Mat Pilates για αρχάριους | Chuze Fitness

1
Mat Pilates για αρχάριους |  Chuze Fitness

Με τόσες πολλές τάξεις για να διαλέξετε από εδώ στο Chuze, το να αποφασίσετε ποιο να πάρετε μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό. Σε αυτό το άρθρο, θα βουτήξουμε Mat Pilates για αρχάριουςέτσι μπορείτε να προσδιορίσετε εάν αυτό το μάθημα είναι κατάλληλο για εσάς (αλλά, θα σας ενημερώσουμε για ένα μικρό μυστικό — είναι απολύτως κατάλληλο για όλους)!

Τι είναι το Pilates;

Η ιστορία του Pilates ξεκινά με τον Joseph Pilates.

Γεννημένος στη Γερμανία το 1880, ο Joseph πέρασε όλη του τη ζωή εξερευνώντας τα όρια της ανθρώπινης μορφής. Ενώ γεννήθηκε ένα αδύναμο παιδί, αψήφησε τις προσδοκίες όταν έγινε bodybuilder στα νιάτα του. Γοητεύτηκε από το φυσικό σώμα και εξερεύνησε μια απίστευτη ποικιλία ειδών φυσικής κατάστασης – από τη γυμναστική εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη γιόγκα και το τάι τσι. Ήταν επίσης ειδικός σκιέρ, δύτης, πυγμάχος και ακροβάτης τσίρκου.

Ο Πιλάτες ζούσε στην Αγγλία όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και για κάποιο διάστημα, φυλακίστηκε εκεί ως εχθρός εξωγήινος. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που άρχισε να εργάζεται ως νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο, όπου υποτίθεται ότι άρχισε να χρησιμοποιεί ελατήρια κρεβατιού ως αντίσταση για να βοηθήσει τους τραυματισμένους στρατιώτες να ανακτήσουν την κίνηση. Αυτό φύτεψε τον σπόρο που τελικά θα αναπτυχθεί σε αυτό που ονομάζουμε Pilates σήμερα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο Pilates μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον πρόσφατα αναπτυγμένο εξοπλισμό και το πρόγραμμα Pilates του. Έγινε γρήγορα δημοφιλές σε χορευτές όπως η Martha Graham και ο George Balanchine λόγω της εφαρμογής του στους τραυματισμούς και της έμφασης στην ανάπτυξη των μυών.

Το Pilates είναι από τότε βασικό στοιχείο στη βιομηχανία της γυμναστικής.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Reformer και του Mat Pilates;

Όταν ο Joseph Pilates ανέπτυξε τη ρουτίνα προπόνησης pilates, ανέπτυξε επίσης ένα κομμάτι του εξοπλισμού άσκησης που ονομάζεται reformer. Τα Reformers είναι συσκευές που επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν ελατήρια για αντίσταση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μεταρρυθμιστών—το ένα είναι ένα έλκηθρο με ελατήριο, το άλλο μοιάζει με τραπέζι μασάζ με λαβές με ελατήρια παντού, ένα άλλο μοιάζει με καρέκλα με υποπόδιο με ελατήριο και ένα άλλο μοιάζει με βαρέλι.

Ευτυχώς, με το Mat Pilates συγκεκριμένα, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για όλα αυτά.

Σύμφωνα με το όνομά του, το Mat Pilates μπορεί να εκτελεστεί απλά με ένα χαλάκι στο πάτωμα. Μερικοί δάσκαλοι χρησιμοποιούν εργαλεία όπως μπάλες γυμναστικής, μπλοκ γιόγκα, μπάντες και κρίκους, αλλά δεν απαιτεί τον εξοπλισμό με ελατήριο του παραδοσιακού Pilates.

Το Reformer Pilates, ο τύπος pilates που περιλαμβάνει εξοπλισμό με ελατήριο, γίνεται γενικά υπό τη στενή επίβλεψη ενός εκπαιδευτή, ενώ το Mat Pilates επιτρέπει σε μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων να ασκούνται μαζί.

Όταν αποφασίζετε μεταξύ των τύπων Pilates, είναι καλό να σημειώσετε ότι και τα δύο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την οικοδόμηση δύναμης και ευελιξίας καθώς και για την αποκατάσταση τραυματισμών. Ορισμένοι επαγγελματίες της φυσικής κατάστασης υποστηρίζουν ότι το Mat Pilates είναι ακόμα πιο δύσκολο από ένα μεταρρυθμιστή, όπως έρχεται στο σώμα σας έναντι της βαρύτητας χωρίς τη ρυθμιζόμενη υποστήριξη.

Ποια είναι τα συστατικά του Mat Pilates;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές για το Mat Pilates, επομένως θα καλύψουμε μόνο μερικές από αυτές για να κατανοήσετε την ουσία του τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα μάθημα.

Οι Εκατοντάδες

“The Hundreds” είναι το όνομα μιας συνηθισμένης άσκησης προθέρμανσης στο Pilates.

Για να εκτελέσετε το The Hundreds, θα αρχίσετε να ξαπλώνετε στο έδαφος με την πλάτη σας και τα γόνατά σας είτε λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών (αυτό ονομάζεται «θέση στο τραπέζι») είτε εκτεταμένα σε γωνία 45 μοιρών. Θα σηκώσετε το κεφάλι, το λαιμό και τους ώμους σας από το πάτωμα (αν είναι διαθέσιμο σε εσάς) και θα σηκώσετε ελαφρά τα χέρια σας από το έδαφος. Τέλος, θα σηκώσετε τα χέρια σας προς τα πάνω 6-8 ίντσες και προς τα κάτω για συνολικά 100 επαναλήψεις. Θα εισπνέετε κάθε 5 αντλίες των χεριών και θα εκπνέετε κάθε 5 αντλίες.

Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να θερμάνει τη δύναμη του πυρήνα σας και να συνδέσει το σώμα σας με την αναπνοή σας.

C-Curve

Η C-Curve είναι μια θεμελιώδης κίνηση του Pilates.

Η C-Curve έχει πολλά μέρη, γι’ αυτό υπομείνετε μαζί μας εδώ:

Ξεκινήστε να κάθεστε στο χαλάκι γιόγκα σας με τα γόνατά σας λυγισμένα μπροστά σας, τα πόδια σας στο πάτωμα, την πλάτη ευθεία προς τα επάνω. Πιάνοντας απαλά τις πλάτες των γονάτων σας, δεσμεύστε τους κοιλιακούς σας ώστε να τραβούν προς το κάτω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης. Αυτό θα πρέπει να κάνει τη σπονδυλική σας στήλη να καμπυλωθεί, δημιουργώντας ένα σχήμα C. Συνεχίστε αυτό το χαμήλωμα προς την καμπύλη, αλλά μην αφήσετε το σώμα σας να καταρρεύσει. Μόλις φτάσετε στο βαθύτερο σημείο σας, κρατήστε τη θέση για μια στιγμή και χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς σας για να στρογγυλοποιήσετε προς τα πάνω σε μια καθιστή θέση.

Σε ένα μάθημα Pilates, ο δάσκαλός σας θα σας καθοδηγήσει στον τρόπο με τον οποίο η αναπνοή μπαίνει στο παιχνίδι και πώς μπορείτε να κάνετε την καμπύλη της πλάτης περισσότερο ή λιγότερο προχωρημένη.

Κολύμπι

Μία από τις κινήσεις που χρησιμοποιούνται στο Pilates αναφέρεται ως κολύμπι, αλλά όχι, δεν είστε κάτω από το νερό.

Για αυτήν την άσκηση, θα ξαπλώσετε στο στομάχι σας με τα χέρια και τα πόδια σας τεντωμένα πολύ. Θα χρησιμοποιήσετε τους μύες της πλάτης σας για να σηκώσετε τα άκρα σας από το πάτωμα. Από εκεί, θα κάνετε μια κίνηση κολύμβησης, στην οποία ανεβοκατεβάζετε γρήγορα το αντίθετο πόδι, εναλλάσσοντας μπρος-πίσω μεταξύ των δύο πλευρών όλη την ώρα. Αυτό θα πρέπει να μοιάζει με έναν κολυμβητή στο νερό, από όπου προέρχεται το όνομα!

Ποιος πρέπει να κάνει Mat Pilates;

Εδώ είναι η ομορφιά μιας προπόνησης ματ — ο καθένας μπορεί να το κάνει. Ανεξάρτητα από την ηλικία, την ικανότητα ή τον τραυματισμό (ως επί το πλείστον), το Mat Pilates είναι ασφαλές και προσβάσιμο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Εάν αποχωρίζεστε από τραυματισμό ή δεν είστε σίγουροι εάν το pilates είναι κατάλληλο για εσάς, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορεί να είναι το Pilates ή θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας ως αρχάριοι pilates, μην δεχθείτε το λόγο μας. μπείτε σε μια τάξη! Με περισσότερες από 30 τοποθεσίεςμικρό, έχουμε άφθονο χώρο για να ξεκινήσετε.

Bir cevap yazın