδύλλιο σασπένς και σύντομα, φιλόξενα μυστήρια υπό τη Riona Kelly. Τα βιβλία μαγειρικής με χαμηλούς υδατάνθρακες είναι με το δικό της όνομα. όλα δημοσιεύτηκαν στο Pynhavyn Press. Είναι μέλος της ομάδας High Sierra Writers στο Ρίνο της Νεβάδα. Όταν δεν γράφει ή δεν μαγειρεύει, παίζει κιθάρα και παιχνίδια, ζωγραφίζει και παρακολουθεί ταινίες με τη συνοδεία των αιλουροειδών αρχόντων της, Έμμα και Βάλα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Ρενέ ή να μάθετε περισσότερα για αυτήν και τα βιβλία της στο http://www.pynhavynpress.com/

Bir cevap yazın