Cynthia Sipes, CLC – Chrysalis Life Coaching

3
Cynthia Sipes, CLC – Chrysalis Life Coaching

Γεια σας, με λένε Cynthia Sipes, CLC. Διαχειρίζομαι το Chrysalis Life Coaching στο Woodland Park του Κολοράντο. Ήμουν ευχάριστη έκπληξη που επιλέχθηκα για το Alumni Spotlight. Το να αναγνωρίζω δημόσια για τη σκληρή δουλειά μου είναι σχετικά νέο για μένα.

Μεγάλωσα σε ένα πολύ μικρό χωριό της Μεσοδυτικής. Η μητέρα μου με έμαθε να είμαι τελειομανής και αρεστός των ανθρώπων. Θα με επαινούσε ιδιωτικά σε άλλους, αλλά ποτέ δεν με επαίνεσε πραγματικά, απλώς με έσπρωχνε. Ξεκίνησα ένα ταξίδι από νωρίς στη ζωή για να επαναστατήσω ενάντια στις προσδοκίες και τις «κανονικές» συμπεριφορές της οικογένειάς μου και του τόπου που μεγάλωσα. Αυτό με έβαλε σε καταστάσεις στις οποίες έπρεπε να κάνω επιλογές και δεν ήμουν πάντα καλός στο να κάνω τη σωστή. Οι προκλήσεις μου ξεκίνησαν από νεαρή ηλικία με κακοποίηση, ζητήματα ταυτότητας, πνευματικά ζητήματα, εφηβική εγκυμοσύνη και τελικά άστεγη και σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών.

Δυσκολεύτηκα πολύ, ακόμα και ως ενήλικας. Είδα συμβούλους, διάβασα βιβλία, δοκίμασα πολλές εκκλησίες, προσφέρθηκα πολύ εθελοντικά και προσπάθησα να κάνω κάθε είδους φίλους. Μόλις συνειδητοποίησα ότι η αξία μου δεν πηγάζει από το εξωτερικό, άρχισα να θεραπεύομαι. Η αξία μου προέρχεται από την Ανώτερη Δύναμη μου και από εμένα. Όταν αυτή η αλλαγή του μυαλού επικράτησε, τότε ήταν που η θεραπεία μου εκτοξεύτηκε!

Ακριβώς τη στιγμή που είχα την τεράστια αφύπνιση μου, διαγνώστηκα με λέμφωμα Hodgkins Stage II. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού έχασα τον μπαμπά και τη θεία μου από καρκίνο. Παραλίγο να πεθάνω δύο φορές. Μετά ήρθε η ενοχή των επιζώντων. Από το 2011-2017 έχασα πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας μου, από καρκίνο. Έχασα επίσης αρκετά από την αυτοκτονία. Ήταν καλοκαίρι του 2017 όταν επέλεξα ότι η δουλειά στην οποία δούλευα δεν άξιζε να διακυβεύσω την ηθική και την ηθική μου. Αυτό το ταξίδι με οδήγησε στο life coaching.

Συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να βοηθήσω τους άλλους να εξερευνήσουν αυτό που χρειάστηκε να θεραπεύσω όλη μου την ενήλικη ζωή. Τι θα γινόταν αν μπορούσα να ρίξω φως στα εμπόδια και την πραγματική αλήθεια στη ζωή κάποιου πριν κάνει μια επιλογή; Τι θα γινόταν αν μπορούσα να τους βοηθήσω να αμφισβητήσουν πράγματα που θεωρούσαν αλήθεια και πεποίθηση για να βεβαιωθώ ότι έβλεπαν τα γεγονότα; Σεπτέμβριος 2017, έγραψα το διαδικτυακό μάθημα στο Life Purpose Institute. Η Sharon Goode ήταν η καθηγήτριά μας και είχαμε μια πολύ δυνατή και ενσυναίσθητη ομάδα. Στην αρχή ένιωσα τρόμος, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ ότι όλα όσα διδάσκονταν είναι αυτά που χρησιμοποίησα μόνη μου για να θεραπεύσω τη ζωή μου.

Ενώ εξακολουθούσα να εργάζομαι για το CLC μου, δημιούργησα τον ιστότοπό μου, www.chrysalislifecoaching.net, δημιούργησα ένα Σελίδα Facebook , έφτιαχνε επαγγελματικές κάρτες, έφτιαχνε το λογότυπό μου και έβρισκα πρακτικούς πελάτες. Ήξερα ότι ήμουν έτοιμος να γίνω Life Coach, γιατί όλα έμπαιναν στη θέση τους. Όταν η Sharon μας ρώτησε ποιος ήταν ο πελάτης-στόχος μας, ήξερα ότι θα βοηθούσα οποιονδήποτε, αλλά η καρδιά μου ήταν με γυναίκες χαμηλού εισοδήματος, που χρειάζονταν βοήθεια για να σταθούν μόνες τους και να βρουν αξία στον εαυτό τους.

Παρέλαβα το CLC μου στις 16 Ιανουαρίου 2018, επέτειο του γάμου μου!! Τώρα με το CLC πίσω από το όνομά μου, άρχισα σοβαρά να κάνω την προπονητική μου επιτυχία. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με άλλους παρόμοιους στον τομέα μου, στην κοινότητά μας. ήταν μια προτομή. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τις τοπικές εκκλησίες για να δω αν θα μπορούσα να διδάξω εργαστήρια στους ηγέτες τους ή σε συγκεκριμένες ομάδες. Εκείνη την εποχή, συναντιόμουν με πελάτες πρακτικής σε καφετέριες. Μετά από ένα μήνα που κάθομαι σε καφετέριες, επικοινώνησε μαζί μου μια ομάδα ανύπαντρων σε μια εκκλησία για να διδάξουν τα όρια της σχέσης. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Αυτό που συνέβη είναι ότι συνάντησα τον Πάστορα σε μια εκδήλωση και μου πρόσφερε ένα γραφείο στην εκκλησία του, εφόσον οι υπηρεσίες μου ήταν δωρεάν ή μόνο με δωρεά. Το να έχω ένα ιδιωτικό γραφείο, δωρεάν, ήταν αυτό που χρειαζόμουν για την αυθεντική ατμόσφαιρα που οι άνθρωποι έπρεπε να πουν ναι στο Life Coaching.

Κατέληξα να συνδεθώ με τον πάστορα Νέων της εκκλησίας και έκανα κάποια εργαστήρια για τους εφήβους, όπως ο σεβασμός και η επικοινωνία με τους ενήλικες. Αυτό μου επέτρεψε να προσεγγίσω τα σχολεία. Κατέληξα να διδάσκω αυτά τα εργαστήρια σε ολόκληρη την τάξη πρωτοετών στο τοπικό Λύκειο. Το μάθημα σεβασμού το δίδαξα σε μια ομάδα σχολείων κατ’ οίκον και δίδαξα τον καθορισμό στόχων σε ένα ακόμη Λύκειο της κομητείας.

Έκανα blog και δούλευα για το 1ο βιβλίο μου. Το βιβλίο μου, «The Transformation of Me: A 26-Week Journey of Healing and Discovery», καθοδηγεί τους ανθρώπους σε 26 βασικούς στόχους για να ισορροπήσουν τη ζωή τους. Το βιβλίο μου εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2019. Αφού εκδόθηκε, δώρισα ένα αντίγραφο στην τοπική μας βιβλιοθήκη και προσκλήθηκα στην ετήσια εκδήλωση τοπικών συγγραφέων. Εκεί μπορέσαμε να μιλήσουμε για τα βιβλία μας και να τα πουλήσουμε. Παρατήρησα ότι το ιστολόγιό μου δεν είχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι το μετέτρεψα σε ένα δωρεάν εβδομαδιαίο podcast και αυτό άλλαξε πραγματικά τα πράγματα. Το podcast μου έχει τον τίτλο, “Transforming You – Skills & Tools”.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου ήταν να έχω ως πελάτη έναν άνδρα βετεράνο του Βιετνάμ. Άλλαξε τόσο πολύ και η κοινότητα το έλαβε υπόψη. Άρχισε να πιστώνει δημόσια την αλλαγή του στο Life Coaching. Αυτό έφερε ακόμα περισσότερους ανθρώπους κοντά μου.

Τώρα δίδασκα ένα εργαστήριο κάθε τρεις μήνες στις γυναίκες της κοινότητας. Τον Σεπτέμβριο του 2019, είχα μια διαδικτυακή ομάδα που περιηγήθηκε στο βιβλίο μου. Αυτό έφερε και πελάτες. Δημοσιεύω επίσης ένα απόσπασμα/σκέψη την ημέρα στην προπονητική μου σελίδα στο FB για να διατηρήσω τη σελίδα μου ενεργή. Αυτήν τη στιγμή έχω 635 ακόλουθους. Συχνά αναδημοσιεύουν όταν κάτι κάνει κλικ μαζί τους. Ξεκίνησα επίσης να αυτοπροβάλλομαι βγάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο και τα podcast μου και τα μετέτρεψα σε μιμίδια που μπορούν να αναφερθούν. Δημοσιεύω μόνο μία ή δύο την εβδομάδα για να βεβαιωθώ ότι δεν είναι μόνο επιχειρηματικό, αλλά δίνω στους ανθρώπους την έμπνευση που χρειάζονται.

Αυτόν τον μήνα κυκλοφόρησα το SOOOT (Standing On Our Own Together). Είναι μια ομάδα υποστήριξης για γυναίκες που περνούν από χωρισμό ή διαζύγιο. Τους δίνει ένα ασφαλές μέρος για να μοιραστούν, να πάρουν ιδέες, να δημιουργήσουν φιλίες και να βρουν πόρους. Οι κυρίες είναι τόσο ευγνώμονες για αυτό και θέλουν να συνεχίσουν.

Όταν κάνω εργαστήρια, μαθήματα, εκδηλώσεις κ.λπ., έχω πάντα μαζί μου τις επαγγελματικές μου κάρτες, τα φυλλάδια και τα βιβλία μου. Μέχρι σήμερα είχα 40 μεμονωμένους πελάτες, μερικούς για μικρή διάρκεια και άλλους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τους πελάτες μου one on one, είμαι 100% διαφανής μαζί τους. Τους λέω τα όριά μου και πώς δουλεύω ως προπονητής την πρώτη μέρα. Έχω ένα συμβόλαιο να υπογράψουν. Τους επιτρέπεται πάντα να δουν το αρχείο που έχω πάνω τους. Δεν τους κρατάω τίποτα. Υπάρχουν μερικοί πελάτες που αναγκάστηκα να απολύσω επειδή δεν ήταν έτοιμοι ή χρειάζονταν συμβουλές. Έχω παραιτηθεί μερικοί επειδή δεν ήθελαν να κάνουν τη δουλειά. Ωστόσο, κάθε πελάτης, τον συναντώ εκεί που είναι στη ζωή του αυτή τη στιγμή. Η φόρμουλα δεν είναι ποτέ η ίδια. Κάθε πελάτης με τον οποίο συνεργάζομαι εντελώς διαφορετικός, με βάση το ποιοι είναι τώρα και ποιοι θέλουν να είναι στο μέλλον.

Αυτήν τη στιγμή έχω μόνο έναν νέο στόχο για την επιχείρησή μου, που είναι να γράψω το επόμενο βιβλίο μου. Έχω δύο στα σκαριά, και σιγά σιγά προσπαθώ να αποφασίσω ποιο πρέπει να είναι πρώτο. Διατηρώ την επιχείρησή μου εκεί που είναι αυτή τη στιγμή. Έχω πελάτες SOOOT, Workshops, Podcasts και one on one. Νιώθω άνετα αυτό είναι αρκετό, αυτή τη στιγμή.

Η συμβουλή που θα έδινα στους νέους προπονητές; Είναι πραγματικά αυτό που θέλετε να κάνετε; Είναι αυτό το πάθος σας ή κάτι που σας ενδιαφέρει; Διαπίστωσα ότι οι συμμαθητές μου που έχουν πάθος, μεγαλώνουν και πετυχαίνουν. Πρέπει επίσης να ξέρετε τι είδους προπονητής θέλετε να είστε και ποιος είναι ο στόχος σας. Παρόλο που έχω πελάτες εφήβους και άνδρες πελάτες, το πάθος και η καρδιά μου είναι με γυναίκες χαμηλού εισοδήματος που χρειάζονται να μάθουν πώς να στέκονται μόνες τους. Έχω εμπειρία σε αυτόν τον τομέα και τους βοηθά να αισθάνονται ότι ακούγονται.

Εάν είστε προπονητές για να κερδίσετε χρήματα, πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα:

  • Δεν θα γίνει αμέσως
  • Πρέπει να είστε πρόθυμοι να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας
  • Δουλεύεις, χτυπάς το πεζοδρόμιο, κάνεις επαφές, περνάς χρόνο δουλεύοντας στα social media κάθε μέρα.
  • Οι μαρτυρίες πελατών είναι η καλύτερη διαφήμιση. Εάν είστε καλός προπονητής, οι άνθρωποι θα μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους.
  • Να είστε πρόθυμοι να κάνετε δωρεάν εργασία ή να κάνετε δωρεά. Εάν είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε χρόνο και λίγο από το «εισόδημά» σας, θα θεωρηθείτε ως κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για την ανάπτυξή του.
  • Άλλα Life Coaches δεν είναι ο ανταγωνισμός σας. Αφήστε τους να βοηθήσουν τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους που μπορείτε. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που μπορούν να επωφεληθούν από έναν Life Coach. Είναι καλύτερα να έχετε τη σωστή εφαρμογή, παρά πολλούς πελάτες που δεν έχουν.
  • Απολαύστε αυτό που κάνετε. Αν δεν βρίσκεις χαρά στο coaching, ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσεις.
  • Σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία. Ελπίζω ότι η ιστορία μου θα σας εμπνεύσει στο μονοπάτι που θα κάνει το ταξίδι σας επιτυχημένο!

Με σεβασμό,
Cynthia Sipes, CLC

Chrysalis Life Coaching
www.chrysalislifecoaching.net

Bir cevap yazın