Alumni Spotlight – Mindy Stallings

2
Alumni Spotlight – Mindy Stallings

Ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου για να γίνω προπονητής ζωής στο Life Purpose Institute το 2017, εργαζόμουν σε μια εταιρική εταιρεία στο τμήμα μάρκετινγκ και διαφήμισης και ήμουν έτοιμος να φύγω. Είχα περάσει χρόνια δουλεύοντας με δημιουργικές ομάδες (συγγραφείς, προγραμματιστές, σχεδιαστές) και είχα αυτή την επιβεβαίωση ότι μια από τις καλύτερες δεξιότητές μου ήταν η ικανότητα να βοηθώ τους ανθρώπους να δουν την αξία τους και να ξεκαθαρίσουν τι ήθελαν να κάνουν με την καριέρα τους μακροπρόθεσμα ώστε να μπορούν να κάνουν τις κινήσεις που θα τους βοηθούσαν να αρχίσουν να κάνουν βήματα προς αυτό που πραγματικά ήθελαν. Δεν μπορώ να σας πω πόσα μέλη της ομάδας ή προσωπικό εκπαίδευσα για να εγκαταλείψουν ουσιαστικά τη δουλειά τους. Συνειδητοποίησα ότι η δουλειά που έκανα ως ηγέτης σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της επιχείρησής μου, το μάρκετινγκ και το διαφημιστικό μου υπόβαθρο θα ήταν πολύ δυνατό να συνδυάσω και να χτίσω σε μια δική μου επιχείρηση.

Δεν ήμουν άγνωστος στο κτίριο επιχειρήσεων, είχα δημιουργήσει δύο δικές μου επιχειρήσεις στα 20 μου, η πρώτη ήταν εταιρεία παραγωγής μουσικής και η δεύτερη είναι μια μη κερδοσκοπική με έδρα την Κένυα. Μετά από αυτό, αποφάσισα να μεταβώ στον κόσμο των δημιουργικών πρακτορείων που εργάζομαι σε καμπάνιες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τηλεοπτικές εκπομπές και καμπάνιες μεγάλων επωνυμιών. Αν και μου άρεσε πολύ να κάνω αυτή τη δουλειά και με δίδαξε πολλά, ήξερα ότι ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση και η ιδέα να επιλέξω με ποιον θα συνεργαζόμουν και για τον οποίο θα συνεργαζόμουν ήταν απίστευτα συναρπαστική. Ήθελα να εργαστώ για επωνυμίες και επιχειρήσεις που θα έκαναν αυτόν τον κόσμο καλύτερο.

Λίγο αφότου άνοιξα τις πόρτες της επιχείρησής μου, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να εξυπηρετήσω συγκεκριμένα άτομα που δημιουργούσαν επιχειρήσεις καθοδήγησης, παροχής συμβουλών ή δημιουργικών υπηρεσιών. Δεν ήθελα μόνο να γίνω προπονητής για αυτούς, ήθελα να γίνω και δάσκαλος. Έτσι ανέπτυξα ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε καθοδήγηση και συμβουλευτική. Θέλω να βοηθήσω τους πελάτες μου να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται την τεχνολογία. Ήθελα να τους βοηθήσω να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεστε πτυχίο μάρκετινγκ για να μάθετε πώς να πείτε στους ανθρώπους αυτό που έχετε που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή τους.

Έτσι έκανα ακριβώς ότι ανέπτυξα μια επιχείρηση που διδάσκει στους ανθρώπους πώς να δημιουργούν τα θεμέλια για τις υπηρεσίες τους. Καλύπτουμε τα πάντα, από το πώς θα θέτουν όρια με τους πελάτες τους, τους νέους πελάτες με ευκολία, μαζί με τα τεχνικά στοιχεία, για παράδειγμα: πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να πουλά (αυτό είναι δουλειά), πώς να κατανοήσετε τον ιδανικό πελάτη σας, τι χρειάζονται και πώς να σχεδιάσουν προγράμματα που είναι ακριβώς αυτό που θέλουν και θα πληρώσουν.

Δεν νομίζω ότι το μάρκετινγκ είναι επιστήμη πυραύλων, νομίζω ότι είναι πολύ απλό. Το μάρκετινγκ είναι να ακούς τι χρειάζονται οι άνθρωποι, να δημιουργείς κάτι που να λύνει αυτή την ανάγκη και μετά να βρίσκεσαι μπροστά σε αυτούς ακριβώς τους καταναλωτές για να τους πεις ότι έχεις μια απάντηση.

Η δουλειά που κάνω με τους πελάτες μου διαρκεί γενικά από 6 μήνες έως ένα χρόνο, καλύπτουμε τα πάντα, από τη δημιουργία ενός ιστότοπου μέχρι την κατανόηση του Google Analytics και της διαφήμισης Google. Μερικοί από τους πελάτες μου είναι ολοκαίνουργιοι στην επιχείρηση και άλλοι είναι ενός έτους ή περισσότερο. Ο απώτερος στόχος είναι οι πελάτες μου να σταθούν σε μια επιχείρηση που έχει υποδομή, σαφή μηνύματα επωνυμίας και ένα προϊόν που πουλά μόνο του, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην τη δουλειά που θέλουν πραγματικά να κάνουν και εμπιστεύονται ότι στα παρασκήνια οι μηχανικοί της επιχείρησής τους θα κάνουν την άλλη δουλειά.

Η παρακολούθηση του LPI για την πιστοποίηση προπονητικής μου ήταν τεράστια όσον αφορά την αυτοπεποίθησή μου. Το να γνωρίζω μόνο ότι μπορούσα να υποστηρίξω τους ανθρώπους καθώς πλοηγούνταν ώστε να γίνουν ιδιοκτήτης επιχείρησης ήταν ένα μπόνους για μένα. Το να φτιάξεις κάτι και να το βάλεις στον κόσμο θέλει απόλυτη γενναιότητα. Πιστεύω ότι η απόκτηση αυτής της πιστοποίησης life coach είναι ένα τόσο πρόσθετο πλεονέκτημα που λαμβάνουν οι πελάτες μου επειδή μπορώ να τους βοηθήσω να περιηγηθούν στα πράγματα που τους εμποδίζουν. Έχω την εκπαίδευση για να τους βοηθήσω να αφαιρέσουν τα εμπόδια και τους φόβους που τους εμποδίζουν να δημιουργήσουν τα πράγματα που θέλουν.

Θα έλεγα ότι τα πράγματα που έκαναν την επιχείρησή μου επιτυχημένη είναι τα ίδια πράγματα που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε νέο προπονητή που ξεκινάει. Το πρώτο, αποφασίστε ότι ξεκινάτε μια επιχείρηση. Μην το αντιμετωπίζετε σαν χόμπι. Βλέπω συχνά ανθρώπους που θέλουν να έχουν μια επιχείρηση, αλλά δεν της δίνουν το χρόνο και την ενέργεια μέχρι να αποδειχθεί ότι αξίζει τον χρόνο τους και ειλικρινά δεν λειτουργεί έτσι η επιχείρηση. Επομένως, η μεγαλύτερη συμβουλή μου θα ήταν να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ότι θα γίνετε ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Η δεύτερη συμβουλή θα ήταν να έχετε ένα πρόγραμμα. Ξέρω ότι ακούγεται τόσο βασικό, αλλά ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα, ορίστε ωράριο λειτουργίας και μεταχειριστείτε τις ώρες εργασίας σας σαν τις πραγματικές εργάσιμες ώρες στις οποίες εμφανίζεστε ακόμα και όταν δεν έχετε ούτε έναν πελάτη.

Τέλος, από την άποψη του μάρκετινγκ, ξεκαθαρίστε ποιον θέλετε πραγματικά να εξυπηρετήσετε και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τις δεξιότητες που έχετε. Στη συνέχεια, κάντε ό,τι μπορείτε για να κατανοήσετε τους ανθρώπους που θέλετε να υπηρετήσετε. Ακούστε τους, κάντε τους ερωτήσεις, ξεκαθαρίστε πραγματικά τι θέλουν (όχι τι πιστεύετε ότι θέλουν ή τι πιστεύετε ότι χρειάζονται). Όταν κατανοείτε τους ανθρώπους σας και καταλαβαίνετε τι θέλουν, θα είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε προγράμματα, υλικό μάρκετινγκ, τον ιστότοπό σας… κ.λπ. Χωρίς να καταλαβαίνετε τον πελάτη σας, απλά μαντεύετε. Εξοικονομήστε πολύ χρόνο γνωρίζοντας τους πελάτες σας και τι χρειάζονται. Μαντέψτε ότι η εργασία θα μπορούσε να σας κοστίσει χρόνια αγωνίας, όταν αν ξεκινήσουμε απλώς με την κατανόηση του προβλήματος που έχουν, της λύσης που επιθυμούν και συναντήσουμε ότι με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που τη λύνει, θα βρείτε την επιχείρησή σας να αναπτύσσεται πιο γρήγορα.

Πάνω απ’ όλα θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι όλα είναι δυνατά, είμαι ένα κορίτσι από την πόλη του Τέξας που παράτησε το γυμνάσιο και συνέχισε να κάνει δουλειά που έχει πραγματικά σημασία σε αυτόν τον κόσμο. Έσπασα όλα τα στερεότυπα για το τι «πρέπει να έχεις» για να είσαι επιτυχημένος. Ίσως δεν έχω πτυχίο επιχειρήσεων (θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο) αλλά έχω 20 χρόνια εμπειρίας γιατί αποφάσισα να το κάνω ούτως ή άλλως, παρά όλες τις πεποιθήσεις εκεί έξω για το ποιος πρέπει να είσαι για να γίνεις ιδιοκτήτης επιχείρησης. Το ίδιο ισχύει και για σένα, απλά πρέπει να είσαι πρόθυμος να το κάνεις, να μαθαίνεις καθώς προχωράς και να νιώθεις περήφανος για τα δώρα σου.

Θέλω να κάνω δουλειά που έχει σημασία σε αυτόν τον κόσμο και θέλω να ξέρετε ότι δεν είναι τυχαίο που οδηγείστε στο να υπηρετήσετε άλλους σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι είναι πραγματικά έτοιμοι να κάνουν αλλαγές και αλλαγές. Μην φοβάστε να δανείσετε τις υπηρεσίες σας στην κοινότητά σας. Χάρισα το εργαστήριό μου Create Your Vision σε έναν τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Σαν Ντιέγκο που εξυπηρετεί τον πληθυσμό των αστέγων γνωρίζοντας ότι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί δεν έχουν την πολυτέλεια να φέρουν προπονητή. Από εκεί οδήγησα δύο χρόνια εργαστηρίων για άτομα που βιώνουν έλλειψη στέγης και τελικά μου ζητήθηκε να πάω στη θέση του Προέδρου. Το 2020, πιθανότατα είδατε τον οργανισμό μας Voices of Our City Choir να λαμβάνει το Golden Buzzer στο America’s Got Talent. Μην φοβάστε να σκεφτείτε αδιάφορα την προπονητική. Βρείτε τρόπους που μπορείτε να προπονήσετε. Στο τέλος κάθε εβδομάδας ρωτήστε τον εαυτό σας, «Μήπως έκανα προπονητή αυτήν την εβδομάδα» και επικεντρωθείτε σε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξασκήσετε την προπόνησή σας. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει. Με οδήγησε σε μερικά υπέροχα πράγματα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και για σένα.

Bir cevap yazın