Πώς συνδέονται το μυαλό και το σώμα;

1
Πώς συνδέονται το μυαλό και το σώμα;

Το μυαλό και το σώμα μας συνεργάζονται σαν μηχανή. Οι σκέψεις, οι στάσεις και οι πεποιθήσεις μας μάς βοηθούν να αποκτήσουμε ζωή καθώς μπαίνουμε στον κόσμο καθημερινά – ενημερώνοντας τις ενέργειές μας και πώς περνάμε σωματικά την ημέρα (κουρασμένοι, ανήσυχοι, στρεσαρισμένοι, σε εγρήγορση, ενέργεια, κ.λπ.). Όταν χρησιμοποιούμε όρους όπως η σύνδεση μυαλού-σώματος, μιλάμε πραγματικά για το πώς όλα όσα κάνετε, λέτε και αισθάνεστε, συνδέονται μεταξύ τους για να σας κάνουν, εσάς.

Τι είναι το μυαλό;

Συχνά, όταν σκεφτόμαστε τον όρο «μυαλό», βλέπουμε μια νοητική εικόνα ενός εγκεφάλου. Όμως, το μυαλό είναι κάτι περισσότερο από τον φυσικό σας εγκέφαλο. είναι η συλλογή μας σκέψεις, πεποιθήσεις, συναισθήματα, κι αλλα. Μερικά μέρη του μυαλού μας ζουν στο υποσυνείδητο – τα πράγματα που δεν ξέρουμε καν ότι σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε. Μπορούμε να υποστηρίξουμε την υγεία του μυαλού μας με διάφορους τρόπους. Ο διαλογισμός, η προσευχή, η τέχνη και η θεραπεία είναι όλοι υπέροχοι τρόποι για να δώσουμε στο μυαλό μας λίγο TLC.

Τι είναι το σώμα;

Το σώμα είναι λίγο πιο κυριολεκτικό. Είναι αυτό που μας μεταφέρει καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Το σώμα μας περιλαμβάνει τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων μας για την πέψη της τροφής, πώς είναι ο εγκέφαλός μας όσον αφορά τη σωματική του υγεία, τους μύες μας, την ευλυγισία κ.λπ. Μπορούμε να φροντίσουμε το σώμα μας μέσω άσκησης, υγιεινής διατροφής, μασάζ, περιποίησης δέρματος και άλλα παρόμοια. Όμως, ο κρίκος που λείπει εδώ, είναι πώς το μυαλό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σώματος υγιές και το αντίστροφο.

Τι είναι η σύνδεση μυαλού-σώματος;

Έχετε ακούσει για τον Τρίτο Νόμο της Κίνησης του Νεύτωνα, σωστά; «Κάθε δράση έχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση». Το συναίσθημα – αν και δεν σχετίζεται με τη φυσική – ισχύει και για το μυαλό και το σώμα μας. Αυτό που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε επηρεάζει τη σωματότητά μας και αυτό που κάνουμε επηρεάζει το μυαλό μας. Μπορείτε πραγματικά να δείτε αυτό να ζωντανεύει σε πολλές μελέτες. Αλλά, γιατί να μην σκεφτείτε τις μοναδικές σας εμπειρίες. Πόσες φορές ένας μεγάλος περίπατος, τζόκινγκ, συνεδρία γιόγκα ή προπόνηση έχει ανεβάσει τη διάθεσή σας; Ένα άρθρο του 2006 στο The Primary Care Companion to The Journal of Clinical Psychiatry δηλώνει, «Η άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία μειώνοντας το άγχος, την κατάθλιψη και την αρνητική διάθεση και βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση και τη γνωστική λειτουργία». Έχουμε ακούσει ιστορίες πρώτου προσώπου στα κλαμπ μας για το πώς τα μέλη έχουν αλλάξει τη ζωή τους εστιάζοντας στην αυτοφροντίδα, και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε τόσο παθιασμένοι με αυτό. Ναι, το Chuze Fitness είναι ένα γυμναστήριο, αλλά είμαστε επίσης υπέρμαχοι της εστίασης σε ένα ολιστικό ταξίδι υγείας.

Παραδείγματα της σύνδεσης μυαλού-σώματος

Διατάσεις για μείωση του στρες

Η ευημερία μας καθορίζεται από το πώς συμπεριφερόμαστε περισσότερο από το σώμα μας. Ακόμη και Τη Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία δήλωσε ότι οι σφιγμένοι μύες είναι αντίδραση στο στρες. Με χρόνιο στρες, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ζείτε σε μια συνεχή κατάσταση πόνου. Οι διατάσεις και η γιόγκα μπορούν να χαλαρώσουν το σώμα σας και μειώνει το άγχος, συν το ότι αισθάνεται υπέροχα!

Διαλογισμός για τη μείωση του πόνου

Είναι ενδιαφέρον να πιστεύουμε ότι η εστίαση προς τα μέσα και η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας μπορεί να βοηθήσει με τον σωματικό πόνο, αλλά είναι αλήθεια. Α 2012 άρθρο με κριτές στο Neuroscience Letters δηλώνει, «Πρόσφατα, ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας έχει βρεθεί ότι μειώνει τον πόνο μέσω ορισμένων από αυτούς τους μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ενισχυμένου γνωστικού και συναισθηματικού ελέγχου, καθώς και αλλάζοντας την αξιολόγηση των αισθητηριακών γεγονότων με βάση τα συμφραζόμενα». Δηλαδή, ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου αλλάζοντας την απόκρισή σας σε αυτόν και διδάσκοντάς σας πώς να τον ξεπεράσετε με λίγη περισσότερη ευκολία. Σε μια μελέτη, οκτώ εβδομάδες εκπαίδευσης επίγνωσης βελτιωμένα συμπτώματα πόνου σε ασθενείς με IBS (Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου), το οποίο αποδίδεται στη μείωση του άγχους και των συναισθηματικών αντιδράσεων στα συμπτώματα. Αυτό το άρθρο είναι μια θαυμάσια πηγή για να τονίσουμε πώς το μυαλό μας επηρεάζει το σώμα μας.

Έχουμε πόρους για να βελτιώσουμε τη σύνδεση μυαλού-σώματος iChuze Fitness—η διαδικτυακή μας πλατφόρμα ευεξίας εξοπλισμένη με διαλογισμό, ασκήσεις αυτοφροντίδας ή προπονήσεις. Έχουμε επίσης πολλές ανέσεις για να σας βοηθήσουμε να εστιάσετε στην αυτοφροντίδα όλες τις τοποθεσίες μας. Είτε γίνετε μέλος της Οικογένειας Chuze online, είτε στα κλαμπ μας είτε και στα δύο, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε. Δοκίμασε iChuze Fitness δωρεάν σήμερα.

Bir cevap yazın