5 Συμβουλές γυμναστικής για το νέο έτος

3
5 Συμβουλές γυμναστικής για το νέο έτος

Καθώς τελειώνει η περίοδος των γιορτών, μπορεί να κουβαλάτε μερικά επιπλέον κιλά βάρους διακοπών. Αυτό κάνει τον Ιανουάριο έναν εξαιρετικό μήνα για να δεσμευτείτε να γίνετε fit. Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας, πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε να επανέλθουμε σε φόρμα. Εδώ είναι μερικές υπέροχες συμβουλές φυσικής κατάστασης για να επανέλθετε σε φόρμα για τη νέα χρονιά.

5 Συμβουλές γυμναστικής για το νέο έτος

Συμβουλή γυμναστικής #1: Μην κάνετε αποφάσεις, βάλτε στόχους

Οι αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς είναι εμφανώς δύσκολο να διατηρηθούν. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή εστιάζουμε σε μη ρεαλιστικούς στόχους που θα ήταν αδύνατο για κανέναν να επιτύχει ταυτόχρονα. Προσπαθήστε να αποφύγετε αποφάσεις.

Θέστε απλούς, εφικτούς στόχους που μπορείτε να επιτύχετε στο εγγύς μέλλον. Αφού φτάσετε τον πρώτο σας στόχο, μπορείτε να θέσετε άλλον και άλλον και πριν το καταλάβετε, θα έχετε φτάσει σε έναν σημαντικό στόχο φυσικής κατάστασης.

Συμβουλή γυμναστικής #2: Βελτιώστε τη διατροφή σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ασκείστε τακτικά, μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε και να μην ανησυχείτε για αυτό. Αυτό είναι εντελώς ψευδές. Δείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Μειώστε τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δημιουργήστε πιο ισορροπημένα γεύματα με πρωτεΐνες χαμηλών λιπαρών και πολλά φρέσκα προϊόντα.

κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές

Συμβουλή γυμναστικής #3: Αποφύγετε τις δίαιτες

Οι δίαιτες είναι δύσκολο να διατηρηθούν και μπορεί να είναι ακόμη και ανθυγιεινές. Ορισμένες δίαιτες της μόδας μπορούν ακόμη και να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία σας. Το να ζεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής δεν σημαίνει ότι κόβεις πράγματα από τη διατροφή σου. Σημαίνει ότι προσθέτετε περισσότερα υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα στη ζωή σας. Όλα είναι θέμα ισορροπίας.

Συμβουλή γυμναστικής #4: Ξεκινήστε από μικρό

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι δύσκολο να διατηρήσουν μια ρουτίνα φυσικής κατάστασης είναι ότι προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά ταυτόχρονα. Στοχεύστε σε μικρούς στόχους. Εάν είστε μάλλον καθιστικός, στοχεύστε σε 5-10 λεπτά άσκησης.

Μετακινηθείτε αργά έως και 30 λεπτά την ημέρα. Ακόμα και ένα γρήγορο περπάτημα μετράει. Καθώς αποκτάτε περισσότερη φυσική κατάσταση και επιτυγχάνετε περισσότερους στόχους, θα μπορείτε να αυξάνετε σιγά σιγά τον χρόνο που αφιερώνετε και το επίπεδο δυσκολίας σας.

Συμβουλή γυμναστικής #5 Κάντε κάτι διασκεδαστικό

Μην επιλέγετε μια δραστηριότητα που δεν σας αρέσει. Μερικοί άνθρωποι αναγκάζουν τους εαυτούς τους να τρέξουν ή να συμμετάσχουν σε ένα μάθημα επειδή πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν φόρμα. Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν διασκεδάζετε, είναι πολύ πιο πιθανό να τα παρατήσετε.

Σίγουρα, θα χρειαστεί να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας, αλλά επιλέξτε δραστηριότητες που σας αρέσουν. Ίσως σας αρέσει κάτι όπως το ποδήλατο, ο χορός ή οι προπονήσεις στο νερό. Απλώς βρείτε κάτι που πραγματικά σας αρέσει να κάνετε και είναι πιο πιθανό να το συνεχίσετε.

Ποιες είναι οι συμβουλές σας για να αποκτήσετε φόρμα τη νέα χρονιά;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

5 Συμβουλές γυμναστικής για πολυάσχολες μαμάδες

7 μύθοι γυμναστικής που καταρρίφθηκαν

7 Συμβουλές τρεξίματος για αρχάριους

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Bir cevap yazın