Τι είναι οι ασκήσεις ισορροπίας; | Chuze Fitness

2
Τι είναι οι ασκήσεις ισορροπίας;  |  Chuze Fitness

Αφιερώστε μια στιγμή και σκεφτείτε μια στιγμή στη ζωή σας όπου το σώμα σας σας ξάφνιασε.

Ίσως το δάχτυλο του ποδιού σας έπιασε μια ατίθαση ρωγμή στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, ένα ύπουλο κομμάτι πάγου σας έκανε να γλιστρήσετε ή ένα χτύπημα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο παραλίγο να σας ανατρέψει, αλλά δεν το έκανε.

Σκεφτείτε μια στιγμή που το σώμα σας θα μπορούσε να βρει ισορροπία χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείτε, όπου ένιωθε απίστευτο που δεν καταλήξατε στο πάτωμα. Αυτή η απίστευτη αίσθηση ισορροπίας είναι κάτι που όλοι κουβαλάμε, που όλοι χρησιμοποιούμε και μπορούμε όλοι να ενισχύσουμε με την πάροδο του χρόνου με την εξάσκηση.

Για να αποκτήσετε τη νοοτροπία να εργαστείτε για την αίσθηση του ελέγχου της ισορροπίας σας, θα καλύψουμε τα βασικά των ασκήσεων δυναμικής προπόνησης ισορροπίας: ποιες είναι αυτές και ποιοι είναι μερικοί από τους διαφορετικούς τύπους που μπορείτε να εξασκηθείτε.

Τι είναι οι ασκήσεις ισορροπίας;

Οι ασκήσεις ισορροπίας είναι, προς έκπληξη κανενός, ασκήσεις που δουλεύουν την αίσθηση ισορροπίας μας.

Και όταν μιλάμε για ισορροπία, δεν μιλάμε μόνο για απίστευτες στάσεις γιόγκα που σας κρατούν κλειδωμένους σε μια βάση. Το να έχετε μια καλή αίσθηση ισορροπίας είναι σημαντικό για κάθε πτυχή της φυσικής σας ζωής.

Περπάτημα σε ανώμαλες επιφάνειες, κουβαλώντας πράγματαακόμη και η δοκιμή νέων μορφών προπόνησης προπόνησης απαιτούν την προσαρμοστικότητα που συνοδεύει την καλή αίσθηση της ισορροπίας.

Τώρα που καλύψαμε την εισαγωγή στις ασκήσεις ισορροπίας και τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν τη ζωή σας, ας τις αναλύσουμε σε μερικές διαφορετικές κατηγορίες, ώστε να εισάγετε μια ποικιλία κινήσεων στη ρουτίνα προπόνησής σας: δυναμική, στατική, όρθια και συνεδρίαση.

Αν και μπορείτε αναμφίβολα να βρείτε ασκήσεις που χρησιμοποιούν συνδυασμούς αυτών των τεσσάρων τύπων, μπορεί να είναι μια πιο προσιτή ιδέα όταν έχετε επιλογές που έχουν ήδη αναλυθεί.

Ασκήσεις ισορροπίας καθιστή

Οι ασκήσεις ισορροπίας καθιστή παρέχουν έναν κόσμο ποικιλίας με μικρές συνέπειες, επομένως είτε είστε ειδικός στην ισορροπία είτε είστε ολοκαίνουργιος στις ασκήσεις ισορροπίας, αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να ξεκινήσετε.

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι η αίσθηση της ισορροπίας σας γλιστράει λίγο, καθίστε σε έναν καναπέ, κρατήστε τα χέρια σας ευθεία προς κάθε πλευρά και δοκιμάστε να γέρνετε προς κάθε κατεύθυνση και να καθίσετε όρθια χωρίς να ταλαντεύεστε. Για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ισορροπία τους με τρόπο ab-forward, τα v-ups είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να βάλετε τον πυρήνα σας για να βελτιώσετε την αίσθηση της ισορροπίας σας στο έδαφος!

Ασκήσεις μόνιμης ισορροπίας

Οι ασκήσεις όρθιας ισορροπίας είναι — το μαντέψατε — όρθιες.

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός όρθιων κινήσεων που μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση της ισορροπίας σας, επομένως η εύρεση των κατάλληλων για εσάς εξαρτάται αποκλειστικά από το επίπεδο δεξιοτήτων σας και από το τι νιώθετε άνετα. Εμπιστεύσου το σώμα σου, αλλά πάντα ανεβαίνεις όταν υπάρχει κίνδυνος να πέσεις στο πάτωμα.

Μια απλή άσκηση ισορροπίας σε όρθια στάση θα μπορούσε να βαδίζει στη θέση του, ενώ μια πιο προκλητική θα μπορούσε να είναι εναλλασσόμενα άλματα με τα πόδια σας να λυγίζουν σε γωνίες 90 μοιρών και τα γόνατά σας να μην περνούν ποτέ μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Ασκήσεις Στατικής Ισορροπίας

Οι ασκήσεις στατικής ισορροπίας είναι γενικά οι πιο απλές, οι πιο εύκολες στην υποστήριξη και ένας πολύ καλός τρόπος για να εισάγετε ασκήσεις ισορροπίας στις προπονήσεις σας.

Γνωρίζετε ότι μια άσκηση ισορροπίας είναι στατική όταν μπαίνεις σε μια θέση και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να τη διατηρήσεις – για παράδειγμα, να στέκεσαι ακίνητος (το να το κάνεις αυτό με κλειστά μάτια είναι μια μεγάλη πρόκληση), να στέκεσαι στο ένα πόδι ή να πλαγιάσεις σε κοράκι πόζα για το γιόγκι στην καρδιά.

Ασκήσεις δυναμικής ισορροπίας

Οι ασκήσεις δυναμικής ισορροπίας χαρακτηρίζονται από κίνηση: απαιτούν πολύ.

Αυτός ο τύπος άσκησης είναι εύκολα μεταφραστικός στην καθημερινότητά σας. Οι δυναμικές κινήσεις είναι λειτουργικές κινήσεις; Το σώμα σας δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στο να ανεβείτε σε έναν πάγκο στο γυμναστήριο ή να ανεβείτε μια σκάλα στο σπίτι σας.

Παραδείγματα ασκήσεων δυναμικής ισορροπίας περιλαμβάνουν το περπάτημα προς τα πίσω, το κράτημα μιας σανίδας σε μια μπάλα σταθερότητας και τις ρουμανικές άρσεις θανάτου με ένα πόδι.

Ανεξάρτητα από το πού ξεκινάτε το ταξίδι ισορροπίας σας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Μπορείτε να εξασκηθείτε στην άσκηση ισορροπίας στο οποιαδήποτε από τις τοποθεσίες μαςή ακολουθήστε τους καταπληκτικούς εκπαιδευτές μας καθώς σας οδηγούν στην άσκηση ισορροπίας iChuze Fitness, η διαδικτυακή μας πλατφόρμα γυμναστικής. Ξεκινήστε από μικρά, προχωρήστε σε πιο απαιτητικές κινήσεις και μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε!

Bir cevap yazın