Michelle Ogston | Απόφοιτοι Ινστιτούτου Life Purpose

2
Michelle Ogston |  Απόφοιτοι Ινστιτούτου Life Purpose

Και μετά είχα μια αλλαγή…

Αυτή είναι η στιγμή που η ζωή αισθάνεται σαν να σταματά για ένα δευτερόλεπτο. Φαίνεται να κινείται σε αργή κίνηση, ώστε να μπορείτε να απορροφήσετε τα πάντα. Ήταν σε αυτή τη στιγμή που ήξερα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στη ζωή μου και έτσι ξεκίνησε ο δρόμος μου για να γίνω πιστοποιημένος προπονητής ζωής.

Είμαι η Michele Ogston και είμαι πιστοποιημένη διαισθητικός προπονητής ζωής και πτυχιούχος LPI. Η ιστορία της προπονητικής μου ξεκινά με το όταν έμεινα κολλημένος! Ήμουν δυστυχισμένος και καταθλιπτικός. Δοκίμασα ό,τι «υποτίθεται» να κάνω για να είμαι ευτυχισμένος. Διάβασα, γυμναζόμουν, έφαγα υγιεινά, έπινα πολύ νερό, περνούσα χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά τίποτα δεν με έβγαζε από την καθοδική πορεία. Μόλις μια μέρα που ξεκίνησε όπως κάθε άλλη τελείωσε με μια συνειδητοποίηση που μου έσωσε τη ζωή.

Είχα αφήσει τα παιδιά μου στο σχολείο και πήγα σπίτι για να ξεκινήσω τη δουλειά και να καθαρίσω. Η κατάθλιψη μου στερούσε κάθε κίνητρο. Κάθισα στο κρεβάτι μου και άρχισα να διαβάζω τα email μου. Ένα μαζικό email είχε βγει από το σχολείο. Μια μητέρα, κάποια που όλοι γνωρίζαμε, είχε αφήσει τα παιδιά της στο σχολείο και οδήγησε σε μια τοπική βουνοκορφή και αυτοκτόνησε. Κάθισα εκεί με δυσπιστία! Τόσες πολλές σκέψεις πέρασαν από το κεφάλι μου. Τι συνέβη? Τι θα γινόταν όταν στα παιδιά της; Γιατί να επιλέξει αυτή την επιλογή; Πρέπει να ήταν τόσο λυπημένη και χαμένη.

Και μετά έγινε. Κι αν ήμουν εγώ; Θα μπορούσα να γλιστρήσω τόσο πολύ στην κατάθλιψη που θα άφηνα τα παιδιά μου και θα επέλεγα να πεθάνω; Είχα χάσει κάποιον από αυτοκτονία 20 χρόνια πριν, οπότε ήξερα πόσο γρήγορα μπορεί να επικρατήσει η κατάθλιψη. Ξαφνικά, είδα τον εαυτό μου στη θέση της μητέρας. Το έβλεπα να συμβαίνει γύρω μου. Σκέφτηκα τα παιδιά μου και τον πόνο που ένιωσα όταν η αυτοκτονία μου πήρε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο. Αυτή τη στιγμή η ζωή άλλαξε. Πήρα το τηλέφωνο και έστειλα μήνυμα σε έναν φίλο που ήξερα ότι έβλεπε έναν θεραπευτή. Έκλεισα ένα ραντεβού και ξεκίνησε το ταξίδι μου για την αυτοθεραπεία. Μέσα από τη διαδικασία της θεραπείας συνειδητοποίησα ότι ποτέ δεν ήθελα κανένας να αισθάνεται κολλημένος στη ζωή του, ήθελα να διαδώσω τη λέξη ότι είμαστε όλοι μια απόφαση μακριά από το να αλλάξουμε ολόκληρη τη ζωή μας.

Ξεκίνησα το πρόγραμμα πιστοποιητικών life coaching τον Οκτώβριο του 2019 με τη Sharon Good και αποφοίτησα τον Μάιο του 2020. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου. Πραγματικά αγωνίστηκα να περιορίσω τη «θέση» μου. Ήθελα να βοηθήσω όλους. Είμαι μια προσωπικότητα του ουράνιου τόξου! Διαπίστωσα ότι προσπαθώντας να βοηθήσω τους πάντες, ωστόσο, δεν βοηθούσα κανέναν. Το μήνυμα που προσπαθούσα να επικοινωνήσω ήταν μπερδεμένο και παντού. Δεν προσέλκυα τον κατάλληλο τύπο πελατών για τον εαυτό μου, και με αυτόν τον τρόπο ένιωθα σαν αποτυχημένος. Ήμουν παθιασμένος με το να προπονώ και να βοηθάω τους ανθρώπους, οπότε γιατί δεν λειτουργούσε; Ζήτησα τη βοήθεια ενός επιχειρηματικού προπονητή για να με βοηθήσει να ευθυγραμμίσω τον εαυτό μου με το όραμά μου. Δούλεψε! Μέσα από την αυτοεξερεύνηση, τον πολύ διαλογισμό και το ημερολόγιο, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαι περήφανος ιδιοκτήτης του Cloud 9 Life Coachingόπου βοηθώ τους Empaths να σπάσουν τα μοτίβα που τους εμποδίζουν για να δημιουργήσουν μια ζωή με σκοπό και νόημα.

Το ιατρείο μου έχει σχεδιαστεί ως Έδρα Empath. Διαχειρίζομαι μια Ομάδα Υποστήριξης Facebook Empath και μια Μηνιαία Ομάδα Υποστήριξης Empath που συναντώνται μέσω Zoom ® το 1αγ Τρίτη κάθε μήνα. Έχουμε ειδικούς καλεσμένους και δουλεύουμε πώς να πλοηγηθούμε σε αυτόν τον κόσμο ως Empath. Μέρος του λόγου που ένιωθα τόσο κολλημένος όταν ήμουν στην κατάθλιψή μου ήταν η αίσθηση ότι δεν με καταλάβαιναν ποτέ ή ένιωθα ότι δεν ταιριάζω ποτέ.

Είμαι Empath.

Είναι αποστολή της ψυχής μου. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω άλλους Ενσυναίσθητες να μάθουν τι είναι επίσης και να τους μυήσω στις ειδικές τους ικανότητες, ώστε να μην αισθάνονται ποτέ κολλημένοι στη ζωή.

Οι πελάτες μου 1:1 είναι ως επί το πλείστον Empaths, αλλά το υπέροχο είναι ότι δεν περιορίζομαι μόνο στους Empaths. Έχω άλλους πελάτες που δεν είναι Empaths. Ο φόβος μου να περιορίσω τη θέση μου ήταν εντελώς αβάσιμος. Αυτό που έκανε για μένα ήταν να επικεντρώσω το μάρκετινγκ, το μήνυμά μου και να εξυπηρετήσω τους πελάτες μου με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις πεποιθήσεις μου. Ακολουθούν πράγματα που θα συνιστούσα και θα συμβούλευα σε νέους αποφοίτους και προπονητές του LPI:

1. Ξεχωρίστε! – Υπάρχουν πολλοί προπονητές εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι είναι προπονητής ζωής. Ξεχωρίστε τον εαυτό σας από το πακέτο. Το να είστε πιστοποιημένος προπονητής από το LPI είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να συνεχίσετε την πρακτική σας προσθέτοντας μια άλλη πιστοποίηση ή εκπαίδευση. Εκτός από το ότι είμαι πιστοποιημένος προπονητής ζωής, είμαι επίσης πιστοποιημένος δάσκαλος διαμεσολάβησης και ενσυνειδητότητας και εκτελεστικός συγγραφέας για το περιοδικό Brainz.

2. Μάθετε ποιον θέλετε να υπηρετήσετε και γιατί. – Ρωτήστε τον εαυτό σας: ποιον υπηρετείτε; Ποιος είναι ο πόνος από τον οποίο τα παίρνετε; Και σε τι τα πας;

3. Να ακουστεί και να δει – Όσο περισσότεροι σας γνωρίζουν, τόσο περισσότερο θα σας αρέσει και θα σας εμπιστεύονται. Αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές πτυχές της κράτησης πελατών, δίπλα σε ποιους εξυπηρετείτε και στο μήνυμά σας. Οι άνθρωποι κάνουν κράτηση με άτομα με τα οποία αισθάνονται ότι έχουν σχέση και πιστεύουν ότι είναι αξιόπιστα. Κάντε κράτηση για podcast, ξεκινήστε ένα blog, κάντε συνεντεύξεις. Ας γίνει γνωστή η παρουσία σας.

4. Οι προπονητές πρέπει να καθοδηγούνται – Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί άλλοι προπονητές ζωής εκεί έξω που μόλις ξεκινούν. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε μια συναλλαγή, μια μαρτυρία ή μια χαμηλότερη τιμή.

5. Να είστε έτοιμοι να δουλέψετε σκληρά & να αγαπάτε κάθε λεπτό. – Από τότε που αποφοίτησα, έχω χτυπήσει το έδαφος τρέχοντας. Δεν υπάρχει τρόπος για το LPI να σας προετοιμάσει για το πόση δουλειά θα κάνετε, αλλά το καλύτερο είναι ότι δεν σας φαίνεται σαν δουλειά. Δεν έχω νιώσει ποτέ πιο ζωντανή ή χαρούμενη στη δουλειά μου. Αυτός είναι ο σκοπός και το πάθος μου.

Οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε με την προπονητική λόγω της μεγαλύτερης πεποίθησης «να κάνουμε καλό». Το LPI θέτει μια ασφαλή βάση για να αποχωρήσετε μετά το πρόγραμμα και να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Είμαι ευλογημένος και ευγνώμων για την εκπαίδευσή μου, τους δασκάλους μου και την υποστήριξη που μου παρείχαν το LPI. Πιστέψτε στον εαυτό σας, στην αποστολή σας και στην ικανότητά σας να βοηθάτε πραγματικά τους άλλους! Όπως λέει ο Δρ Σους, «Έχετε μυαλό στο κεφάλι σας. Έχεις τα πόδια στα παπούτσια σου. Μπορείτε να κατευθύνετε τον εαυτό σας όποια κατεύθυνση επιλέξετε. Είσαι μόνος σου. Και ξέρεις αυτό που ξέρεις. Και ΕΣΥ είσαι αυτός που θα αποφασίσεις πού θα πας…»

Bir cevap yazın