5 Συμβουλές για να δημιουργήσετε το κοινό των αναγνωστών σας μέσω της προώθησης τιμών και της στοίβαξης προώθησης

2
5 Συμβουλές για να δημιουργήσετε το κοινό των αναγνωστών σας μέσω της προώθησης τιμών και της στοίβαξης προώθησης

Για τους περισσότερους συγγραφείς, ο απώτερος στόχος είναι να πάρουν το έργο τους στα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερων αναγνωστών. Ωστόσο, σε μια κορεσμένη αγορά βιβλίων, η προσοχή μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ευτυχώς, οι ανεξάρτητοι συντάκτες έχουν αναπτύξει δύο ισχυρές στρατηγικές—προωθήσεις τιμών και στοίβαξη προώθησης—για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Σχεδιάζοντας στρατηγικά μια στοίβα προώθησης με πτώση τιμής, μπορείτε να δημιουργήσετε buzz γύρω από το βιβλίο σας, να προσελκύσετε νέους αναγνώστες και να ενισχύσετε τις πωλήσεις. Οι αφοσιωμένοι αναγνώστες μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες μέσω κριτικών βιβλίων, σχολίων ARC και προτάσεων, βοηθώντας σας να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη γραφή και να κατανοήσετε καλύτερα τις προτιμήσεις του κοινού-στόχου σας. Αυτοί οι αναγνώστες μπορούν να γίνουν υποστηρικτές, να μοιράζονται τη δουλειά σας, να συμμετέχουν σε συζητήσεις, ακόμη και να παρακολουθούν εκδηλώσεις, τα οποία συμβάλλουν στην επέκταση της επωνυμίας των συγγραφέων σας και στην προσέλκυση νέων αναγνωστών.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε πέντε απρόσκοπτες συμβουλές για την αύξηση του κοινού των αναγνωστών σας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης της φιλοσοφίας της «καμπανούλας» για πολυήμερες προσφορές βιβλίων που οδηγούν σε συνεχείς αυξήσεις στην κατάταξη του βιβλίου σας.

Συμβουλή 1: Σχεδιάστε εκ των προτέρων

Όταν δημιουργείτε μια στοίβα προώθησης, ο σχολαστικός σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας. Ξεκινήστε ορίζοντας τους στόχους προώθησης σας. Σκοπεύετε να ενισχύσετε τις πωλήσεις, να συγκεντρώσετε περισσότερες κριτικές ή να αυξήσετε τη λίστα των ενημερωτικών δελτίων σας; Αφού έχετε ξεκάθαρους στόχους, μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τη στοίβα προώθησης. Επιλέξτε ιστότοπους προώθησης που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους, το κοινό-στόχο και τον προϋπολογισμό σας. Δημιουργήστε ένα καλά δομημένο πρόγραμμα που μεγιστοποιεί την έκθεση.

Η δημιουργία ενός ημερολογίου προώθησης είναι απαραίτητη για μια επιτυχημένη στοίβα προώθησης. Εκκινήστε τις προωθήσεις σας σε διαφορετικές πλατφόρμες για να βελτιστοποιήσετε την έκθεση και να διατηρήσετε σταθερό το buzz γύρω από το βιβλίο σας. Ξεκινήστε προγραμματίζοντας πρώτα τις πιο δύσκολες τακτικές. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία, επωφεληθείτε από έτοιμες στοίβες προώθησης παρέχονται από πλατφόρμες όπως το Written Word Media, που εξορθολογίζουν τον προγραμματισμό ολόκληρης της στοίβας σας.

Συμβουλή 2: Χρησιμοποιήστε δωρεάν και εκπτωτικές προσφορές

Σκεφτείτε τη στρατηγική τιμολόγησης για το βιβλίο σας. Οι δωρεάν προσφορές και οι προσφορές με έκπτωση προσφέρουν διαφορετικά οφέλη, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση.

Οι δωρεάν προσφορές βιβλίων διαπρέπουν στην αύξηση της έκθεσης σε νέους αναγνώστες, καθώς είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν συγγραφείς και είδη που δεν θα αγόραζαν διαφορετικά. Οι λίστες προώθησης email έχουν γενικά μεγαλύτερο κοινό δωρεάν αναγνωστών, γεγονός που εγγυάται μεγαλύτερη προβολή. Η δωρεάν προσφορά του πρώτου βιβλίου μιας σειράς είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος για να προσελκύσετε νέους αναγνώστες που πιθανότατα θα αγοράσουν τα επόμενα βιβλία.

Οι προσφορές βιβλίων με έκπτωση περιλαμβάνουν την προσφορά του βιβλίου σας σε μειωμένη τιμή για να αυξήσετε τις πωλήσεις. Αν και οι προσφορές με έκπτωση μπορεί να μην προσεγγίζουν τόσους αναγνώστες όσο οι δωρεάν προσφορές, αποτελούν αξιόπιστη επιλογή για τους συγγραφείς που αναζητούν απόδοση επένδυσης (ROI) για τις διαφημιστικές δαπάνες τους.

Συμβουλή 3: Συνδυάστε επιδέξια τις προσφορές σας

Η ομαδοποίηση προωθήσεων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ισχυρή στοίβα προώθησης. Προγραμματίζοντας πολλές προωθήσεις για να εκτελούνται ταυτόχρονα, μπορείτε να προσεγγίσετε περισσότερους αναγνώστες και να δημιουργήσετε σημαντικό buzz. Για παράδειγμα, εάν εξασφαλίσετε μια Προτεινόμενη Συμφωνία BookBub, είναι συνετό να εκτελείτε προσφορές με ιστότοπους όπως το Bargain Booksy και το eReaderIQ ταυτόχρονα. Αυτό ενισχύει την εμβέλεια της προσφοράς σας στο BookBub, αυξάνοντας περαιτέρω τις πωλήσεις και ενισχύοντας την κατάταξή σας στις λίστες καταστημάτων λιανικής.

Αυτή η προσέγγιση ομαδοποίησης δημιουργεί ένα φαινόμενο ντόμινο, οδηγώντας σε αυξημένη προβολή σε μεγάλους ιστότοπους λιανικής και, το πιο σημαντικό, αυξημένες πωλήσεις βιβλίων!

Για να δημιουργήσετε buzz, να προσεγγίσετε νέους αναγνώστες και να αυξήσετε τις πωλήσεις, επωφεληθείτε από πλατφόρμες όπως το Freebooksy, το Bargain Booksy και το Robin Reads, που προσφέρουν δωρεάν και μειωμένες προσφορές για συγγραφείς. Η συμμετοχή σε αυτές τις προσφορές μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το βιβλίο σας και να διευρύνει το κοινό σας.

Συμβουλή 4: Αγκαλιάστε τις στοίβες προώθησης πολλών ημερών

Εκτός από τη ομαδοποίηση προωθήσεων για μεμονωμένες ημέρες, οι πολυήμερες προωθήσεις είναι εξαιρετικές για την αύξηση της κατάταξης του βιβλίου σας σε ιστότοπους λιανικής και την αύξηση του κοινού σας.

Ενώ μια άνοδος των πωλήσεων μιας ημέρας μπορεί να είναι χρήσιμη, η εκτέλεση μιας προώθησης για αρκετές ημέρες οδηγεί σε σταθερές πωλήσεις και υψηλότερη κατάταξη στους ιστότοπους λιανοπωλητών. Εδώ είναι που το «καμπύλη καμπάναςΗ ιδέα γίνεται ανεκτίμητη. Προγραμματίζοντας μια πολυήμερη προώθηση που ξεκινά με χαμηλότερη τιμή ή δωρεάν προώθηση και σταδιακά αυξάνεται στην τιμή, δημιουργείτε μια «καμπανούλα» πωλήσεων που εξασφαλίζει σταθερές πωλήσεις και αυξημένη ορατότητα.

Συμβουλή 5: Πειραματιστείτε και παρακολουθήστε τα αποτελέσματα

Η δημιουργία μιας στοίβας προώθησης απαιτεί πειραματισμό, καθώς δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους. Αυτό που λειτουργεί για έναν συγγραφέα μπορεί να μην λειτουργεί για έναν άλλο. Επομένως, είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε διαφορετικές προωθήσεις, ιστότοποι, μήκη και στρατηγικές τιμολόγησης για να βρείτε την πιο αποτελεσματική προσέγγιση για το βιβλίο σας και το κοινό-στόχο.

Κατά τη διάρκεια και μετά τη στοίβα προώθησης, παρακολουθήστε στενά τα αποτελέσματα. Παρακολουθήστε τις ταξινομήσεις, τις πωλήσεις και τις λήψεις του βιβλίου σας και καταγράψτε τα επιμελώς για να αξιολογήσετε τον αντίκτυπο των προσπαθειών μάρκετινγκ που κάνετε. Αναζητήστε αλλαγές στις αναγνώσεις της σελίδας KENP, αύξηση στις βαθμολογίες και κριτικές, περισσότερες εγγραφές μέσω email ή αύξηση των οπαδών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα δεδομένα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη στρατηγική στοίβας προώθησης για μελλοντικές καμπάνιες.
Συμπερασματικά, η δημιουργία της τέλειας στοίβας προώθησης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Σχεδιάζοντας εκ των προτέρων, ομαδοποιώντας προωθήσεις, χρησιμοποιώντας δωρεάν και εκπτωτικές επιλογές, υιοθετώντας πολυήμερες προσφορές και πειραματιζόμενοι με διαφορετικές στρατηγικές, μπορείτε να δημιουργήσετε buzz γύρω από το βιβλίο σας, να διευρύνετε το κοινό των αναγνωστών σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε την προσέγγιση της «καμπανίδας» όταν προγραμματίζετε πολυήμερες προωθήσεις για συνεχείς πωλήσεις και αυξημένη προβολή σε ιστότοπους λιανοπωλητών. Καλή τύχη!


Άρθρο του Mike Hourigan

Ο Mike Hourigan είναι ο Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ στο Written Word Media, όπου φέρνει στο τραπέζι περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προσέγγισή του στο μάρκετινγκ συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές ηλεκτρονικού εμπορίου με μια νοοτροπία «growth hacking» που δίνει έμφαση στην εξερεύνηση νέων καναλιών και στη δοκιμή καινοτόμων στρατηγικών (μερικές φορές off-the-wall). Στο Written Word Media, ο Mike είναι υπεύθυνος για την απόκτηση αναγνωστών στις πέντε επωνυμίες προώθησης email της εταιρείας και επιβλέπει το μάρκετινγκ προϊόντων για τα διαφημιστικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι συγγραφείς για την προώθηση των τίτλων τους.

Το Written Word Media είναι χορηγός του BookMARCon που υποστηρίζεται από το Book Brush.

Bir cevap yazın