Πώς να κάνετε ένα συνέδριο συγγραφής να λειτουργήσει για εσάς

1
Πώς να κάνετε ένα συνέδριο συγγραφής να λειτουργήσει για εσάς

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς να κάνετε το συνέδριο ενός συγγραφέα να λειτουργήσει για εσάς; Ναί. Οποιοδήποτε συνέδριο συγγραφής παρακολουθείτε, μπορείτε να το βάλετε σε λειτουργία για εσάς. Τι εννοώ με τον όρο δουλειά; Εννοώ να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει το συνέδριο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια πληθώρα αντικειμένων.

Για παράδειγμα, έχετε ρίξει μια ιδέα για να διδάξετε ένα εργαστήριο; Η διδασκαλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο να μάθετε περισσότερα για το αντικείμενό σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, τάσεις ή δεξιότητες χειροτεχνίας, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε δημοσιότητα. Όλοι όσοι βλέπουν τον ιστότοπο του συνεδρίου θα δουν το πρόσωπο και το όνομά σας. Όλοι όσοι παρακολουθούν το εργαστήριό σας, θα μάθουν περισσότερα για εσάς, και συχνά έχοντας αυτόν τον χρόνο “πρόσωπο με πρόσωπο” θα ιντριγκάρει έναν συνάδελφο που θα παρακολουθήσει το βιβλίο σας ή να ελέγξει τον ιστότοπό σας. Έχω γνωρίσει τους ωραιότερους ανθρώπους και διδάσκοντας και παρακολουθώντας εργαστήρια.

Πώς σας ωφελεί η παρακολούθηση ενός εργαστηρίου; Εκτός από την πρόσληψη πληροφοριών που μαθαίνετε, μπορείτε να δικτυωθείτε με τους συναδέλφους που συμμετέχουν καθώς και με τον επικεφαλής του εργαστηρίου. Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές το έχω χτυπήσει με έναν συνάδελφο συμμετέχοντα στο εργαστήριο ή με τον συγγραφέα που παρουσιάζει και χρόνια αργότερα, είμαστε ακόμα σε επαφή. Η δημιουργία αυτών των φυσικών και αυθεντικών συνδέσεων δικτύου κάνει τον εκδοτικό κόσμο πολύ μικρότερο.

Θα σας δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα. Παρακολούθησα ένα συνέδριο το περασμένο φθινόπωρο και η πιο όμορφη γυναίκα από τη Σκωτία από όλα τα μέρη (ονειρεύομαι να επισκεφτώ τη Σκωτία) με πλησίασε για να με ενημερώσει πόσο της αρέσει τα βιβλία μου. Μου έφτιαξε τη μέρα. Αρχίσαμε να συζητάμε καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου και από τότε, με φιλοξενεί στο podcast της, το οποίο με οδήγησε στο να είμαι καθηγητής σε δύο συνέδρια και ως κεντρικός ομιλητής σε ένα άλλο. Αυτό οδήγησε επίσης σε συνέντευξή της σε ένα podcast που συνδιοργανώσα, το οποίο ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για αυτήν την υπέροχη κυρία και ταλαντούχα ομιλήτρια. Όλα από μια φυσική, γνήσια σύνδεση.

Ένας άλλος τομέας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν παρακολουθείτε ένα συνέδριο είναι εάν υπάρχουν ευκαιρίες διαφήμισης και χορηγίας. Σχεδόν κάθε συνέδριο προσφέρει διαφήμιση με τη μία ή την άλλη μορφή. Προβάλετε το εξώφυλλο του βιβλίου σας μπροστά στους συμμετέχοντες με λογικό κόστος είτε πρόκειται για εικονική διάσκεψη είτε αυτοπροσώπως. Ωφελεί το συνέδριο και σας δίνει υπέροχη δημοσιότητα. Και μιλώντας για όφελος του συνεδρίου και του εαυτού σας – αναζητάτε πάντα ευκαιρίες χορηγίας. Αυτά είναι win-win. Βοηθά στη συγκρότηση του συνεδρίου, ώστε να μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, ενώ σας χορηγούν τα προνόμια που συνοδεύουν τη χορηγία. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το όνομά σας στη σελίδα χορηγίας ή το λογότυπό σας. Μπορεί να σημαίνει το εξώφυλλο του βιβλίου σας στο πρόγραμμα του συνεδρίου. Κάθε χορηγία και κάθε επίπεδο σε αυτήν είναι διαφορετικά, αλλά όλες οι ευκαιρίες χορηγίας είναι αμοιβαία επωφελείς.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε ένα συνέδριο, φροντίστε να κάνετε αίτηση για διδασκαλία, να γνωρίσετε τους άλλους συμμετέχοντες εάν παρουσιαστεί η ευκαιρία, να ελέγξετε τις ευκαιρίες διαφήμισης και χορηγίας και, τέλος, αφιερώστε χρόνο για να αφήσετε έναν συγγραφέα ξέρετε πόσο απολαμβάνετε τα βιβλία τους. Θα τους φτιάξει τη μέρα και ίσως μετατραπεί σε μια διαρκή φιλία με ατελείωτες δυνατότητες.

Ποιος ενθουσιάζεται με την εικονική διάσκεψη BookMARCon? Είμαι έκπληκτος από τους ταλαντούχους ομιλητές και το εύρος των εργαστηρίων. Θα διδάξω Πέρα από τη σελίδα: Πώς οι προσωπικές εκδηλώσεις οδηγούν τις πωλήσεις βιβλίων – Ένα εργαστήριο για τη δύναμη των υπογραφών βιβλίων και των εμφανίσεων συγγραφέων. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα αν δεν είχατε ακόμη την ευκαιρία!


Άρθρο του Dani Pettrey

Η Publishers Weekly και η #1 συγγραφέας μπεστ σέλερ της Amazon, η Dani Pettrey πούλησε σχεδόν 800.000 αντίτυπα των μυθιστορήσεών της στους αναγνώστες που περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη κυκλοφορία. Ο Dani συνδυάζει την αδρεναλίνη ενός θρίλερ που γυρίζει τη σελίδα με τη χημεία και το χαρούμενο ρομάντζο.

Τα μυθιστορήματά της ξεχωρίζουν για τον «κακό ρυθμό, τους γρήγορους διαλόγους και τους συμπαθητικούς χαρακτήρες» (Publishers Weekly), «συναρπαστική ιστορία[s],» (RT Book Reviews) και «szzling undercurrent of romance» (USA Today). Ερευνά δολοφονίες και χάος από το σπίτι της στο Μέριλαντ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.danipettrey.com

Ο Dani Pettrey είναι χορηγός του BookMARCon που υποστηρίζεται από το Book Brush.

Bir cevap yazın