Τι είναι η άσκηση ευελιξίας; | Chuze Fitness

4
Τι είναι η άσκηση ευελιξίας;  |  Chuze Fitness

Εάν υπήρχε τρόπος να μειώσετε τον αντίκτυπο της προπόνησής σας στις μυϊκές σας ομάδες, να μειώσετε τις πιθανότητες μελλοντικού τραυματισμού και να δημιουργήσετε ένα σώμα που θα συνεχίσει να προχωρά πιο μακριά μέχρι τα βαθιά γεράματα, θα το κάνατε;

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος δρόμος για να τα πετύχετε όλα αυτά και ένας πιο υγιής εαυτός: η άσκηση ευελιξίας.

Τι είναι η άσκηση ευελιξίας;

Η άσκηση ευελιξίας είναι απλώς μια άλλη λέξη για τις διατάσεις.

Για να το θέσω απλά, είναι η ομάδα ασκήσεων στις οποίες οι μύες ή οι τένοντες σκόπιμα κάμπτονται ή τεντώνονται για να δημιουργήσουν περισσότερη ελαστικότητα. Όσο περισσότερη ελαστικότητα στους μύες και τους τένοντες μας, τόσο πιο εύκολο είναι να κινούμαστε.

Σύμφωνα με το Heart.org, οι ασκήσεις ευελιξίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας φυσικής κατάστασης. Η προσθήκη σκόπιμης άσκησης ευελιξίας στις ρουτίνες αντοχής, δύναμης και ισορροπίας θα εξασφαλίσει ότι εργάζεστε σε κάθε μέρος του σώματός σας.

Ποια είναι τα οφέλη των ασκήσεων ευελιξίας;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η άσκηση ευελιξίας έχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων. Ακολουθούν μερικά ακόμη για να σας κάνουν να σκεφτείτε τις δυνατότητες ενσωμάτωσης των διατάσεων στη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης:

Αυξάνει το εύρος κίνησης.

Το να έχεις μεγαλύτερο εύρος κίνησης είναι ένα όφελος σε κάθε τομέα της ζωής. Είτε κυνηγάτε ένα μικρό παιδί στο πάρκο είτε προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε τους μύες σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, το να έχετε τη δυνατότητα να μετακινήσετε το σώμα σας όσο το δυνατόν πιο μακριά μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Προλαμβάνει τον πόνο.

Το να έχετε σφιχτούς μύες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα μέρη του σώματος, ειδικά στην πλάτη. Εάν οι μύες που περιβάλλουν τη σπονδυλική σας στήλη, για παράδειγμα, είναι τεντωμένοι, μπορεί να επιδεινώσουν μια ολόκληρη σειρά προβλημάτων της πλάτης. Το τέντωμα ολόκληρου του σώματός σας θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε μέρος αυτής της έντασης και να μειώσετε τον πόνο.

Αποτρέπει τον τραυματισμό.

Όταν εκτελείτε οποιαδήποτε δραστηριότητα – είτε σηκώνετε βαριά στο γυμναστήριο είτε ανεβαίνετε κάποιες σκάλες – ασκείτε πίεση στους μύες και τους τένοντες σας. Όταν οι μύες και οι τένοντες μας είναι «κρύοι» και τεντωμένοι, είναι πιο επιρρεπείς σε τράβηγμα ή ακόμα και ρήξη. Όταν τεντώνουμε, οι μύες και οι τένοντες «ζεσταίνονται» και μπορούν να μετακινηθούν μακρύτερα χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμό.

Υποστηρίζει την κίνηση.

Οι ασκήσεις ευελιξίας υποστηρίζουν την κίνηση. Η ευελιξία σάς επιτρέπει να μετακινείστε στον κόσμο πιο άνετα βελτιώνοντας τον συντονισμό των μυών, την ισορροπία και το εύρος κίνησης.

Βελτιώνει την κυκλοφορία.

Οι τακτικές διατάσεις κινούν το αίμα σας! Αυτό σημαίνει ότι ένα κύμα οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών παρέχεται στους μύες και τα όργανά σας όταν κάνετε ασκήσεις ευλυγισίας. Αυτό επιτρέπει σε ολόκληρο το σώμα σας να λειτουργεί σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης.

Υποστηρίζει τη στάση του σώματος.

Μέρος αυτού που κάνει την κακή στάση είναι οι σφιγμένοι μύες (γνωστός και ως συνδετικός ιστός). Το σφίξιμο στο στήθος, την πλάτη και τους γοφούς μπορεί να σας κάνει να σκύψετε προς τα εμπρός και να επιδεινώσετε τα προβλήματα της πλάτης. Η χαλάρωση αυτών των μυών θα επιτρέψει στην πλάτη σας να βρει μια πιο άνετη, πιο ευθεία στάση.

Εχει ωραία αίσθηση.

Η εκτέλεση ασκήσεων ευελιξίας σας απασχολεί παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, που συνδέεται με την ανάπαυση και την πέψη. Οι ασκήσεις διατάσεων πιστεύεται επίσης ότι απελευθερώνει ενδορφίνες, που σε κάνουν να νιώθεις καλά φυσικά. Βασικά, η ρουτίνα διατάσεων μπορεί να είναι μια χαλαρωτική έκφραση αυτοφροντίδας που μπορεί να ενισχύσει οποιαδήποτε καθημερινή ρουτίνα και να βελτιώσει τη συνολική σωματική λειτουργία.

Μην ξεχνάτε να κάνετε διατάσεις πριν και μετά από κάθε προπόνηση και δημιουργήστε ένα δυναμική ρουτίνα διατάσεων. Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην ευελιξία σας συνολικά. Για να αποφύγετε τραυματισμούς και να εργαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι απαραίτητο να δώσετε προτεραιότητα στην ευελιξία, τις διατάσεις και την ισορροπία σας. Όχι μόνο θα σας ωφελήσει σήμερα, αλλά και για τα χρυσά σας χρόνια.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις για τη βελτίωση της ευελιξίας – από το σκύψιμο για να αγγίξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι να ακολουθήσετε μια ολόκληρη ρουτίνα ροής γιόγκα. Τώρα που καταλαβαίνετε τι είναι η προπόνηση δύναμης ευελιξίας και γιατί είναι απαραίτητο να βρείτε μια ρουτίνα διατάσεων που σας ταιριάζει—κάντε τη χάρη στο σώμα σας μετακινώντας!

Μπορείτε να βρείτε ασκήσεις ευελιξίας όπως γιόγκα και άλλες δυναμικές διατάσεις στο iChuze Fitness, την εικονική μας πλατφόρμα γυμναστικής. Συμμετοχή για πρόσβαση σε αυτό 10 λεπτά όρθια διάταση από τη Νίνα, που θα σας οδηγήσει σε μια πολύ καλή ρουτίνα ευελιξίας. Μπορείτε επίσης να εξασκηθείτε σε ασκήσεις ευελιξίας όλες τις τοποθεσίες μας. Σταμάτα μέσα, πες γεια και πήγαινε στο flexin’!

Bir cevap yazın