4 Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε το ιστολόγιό σας ως εργαλείο μάρκετινγκ

1
4 Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε το ιστολόγιό σας ως εργαλείο μάρκετινγκ

Το blogging έχει αλλάξει πολύ από τότε που έγινε δημοφιλές στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Αυτό που παλαιότερα ήταν όρος για ένα διαδικτυακό ημερολόγιο τώρα αναφέρεται στη δημοσίευση περιεχομένου σε μια πλατφόρμα που κατέχετε και διαχειρίζεστε, όπως ο ιστότοπος του συγγραφέα σας. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια διαδικτυακή στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου όπου γράφετε άρθρα και πραγματοποιείτε συνεντεύξεις που στη συνέχεια κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακαλύπτονται μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Ως συγγραφέας, μπορεί να αναρωτιέστε πώς ταιριάζει το ιστολόγιό σας στο δικό σας στρατηγική μάρκετινγκ. Συνεχίστε να διαβάζετε για τέσσερις συμβουλές για τη χρήση του ιστολογίου σας ως εργαλείου μάρκετινγκ.

χρησιμοποιήστε το ιστολόγιό σας για μάρκετινγκ βιβλίων

1. Γνωρίστε το κοινό σας

Είτε γράφετε μυθοπλασία είτε μη, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο που να απευθύνεται στο κοινό σας. Γνωρίζοντας ποιο είναι το κοινό σας θα διασφαλίσετε ότι μπορείτε να κατανοήσετε και να καλύψετε τις ανάγκες του. Οι σημερινοί αναγνώστες θέλουν να γνωρίσουν το άτομο πίσω από τα βιβλία που διαβάζουν. Με ένα ιστολόγιο, μπορείτε να συνδεθείτε με τους αναγνώστες και να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, κάτι που είναι χρήσιμο για συγγραφείς σε οποιοδήποτε είδος.

Ως συγγραφέας μη μυθοπλασίας, έχετε γνώσεις και εξειδίκευση στο θέμα που θέλει να μάθει το κοινό σας. Το blogging μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει την πλατφόρμα σας και να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε μια συμφωνία βιβλίου.

Οι συγγραφείς μυθοπλασίας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το να έχουν ένα blog. Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ιστολόγιό σας ως συγγραφέας μυθοπλασίας είναι να βρείτε τη θέση σας. Μοιραστείτε έρευνες και γεγονότα σχετικά με το είδος σας. Για παράδειγμα, αν γράφετε ιστορική φαντασία, μπορείτε να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τη χρονική περίοδο του μυθιστορήματός σας που δεν μπήκε στο βιβλίο σας.

Παρέχοντας σκίτσα χαρακτήρων ή πληροφορίες πίσω από τα παρασκήνια θα δώσετε στους αναγνώστες μια γεύση για το πώς λειτουργεί η διαδικασία γραφής σας. Ταξιδέψατε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία που συμπεριλάβατε στο μυθιστόρημά σας; Βασίσατε τη φανταστική πόλη στην πόλη που μεγάλωσες; Ο σκύλος στο μυθιστόρημα βασίζεται στο κατοικίδιο της παιδικής σας ηλικίας; Η κοινή χρήση αυτών των στοιχείων θα ενισχύσει τη σχέση σας με τους αναγνώστες σας και θα τους ενθαρρύνει να ασχοληθούν μαζί σας.

2. Να είστε συνεπείς

Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται για το blogging και αποτελείται από δύο μέρη: τη συχνότητα των αναρτήσεων και το θέμα. Αρχικά, αποφασίστε πόσο συχνά θέλετε να δημοσιεύετε και, στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα ημερολόγιο σύνταξης με τίτλους πιθανών αναρτήσεων ιστολογίου, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Θα θέλετε να είστε συνεπείς με το θέμα, έτσι ώστε οι αναγνώστες να ξέρουν τι να περιμένουν από εσάς.

Ο όγκος είναι σημαντικός όταν πρόκειται να γίνει αντιληπτό το ιστολόγιό σας. Το να γράφετε πιο συχνά, ας πούμε δύο φορές την εβδομάδα, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τον όγκο που χρειάζεστε. Αλλά πρέπει επίσης να καθορίσετε τι λειτουργεί για το πρόγραμμά σας. Είτε δημοσιεύετε τέσσερις φορές την εβδομάδα, μία φορά την εβδομάδα ή δύο φορές το μήνα, η συνεχής ανάρτηση είναι αυτό που θα σας κάνει να προσέξετε τους αναγνώστες.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το blogging είναι ένα μακρύ παιχνίδι—δεν υπάρχει συντόμευση για την παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου σε τακτική βάση και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες έως ένα χρόνο για να εμφανιστεί το ιστολόγιό σας στα αποτελέσματα Google. Αλλά όσο περισσότερο ιστολογείτε και όσο πιο συνεπείς είστε σχετικά με τη δημοσίευση αυτών των αναρτήσεων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σας προσέξουν η Google —και οι αναγνώστες.

3. Δημιουργήστε ποιοτικές αναρτήσεις

Ποιοτικές αναρτήσεις αποτελούνται από τα εξής:

Μήκος

Στο παρελθόν, οι ειδικοί υποστήριζαν την τέλεια έκταση μιας ανάρτησης ιστολογίου σε περίπου 500 λέξεις – και όσο πιο σύντομη, τόσο το καλύτερο, επειδή η γενική συναίνεση ήταν ότι οι άνθρωποι δεν θα διαβάζουν μεγάλες αναρτήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια και δεν πρέπει να φοβάστε για μεγαλύτερες δημοσιεύσεις έως και 2.000 λέξεων. Όπως με κάθε τύπο γραφής, το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι κάθε μία από αυτές τις λέξεις έχει σημασία για τους αναγνώστες σας.

Δυνατότητα σάρωσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι αδειάζουν το περιεχόμενο για να αποφασίσουν αν θέλουν να το διαβάσουν τώρα, να το αποθηκεύσουν για αργότερα ή να προχωρήσουν. Η συμπερίληψη στοιχείων όπως υποτίτλων, σύντομων παραγράφων, εικόνων, λιστών (όπως αυτή!) ή κουκκίδων θα κάνει την ανάρτηση του ιστολογίου σας πιο ευανάγνωστη.

εικόνες

Οι εικόνες προσελκύουν την προσοχή του αναγνώστη και διασπούν μεγάλο περιεχόμενο για να κρατήσουν τον αναγνώστη πιο αφοσιωμένο. Βιβλίο πινέλο είναι μια εξαιρετική πηγή για τη δημιουργία εικόνων που θα αρέσουν στο κοινό σας. Συμπεριλάβετε τουλάχιστον μία εικόνα στην κορυφή της ανάρτησης ιστολογίου—αυτή είναι η εικόνα που τραβιέται και κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εικόνα δεν χρειάζεται καν να σχετίζεται άμεσα με την ανάρτηση — μπορεί να είναι μεταφορική.

Κάνε μια ερώτηση

Τα ιστολόγια πρέπει να αισθάνονται συνομιλητικά και όταν κάνετε μια ερώτηση, αυτό ενθαρρύνει τους αναγνώστες να απαντήσουν και να συμμετάσχουν στα σχόλια. Εάν ένας αναγνώστης αφιερώνει χρόνο για να σχολιάσει, αυτό σημαίνει ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο με το περιεχόμενο και θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω.

4. Συμπεριλάβετε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

χρησιμοποιήστε το SEO για να βοηθήσετε τις δυνατότητες μάρκετινγκ βιβλίων σας

Αρχικά, ας ορίσουμε SEO: είναι η χρήση λέξεων-κλειδιών και συνδέσμων σε όλη την ανάρτησή σας για τη βελτίωση της δυνατότητας ανακάλυψής της. Ωστόσο, πρόκειται για κάτι περισσότερο από την απλή προσθήκη διαφόρων λέξεων-κλειδιών που κάνουν την ανάρτησή σας σχεδόν μη αναγνώσιμη—αντίθετα, το SEO δείχνει στις μηχανές αναζήτησης ότι το ιστολόγιό σας είναι ένας σχετικός πόρος για άτομα που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το θέμα σας.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο: γράψτε το περιεχόμενό σας με τρόπο που να απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορεί να έχει το κοινό σας αντί να εστιάζετε σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Το γράψιμο με αυτόν τον τρόπο είναι πιο αυθεντικό και θα μιλήσει στο κοινό σας και οι λέξεις-κλειδιά και οι σύνδεσμοι φυσικά θα μπουν στη θέση τους.

Εδώ είναι μερικά βασικά SEO:

  • URL φιλική προς το SEO: Η διεύθυνση URL πρέπει να είναι ευθεία, στην ουσία και να περιγράφει το θέμα της ανάρτησης.
    Μετα-τίτλος: Ο μετα-τίτλος είναι το στοιχείο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και υποδεικνύει το κύριο θέμα της ανάρτησης ιστολογίου.
  • Επικεφαλίδες: Κάθε ανάρτηση θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία ετικέτα “Επικεφαλίδα 1”.
  • Υπότιτλοι: Η συμπερίληψη των υπότιτλων “Επικεφαλίδα 2” και “Επικεφαλίδα 3” θα βοηθήσει στη δομή του περιεχομένου σας.
  • εικόνες: Οι εικόνες πρέπει να περιλαμβάνουν μια “ετικέτα alt” που να περιγράφει την εικόνα που προσθέτετε. Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να διαβάσουν εικόνες, αυτό είναι σημαντικό.
  • Εξερχόμενοι σύνδεσμοι: Η σύνδεση με σχετικό περιεχόμενο σε άλλους ιστότοπους θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενό σας.
  • Εσωτερικοί σύνδεσμοι: Εάν ασχολείσαι με το blog για αρκετό καιρό, θα πρέπει να έχεις μια βιβλιοθήκη με σχετικό περιεχόμενο. Η προσθήκη συνδέσμων στις δικές σας προηγούμενες αναρτήσεις θα ενθαρρύνει τους χρήστες να παραμείνουν στον ιστότοπό σας περισσότερο.
  • Ευχρηστία: Βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται όλες οι εικόνες και ότι οι σύνδεσμοι λειτουργούν.

Συμπερασματικά

Η εφαρμογή αυτών των συμβουλών θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το ιστολόγιό σας ως εργαλείο μάρκετινγκ, να βελτιώσετε την προβολή σας και να αυξήσετε το αναγνωστικό κοινό σας. Αλλά μην αφήσετε αυτά τα πράγματα να σας κατακλύσουν—απλώς κάντε το ένα βήμα τη φορά και προτού το καταλάβετε, το ιστολόγιό σας θα προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους από ό,τι νομίζατε ποτέ.


Σουτ με κεφαλιά του Staci MauneyΆρθρο του Staci Mauney

Ο Staci Mauney είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και συντάκτης και ανεξάρτητος συγγραφέας από την Οκλαχόμα Σίτι της Οκλαχόμα. Είναι η ιδιοκτήτρια του Prestige Prose, μια επαγγελματική ανεξάρτητη εταιρεία συγγραφής και επεξεργασίας. Είναι Gold μέλος του Christian Proofreaders and Editors Network (PEN) και μέλος του Christian Editor Connection (CEC).

Το συγγραφικό της υπόβαθρο περιλαμβάνει δημοσιευμένα διηγήματα και άρθρα σε περιοδικά, καθώς και περιεχόμενο ιστοτόπων και άρθρα ιστολογίου για συγγραφή και φαντασία. Έχει δημοσιεύσει έξι αφιερώματα στη σειρά Echoes of Joy και διατηρεί ένα ιστολόγιο λατρείας από το 2011. Το πρώτο της εγχείρημα στη μυθοπλασία είναι ένα χριστιανικό φιλόξενο μυστήριο με τίτλο Death by Dice: A Bunco Club Mystery.

Προσφέρεται εθελοντικά σε διάφορους οργανισμούς, είναι συχνή προσκεκλημένη ομιλήτρια και καθηγήτρια για τοπικές ομάδες γραφής και είναι πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συγγραφέων της Οκλαχόμα, Inc. (OWFI).

Ο Staci Mauney είναι χορηγός του BookMARCon που υποστηρίζεται από το Book Brush.

Bir cevap yazın