Συμβουλές για νέες μαμάδες για να παραμείνουν σε φόρμα

2
Συμβουλές για νέες μαμάδες για να παραμείνουν σε φόρμα

Το να παραμείνετε σε φόρμα και υγεία μπορεί να είναι δύσκολο όταν προσπαθείτε να πλοηγηθείτε στον ιδιωτικό χρόνο, τη δουλειά και τη ζωή της μητέρας ταυτόχρονα. Ακόμα κι αν φαίνεται ότι η γυμναστική με ένα βρέφος ή ένα μικρό παιδί είναι αδύνατη, το να βρεις μερικά κενά στη διάρκεια της ημέρας σου για φυσική κατάσταση είναι θέμα δημιουργικότητας και αποφασιστικότητας. Αυτή η συμβουλή για τις νέες μαμάδες για να παραμείνουν σε φόρμα και υγιείς είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Όταν θέλεις να γυμναστείς, δεν χρειάζεται να θυσιάζεις μια ώρα την ημέρα για άσκηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίσετε μικρές διαλειμματικές προπονήσεις ανάμεσα στις καθημερινές σας εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε λίγα λεπτά αυτοφροντίδας και διαλογισμού. Πιστέψτε τους ειδικούς, όταν λένε, ότι το μυστικό για ένα ευτυχισμένο παιδί είναι μια ευτυχισμένη μαμά!

Εκτός από πολλά παιχνίδια που μπορείτε να βρείτε σε ιστότοπους όπως onehundredtoys.com, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποσπάσετε όχι μόνο την προσοχή του παιδιού σας ενώ σκαρφαλώνετε, αλλά και να τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα άσκησής σας. Διαβάστε παρακάτω για διασκεδαστικές προτάσεις:

Συμβουλές για νέες μαμάδες για να παραμείνουν σε φόρμα

Ασκηθείτε με τα παιδιά σας

Η άσκηση με τα παιδιά σας μπορεί να ακούγεται αδύνατη, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να τα κάνετε να ενδιαφερθούν για την προπόνηση. Ωστόσο, όταν το παιδί σας δει πόσο διασκεδάζει η μαμά του από τη φυσική κατάσταση, είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει στη διασκέδαση.

Πώς να κάνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στην προπόνηση;

Δημιουργήστε μια συνεδρία καρδιο με πέντε ή περισσότερους σταθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε κίνηση όλη την ώρα (και ξέρουμε πόσο ζωηρά είναι τα νήπια). Μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορες ασκήσεις και το παιδί σας θα χαρεί να επαναλάβει μετά τη μαμά. Μπορείτε επίσης να αυτοσχεδιάσετε και να προετοιμάσετε παιδικές εκδόσεις αλτήρων και άλλου εξοπλισμού προπόνησης με τυλιγμένες κάλτσες και μισογεμάτα μπουκάλια νερού.

Βγες έξω

Πάρτε το παιδί σας για τζόκινγκ και βόλτες με ποδήλατο. Το τζόκινγκ και η ποδηλασία μπορεί να φαίνονται αδύνατες με ένα βρέφος ή ένα μικρό παιδί, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι ο σωστός εξοπλισμός. Μπορείτε να επενδύσετε σε ειδικά καρότσια για δραστήριες μαμάδες που είναι εύκολα πλοηγήσιμα και ελαφριά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να παραλείψετε το καθημερινό σας τρέξιμο για έναν όχι και τόσο ενεργητικό περίπατο και να τηρήσετε το πρόγραμμα προπόνησής σας. Το καλό μέρος; Μερικά παιδιά λιποθυμούν όταν τα πάνε βόλτα και αν το παιδί σας είναι έτσι, επωφεληθείτε!

Συμβουλές για τις νέες μαμάδες: Είναι το παιδί μου πολύ μικρό για άσκηση;

Εάν το μωρό σας είναι μόλις μερικών μηνών, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο ή ενέργεια για να ξεκινήσετε ξανά τη γυμναστική. Οι νεαρές μαμάδες συχνά βιώνουν αδύναμους μύες, εξάντληση και τους λένε ότι το σώμα τους δεν θα αντέξει πάρα πολλά.

Ασκήσεις όπως πιέσεις πάνω από το κεφάλι του μωρού ή βόλτες στο περπάτημα μπορούν να κάνουν θαύματα για τους κοιλιακούς μυς και τη σύνδεση με το μωρό σας. Ακολουθούν μερικές ακόμη ιδέες γυμναστικής μετά τον τοκετό για όταν το μωρό σας είναι πολύ μικρό για ένα τρέξιμο μαζί:

Πρέσα πάγκου μωρού

Ξαπλώστε μπρούμυτα πάνω σε ένα χαλάκι γιόγκα ή ένα χαλί, λυγίστε τα γόνατά σας και κρατήστε το μωρό σας σταθερά στο στήθος σας. Στη συνέχεια, κάντε αντίθεση στους κοιλιακούς σας και πιέστε τα χέρια σας με το βρέφος προς τα πάνω και χαμηλώστε τα πίσω στην αρχική θέση. Βεβαιωθείτε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, ο ιερός οσφυϊκός σας άξονας παραμένει στο πάτωμα για να αποφύγετε καταπονήσεις και πόνο.

Baby Squats

Σηκωθείτε και κρατήστε το μωρό σας κοντά στο στήθος σας σε μια άνετη θέση και για τους δύο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων και σπρώξτε τους γοφούς σας προς τα πίσω. Κλειδώστε τους κοιλιακούς και τους γλουτιαίους μύες σας και σπρώξτε τους γοφούς σας προς τα κάτω σαν να προσπαθείτε να καθίσετε σε μια καρέκλα. Επαναλάβετε οκτώ φορές, ξεκουραστείτε και κάντε άλλες τρεις επαναλήψεις. Στα squat, τα γόνατά σας πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από τα πόδια σας, γιατί αν όχι, μπορείτε να καταπονήσετε την οσφυϊκή σας περιοχή.

Peekaboo Pushups

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε το μωρό σας σε μια μαλακή επιφάνεια και να μπείτε σε θέση ώθησης πάνω από αυτά. Δίνοντας μεγάλη προσοχή στο να κρατάτε τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα σας, χαμηλώστε τον εαυτό σας για να αντιμετωπίσετε το μωρό σας πρόσωπο με πρόσωπο. Κάντε πέντε επαναλήψεις, ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και επαναλάβετε. Θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την αντοχή σας σε σχήμα και θα ενισχύσετε τους μύες του στήθους σας.

Πρέσα για νήπια

Τα παιδιά λατρεύουν όταν τα μεγαλώνετε, έτσι το μικρό σας θα διασκεδάσει πολύ με αυτή την άσκηση! Για να ξεκινήσετε, καθίστε σταυροπόδι και κρατήστε το μωρό σας στο κλουβί των πλευρών σας. Στη συνέχεια, ισιώστε το χέρι σας και χαμηλώστε το μωρό σας στην αρχική θέση. Θα ήταν καλύτερο να μην κλειδώνατε τους αγκώνες σας όταν τα χέρια σας είναι στον αέρα να μην πιέζετε τις αρθρώσεις των αγκώνων.

Μένοντας σε φόρμα με ένα βρέφος-Συμβουλές για νέες μαμάδες

Το να έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο και κίνητρο είναι δύσκολο για τις νεαρές μαμάδες. Είναι δύσκολο να παραμείνεις σε φόρμα, όταν η φροντίδα ενός παιδιού είναι μια 24ωρη δουλειά. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα, σημασία έχουν τα βήματα του μωρού.

Εάν το σώμα σας αισθάνεται ότι δεν είναι άμεσα έτοιμο για τζόκινγκ και ασκήσεις μυών, μπορείτε να δοκιμάσετε τη γιόγκα για μωρά ή μια γιόγκα για αρχάριους και ελαφριές ασκήσεις μετά τον τοκετό.

Για κάθε γυναίκα, η ανάρρωση μετά τον τοκετό είναι διαφορετική και μπορεί να χρειαστούν μήνες έως και ένα χρόνο για να επανέλθει στο φυσιολογικό. Γι’ αυτό οι νεαρές μαμάδες θα πρέπει να ακούν το σώμα τους και να σταματήσουν την προπόνηση μόλις το σώμα τους αισθανθεί άβολα. Οι ειδικοί συνιστούν να ξεκινάτε από 15 λεπτά την ημέρα και να αυξάνετε σταδιακά τη διάρκεια της άσκησης.

Όπως με κάθε ρουτίνα άσκησης, πάντα συμβουλευτείτε πρώτα τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Bir cevap yazın