Alumni Spotlight – Karen Garratt

2
Alumni Spotlight – Karen Garratt

Ποιος είναι ο σκοπός μου;
Τι έχω σκοπό να κάνω;
Υπάρχει μια καριέρα για μένα που θα μου επιτρέψει να εκφράσω τα πάθη μου;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που έκανα στον εαυτό μου όλη μου τη ζωή. Μου άρεσε να τραγουδάω από μικρό παιδί, αλλά δεν ήθελα να πάω σχολείο για μουσική γιατί φοβόμουν ότι θα «κατέληγα δάσκαλος μουσικής» αν δεν «τα κατάφερνα».

Ξεκίνησα και σταμάτησα το κολέγιο μερικές φορές. Δούλεψα ως σερβιτόρα, μετά μπάρμαν, μετά κομμώτρια. Όλο αυτό το διάστημα, η μουσική ήταν ένα χόμπι μου, αλλά ποτέ δεν είχα το κίνητρο ή το κίνητρο να αφοσιωθώ πλήρως σε αυτήν. Θα ένιωθα ότι θα μπορούσα να ζήσω από αυτό για μικρά χρονικά διαστήματα, και μετά θα έβγαινα εκτός τροχιάς και θα έβαζα την ενέργειά μου και θα επικεντρωνόμουν σε λιγότερο ικανοποιητικές επιδιώξεις. Ως αποτέλεσμα, ένιωθα αποτυχημένος, παραιτημένος και σαν να μην εκπληρώσω ποτέ το σκοπό μου ή να ζήσω την επιτυχημένη ζωή με πάθος που ονειρευόμουν.

Ταυτόχρονα, ήμουν επίσης παθιασμένος με την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Μου άρεσε να διαβάζω εμπνευσμένα βιβλία και να παρακολουθώ πνευματικά καταφύγια και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης. Έγινα λάτρης της αυτοβοήθειας αφού ο πρώτος μου σύζυγος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2005. Παντρευτήκαμε όταν ήμουν 18 και ο θάνατός του, 2 εβδομάδες πριν από τα 21α γενέθλιά μου, ήταν ο καταλύτης για να επανενταχθώ με την πνευματικότητά μου. Την ημέρα που πέθανε, έκανα όρκο στον εαυτό μου να επηρεάσω θετικά τη ζωή μου.

Όταν πέθανε ο σύζυγός μου, ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας μου ήταν η σύνθεση τραγουδιών. Έγραψα όμορφα τραγούδια στενοχώριας και απώλειας, και όσο τραγικά κι αν ήταν, μου επέτρεψαν να καθίσω στον πόνο που βίωνα και να επεξεργαστώ τη θλίψη μου. Έπαιζα και ερμήνευσα αυτά τα τραγούδια για χρόνια μέχρι περίπου το 2014 όταν συνειδητοποίησα ότι απλά δεν ήμουν πια εγώ. Το πρόβλημα ήταν ότι πίστευα πράγματα όπως, «Γράφω μόνο λυπητερά τραγούδια», «Τα χαρούμενα τραγούδια είναι αυθόρμητα» και «μπορώ να γράφω μόνο όταν έχω κατάθλιψη». Εξαιτίας αυτών των πεποιθήσεων, πραγματικά δεν έγραφα πολύ τραγούδια γιατί δεν ήμουν πια λυπημένος.

Το 2015 παρακολούθησα το πρώτο μου σεμινάριο Abraham-Hicks. Θυμάμαι που καθόμουν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων σε ένα ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο, όταν με χτύπησε. Δεν χρειάζεται να γράφω λυπημένα τραγούδια. Μπορώ να δημιουργήσω ό,τι θέλω. Μπορώ να γράψω χαρούμενα τραγούδια και δεν χρειάζεται να είναι τυφλά! Έκανε εντελώς κλικ. Πήγα σπίτι εκείνη την ημέρα και έγραψα το πρώτο μου εμπνευσμένο τραγούδι. Μετά από αυτό, τα τραγούδια πλημμύρισαν από μέσα μου. Έγραψα για το να ακολουθείς τα όνειρά σου, τον νόμο της έλξης και τη θεϊκή φύση αυτού που είμαστε. Στόχος μου ήταν να γράψω τραγούδια που ανέβασαν τη δόνηση του εαυτού μου και του ακροατή.

Αποφάσισα να δημιουργήσω ένα άλμπουμ με τα τραγούδια μου. Μάζεψα 10 χιλιάδες σε έναν ιστότοπο crowdfunding. Διεκδίκησα το παρατσούκλι μου, Cricket, ως καλλιτεχνικό μου όνομα και το 2016 κυκλοφόρησα το πρώτο μου σόλο άλμπουμ με τίτλο The Calling. Είχε 11 τραγούδια και δημιούργησα ένα διασκεδαστικό μουσικό βίντεο για το τραγούδι μου, Ζωή με σκοπό. Αφού κυκλοφόρησα το άλμπουμ μου, έπαιξα συναυλίες στην τοπική μου κοινότητα, προσωπικά και στο ραδιόφωνο, και μου ζητήθηκε να παίζω τακτικά σε τοπικές εκκλησίες Κέντρα Πνευματικής Ζωής και Ενότητας ως προσκεκλημένος μουσικός. Ήταν τόσο συναρπαστικό να βιώνω μια τέτοια μεταμόρφωση με τη μουσική μου και να τραγουδώ τραγούδια που ανύψωσαν τους ακροατές μου και τον εαυτό μου.

Το 2017, αφού γέννησα αυτό που ένιωθα σαν το πρώτο μου παιδί (The Calling), γέννησα τον γιο μου. Έπαιζα ακόμα μια συναυλία κάθε μήνα περίπου, αλλά η κύρια εστίασή μου ήταν να είμαι μαμά. Όταν ο γιος μου έγινε 1 ετών, άρχισα να ρωτάω ξανά, τι θα ακολουθήσει; Τι έχω σκοπό να κάνω;

Αυτή ήταν η περίοδος που άρχισα να ακούω για το Life Coaching. Θα το άκουγα από τους πελάτες μου στο σαλόνι, σε podcast, στο πνευματικό μου κέντρο. Μόλις διάβαζα το You Are a Badass της Jenn Sincero, έκανε πραγματικά κλικ. Αυτό που μοιράστηκε στο βιβλίο της δεν ήταν κάτι καινούργιο για μένα, αλλά μου άρεσε η χιουμοριστική προσέγγισή της στις πνευματικές έννοιες που αγαπούσα για χρόνια. Όταν ανέφερε στο βιβλίο ότι ήταν προπονήτρια ζωής, έσβησε μια λάμπα. «Ίσως αυτό πρέπει να κάνω». Ένιωσα μια ώθηση στην καρδιά μου που έλεγε: «Αυτό θα μπορούσε να είναι!».

Προσέλαβα έναν προπονητή και όσο περισσότερα έμαθα για το τι κάνουν οι προπονητές, ένιωσα μια έντονη επιθυμία να γίνω και ο ίδιος προπονητής. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι ο προπονητής που θα ήθελα να είχα όταν ένιωθα τόσο χαμένος από τον σκοπό μου για τόσα πολλά χρόνια.

Παρακολούθησα το πρώτο μου μάθημα με το Life Purpose Institute τον Ιούλιο του 2019. Θυμάμαι ότι καθόμουν στην τάξη για το 5ήμερο εντατικό μου. Καθώς η Leah Grant μοιραζόταν τις εκτενείς γνώσεις της, κάθισα έκπληκτη, συνειδητοποιώντας, με όλο μου το είναι, ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ έχω σκοπό να κάνω. ΕΤΣΙ μπορώ να μετατρέψω τα πάθη μου σε καριέρα. Δεν χρειάζεται να τραγουδώ απλώς για το να ακολουθείς τα όνειρά σου, μπορώ να δώσω στους ανθρώπους τα εργαλεία για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Αφού ολοκλήρωσα τη βασική μου πιστοποίηση Life Coaching μέσω LPI, ήξερα ότι ήθελα να μάθω περισσότερα. Εγγράφηκα στο πρόγραμμα Advanced και ξεκίνησα το μάθημα διάρκειας 20 εβδομάδων που διδάσκει η Diane Long, τον Ιανουάριο του 2020. Ήταν κατά την έναρξη της πανδημίας, τον Μάιο του 2020, όταν άδραξα την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για την πλευρά του μάρκετινγκ πρωτοεμφανιζόμενος επιχειρηματίας. Εγγράφηκα στο μάθημα 6 εβδομάδων του LPI, Πώς να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο από τη Sharon Good και την προσέλαβα ως προπονητή μου 1:1.

Όλο αυτό το διάστημα, περιόριζα τους ιδανικούς μου πελάτες. Έγινε σαφές ότι είμαι παθιασμένος με το να βοηθάω τις δημιουργικές γυναίκες να ανακαλύψουν και να ξεκαθαρίσουν το σκοπό τους, να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τις εμποδίζουν, να τις υποστηρίξω να δημιουργήσουν αφθονία με τα πάθη τους και να ζήσουν μια ζωή με χαρούμενους σκοπούς. Το Joyful Purpose Coaching γεννήθηκε. Μέχρι το φθινόπωρο του 2020, είχα δημιουργήσει το πρώτο μου διαδικτυακό μάθημα, μια ομάδα στο Facebook για δημιουργικούς, πρόσφερα εικονικά εργαστήρια και ομιλίες, ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την πρώτη μου σύνοδο κορυφής, The Confident Creative Academy, και είχα μια σταθερή ροή νέων πελάτες. Έγινα επίσης ο μουσικός διευθυντής και ο «εσωτερικός» Προπονητής Σκοπού Ζωής μιας καταπληκτικής γυναικείας πνευματικής κοινότητας που ονομάζεται Soul Seekers Sisterhood, ενσωματώνοντας την εμπειρία μου στη μουσική και την καθοδήγηση στις συναντήσεις, τα εργαστήρια και, τελικά, στις προσωπικές μας αποδράσεις.

Καθώς το γράφω αυτό, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω Πιστοποίηση Spiritual Coaching πορεία μέσω LPI. Νιώθω σαν να βρίσκομαι στην «πνευματική ντουλάπα» με την πρακτική μου και είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι το πάθος μου για την πνευματικότητα με τους πελάτες μου και τον κόσμο.

Η καριέρα μου ως προπονητής μόλις αρχίζει και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος εκεί που οδηγεί. Μου αρέσει που το coaching μου επιτρέπει να συνεχίζω να εκφράζω το πάθος μου για προσωπική ανάπτυξη, την ακόρεστη όρεξή μου ως αναζητητής και μου επιτρέπει να βοηθώ άλλους να κάνουν το ίδιο. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ένα μοναδικό δώρο να μοιραστούμε και ο κόσμος θα είναι πιο όμορφος για αυτό.

Ξέρω ότι αυτό που με έχει κάνει επιτυχημένο είναι η ικανότητά μου να ακολουθώ τα ψίχουλα που μου αφήνει η διαίσθησή μου. Ακολούθησα την καρδιά μου και τη χαρά μου και με οδήγησε στην ολοκληρωμένη καριέρα που πάντα ονειρευόμουν. Μπορεί να μην έβλεπα πάντα την πλήρη εικόνα, αλλά η συνέχιση της δράσης μου έχει χτίσει την αυτοπεποίθησή μου ως προπονήτρια και επιχειρηματίας.

Η συμβουλή που θα έδινα σε κάθε νέο προπονητή είναι να συνεχίσεις να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου, γιατί η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου περιμένει στην άλλη πλευρά του φόβου σου.

Αυτό που έχω μάθει είναι ότι η ανακάλυψη του σκοπού της ζωής σας δεν είναι μια γραμμική διαδικασία. Αν και το μπάρμαν και η κομμωτική δεν ήταν τα πάθη μου, δεν θα είχα ανακαλύψει τον σκοπό μου χωρίς τις εμπειρίες που μου έδωσαν αυτές οι καριέρες και οι άνθρωποι που γνώρισα ως αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι για τον καθένα από εμάς, ο Σκοπός της Ζωής μας εξελίσσεται διαρκώς και μεταμορφώνεται. Αν παραμείνουμε ανοιχτοί στη διαδικασία του ξεδιπλώματος και του γίγνεσθαί μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη βόλτα και να ζήσουμε μια εξαιρετική ζωή με χαρούμενο σκοπό.

Karen “Cricket” Garratt, CLC, CPC
Joyful Purpose Coaching
Life Purpose Coach και Εμπνευσμένος τραγουδιστής-τραγουδοποιός

Bir cevap yazın